Upload jouw foto's
Composities voor landschapsfotografie: zo krijg je diepte in je foto © IDG NL

21 april 2020, 08:01

Je creëert diepte in een foto door te werken met lagen en een voorgrond. We leggen je uit waar je op kunt letten met landschapsfotografie om die diepte in je foto te krijgen.

Diepte creëren in het landschap

Mochten er in het landschap meerdere heuvels aanwezig zijn, dan heb je vanzelf al een aantal lagen. Een interessante voorgrond kan bestaan uit een aangemeerde boot, spelende kinderen aan de oever of een fotogenieke steiger. Ook kun je een tak of rand van een boom in beeld nemen, hierdoor ontstaan laagjes in je foto, wat direct het gevoel van diepte geeft. Een andere oplossing is de horizon laag in beeld te plaatsen.

Hieronder zie je twee voorbeelden van foto's waarbij diepte ontstaan is door iets op de voorgrond te nemen. In eerste instantie zou je misschien die voorgrond er niet opzetten, maar door goed te kijken kom je erachter dat dit juist iets toevoegt.

Foto: Marcel Braam, marbraam.zoom.nl

Foto: Cor van der Waal, corvdwaal.zoom.nl

avatar

Dit artikel is onderdeel van een cursus uit Zoom Academy. Dé plek voor online fotografie cursussen, voor beginners en gevorderden. Leer betere foto's maken met deze uitgebreide cursussen vol tips en video's, speciaal gemaakt door Zoom.nl. Wil je verder leren? Bekijk hier het grote aanbod cursussen op www.zoomacademy.nl .

Reacties

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn