Upload jouw foto's
Handige accessoires voor macrofotografie © IDG NL

25 oktober 2019, 10:32

Gebruik jij al een van deze accessoires voor jouw macrofotografie? Ze kunnen heel handig zijn en je foto's naar een hoger niveau tillen.

Reflectiescherm en diffusor

Als je met natuurlijk licht werkt, dan kom je soms situaties tegen met hard zonlicht. De harde schaduwen die vervolgens ontstaan, kun je op verschillende manieren verminderen.Een diffuser is een scherm met een witte doek, waarmee het licht op een mooie manier verstrooid wordt. Hiermee wordt voorkomen dat er harde schaduwen ontstaan.

Een reflectiescherm is een scherm dat het licht niet verstrooit, maar juist reflecteert. Hiermee kun je schaduwen uitlichten. Reflectieschermen zijn er in verschillende kleuren. Zo kun je een schaduw bijvoorbeeld een warmere gouden gloed geven of juist lekker koel houden met een witte of zilveren kleur.

Foto: Eelko van der Horst, eelkovdh.zoom.nl

HoekzoekerAls je geen kantelbaar display hebt, dan is een hoekzoeker echt onmisbaar. Het zorgt ervoor dat je eenvoudig laag bij de grond kunt fotograferen zonder jezelf in allerlei lastige bochten te wringen. Dankzij de hoekzoeker kun je in een hoek van 90° alsnog door je zoeker kijken. Bovendien zorgen ze meestal ook voor een mooie vergroting van je beeld, zodat je nauwkeurig kunt scherpstellen.

avatar

Dit artikel is onderdeel van een cursus uit Zoom Academy. Dé plek voor online fotografie cursussen, voor beginners en gevorderden. Leer betere foto's maken met deze uitgebreide cursussen vol tips en video's, speciaal gemaakt door Zoom.nl. Wil je verder leren? Bekijk hier het grote aanbod cursussen op www.zoomacademy.nl .

Reacties (3)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
henkoly op 29 oktober 2019 om 20:59

absoluut minemalistisch artikel, kan beter niet geplaatst worden.

Spijkers op 29 oktober 2019 om 19:43

Ja, dat werkt niet bij iedereen !! voor al als je in een scoot mobiel zit en half lam ben

p9 op 25 oktober 2019 om 17:37

Ook een goede truc ,is je linkerbeen zover mogelijk naar je onderwerp zetten..stel een vlinder..dan met je lichaam naar voren buigen..zo kan je erg stabiel ,en dichtbij komen ,en je staat als een blok ..een vervanger voor je statief ...