Upload jouw foto's
screencast Photoshop bewerking: dromerige macrofoto © zoomacademy, photoshop, screencast, macrofotografie

19 maart 2020, 16:45

In deze screencast gaan we een macrofoto bewerken in Photoshop waarbij we met name de achtergrond aanpakken. Het doel is een andere sfeer te creëren, die zich het liefst als zacht en dromerig laat omschrijven.

Dit gaan we doen

Nederland beschikt over talloze vlindertuinen, waarvan sommige zelfs het gehele jaar geopend zijn. Zo kun je heerlijk je macro-skills oefenen en hoef je niet bang te zijn dat er geen onderwerp zal zijn.
In deze bewerking gaan we de achtergrond van onze glasvlinder-foto een stuk opfleuren en een dromerig karakter geven. Het standaard groen in de afbeelding vervangen we door een wat gewaagder blauw. Hiervoor gebruiken we een speciale functie binnen het aanpassingenmenu.
Vervolgens zullen we wat effecten aanbrengen, zodat de achtergrond wat sprekender wordt. Hiervoor gaan we aan de slag met verschillende penselen, die we vervolgens na het aanbrengen subtiel zullen vervagen. We maken diverse lagen aan en we zullen ook gaan werken met de overvloeimodi, die ingesteld kunnen worden om de karakteristiek van een actieve laag te finetunen. Beetje bij beetje krijgt de achtergrond een geheel andere feeling!


Links: voor, Rechts: na


Deze video is een aanvulling op het artikel in Zoom magazine 04 van 2020:

Deze foto-edit is ook onderdeel van de cursus Bewerken in Photoshop aan de Zoom Academy. Hier leer je aan de hand van 12 verschillende bewerkingen allerlei verschillende foto's aan te passen. Van portretten tot macrofoto's en van landschappen tot fotomontages.
www.zoomacademy.nl

avatar

Tom Reuvers is fotograaf en creatief tekstschrijver. Op gebied van fotografie houdt hij zich voornamelijk bezig met concert- en portretfotografie. Voor concerten reist hij het hele land af en verzorgt naast de foto’s ook steeds vaker concertrecensies en interviews. Daarnaast schrijft hij columns, gedichten en korte verhalen. Meer informatie is te vinden op www.tomreuvers.com Daar vind je ook een selectie van zijn beste foto’s.

Reacties

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn