Upload jouw foto's
Valkuilen bij verkeerd gebruik van sluitertijd

20 november 2019, 10:32

Er is 1 valkuil bij het verkeerd gebruiken van je sluitertijd. En dat is...

Daar sta je dan. Klaar om de ultieme foto te maken. De zon zakt langzaam achter de horizon en de wolken vertonen een pracht als in de mooiste vergezichten van schilder Jacob van Ruisdaal. Er valt een serene rust over het spannende moment. Klaar? Klik! Mislukt! Een onscherpe waas is het gevolg.

Stijnie

Gebrek aan sluitertijd is het geval. Alles in het landschap stond stil, dan zou de sluitertijd toch altijd het onderwerp moeten bevriezen? En dat is het juist. Het onderwerp stond stil. Maar jij als fotograaf bewoog. Er treedt bij een te langzame sluitertijd een onscherpte op, omdat je je camera nooit helemaal stil kan houden. Dus met sluitertijd houd je niet alleen rekening met je onderwerp, maar... ook met jezelf.

avatar

Dit artikel is onderdeel van een cursus uit Zoom Academy. Dé plek voor online fotografie cursussen, voor beginners en gevorderden. Leer betere foto's maken met deze uitgebreide cursussen vol tips en video's, speciaal gemaakt door Zoom.nl. Wil je verder leren? Bekijk hier het grote aanbod cursussen op www.zoomacademy.nl .

Reacties

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn