Upload jouw foto's
Zo importeer je Presets in Lightroom © presets, landschap, 2019

12 januari 2020, 08:33

Je kunt soms aan mooie presets komen om op je eigen foto's te gebruiken. Zo ook hebben wij veel Zoom.nl preset pakketten. We leggen je uit hoe je deze in Adobe Lightroom importeert om ze vervolgens te gebruiken!

Volg deze 6 stappen en je kunt binnen 5 minuten aan de slag met je presets!

Stap 1

Pak allereerst het zip-bestand uit, bijvoorbeeld met 7Zip, zodat je alle preset-bestanden in een map hebt staan.

Stap 2

Ga naar de Ontwikkelmodule, selecteer een geïmporteerde foto en klik op het +icoon links in het menu Voorinstellingen. Selecteer nu Voorinstelling Maken.Het kan zijn dat de linkerkant van Lightroom is dichtgeklapt en de Voorinstellingen niet zichtbaar zijn, klik in dat geval op het kleine pijltje helemaal aan de linkerkant van Lightroom.

Stap 3

Selecteer vervolgens bij Groep de optie Nieuwe groep. Geef deze de naam van het presetpakket. Klik op Maken en klik in het eerdere scherm ook op Maken. Je ziet nu een nieuwe map onder de Voorinstellingen verschijnen met de naam die je gekozen hebt. Open je die map dan zie je een lege voorinstelling met de naam Naamloze voorinstelling.

Stap 4

Klik met de rechtermuisknop op de aangemaakte map voor je presets en klik op Importeren.

Stap 5

Blader naar de gedownloade (uitgepakte) map met Presets, selecteer alle bestanden in de map en kies Importeren.

Stap 6

Nu verschijnen de presets in de aangemaakte map en kun je ze toepassen op je foto's. In je lijst met voorstellingen kun je nu Naamloze voorinstelling verwijderen door met je rechtermuisknop op deze voorinstelling je klikken en te kiezen voor verwijderen, deze heb je niet nodig.

avatar

Dit artikel is onderdeel van een cursus uit Zoom Academy. Dé plek voor online fotografie cursussen, voor beginners en gevorderden. Leer betere foto's maken met deze uitgebreide cursussen vol tips en video's, speciaal gemaakt door Zoom.nl. Wil je verder leren? Bekijk hier het grote aanbod cursussen op www.zoomacademy.nl .

Reacties

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn