Upload jouw foto's
Zo exporteer je je foto's voor Instagram © IDG NL

18 mei 2020, 07:04

Heb je een foto bewerkt om deze vervolgens op Instagram te uploaden? Dan kun je daar tijdens je export al rekening mee houden.

Tegenwoordig hoeven foto's op Instagram niet meer vierkant van formaat te zijn. Wat wel belangrijk is, bij zowel landschaps- als portretformaat foto's, is dat de maximale breedte van je beelden 1080 pixels is. Als je foto die maximale breedte overschrijdt, dan gaat Instagram de foto resizen. Dat gaat ten koste van de kwaliteit en dat houd je dus liever zelf in de hand.Kies bij je exporteerinstellingen daarom voor een breedte van precies 1080 pixels. De hoogte van je foto mag daarbij dan tussen de 566 en 1350 pixels liggen. Als het gaat om een foto in landschapsformaat, dan stel je de lange kant in op 1080. Gaat het om een portretformaat, dan kies je voor de korte kant op 1080.


Omdat Instagram alsnog te grote bestanden zelf verkleint om opslagruimte te besparen, kun je het beste ook je kwaliteit een stukje lager zetten. Rond de 75 procent is meestal prima. Zo houd je de totale compressie zoveel mogelijk in eigen hand en past Instagram nog zo min mogelijk aan.


avatar

Dit artikel is onderdeel van een cursus uit Zoom Academy. Dé plek voor online fotografie cursussen, voor beginners en gevorderden. Leer betere foto's maken met deze uitgebreide cursussen vol tips en video's, speciaal gemaakt door Zoom.nl. Wil je verder leren? Bekijk hier het grote aanbod cursussen op www.zoomacademy.nl .

Reacties

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn