Upload jouw foto's
Screencast bewerking in Lightroom: architectuur in zwart-wit

11 augustus 2020, 16:10

We hebben Radio Kootwijk gefotografeerd, maar willen meer met deze foto. We willen hem wat meer karakter geven en omzetten naar zwart-wit. Daar gaan we in deze foto-edit in Lightroom Classic mee aan de slag.

Dit gaan we doen

Radio Kootwijk is een imposant voormalig zenderpark op de Veluwe, iets ten westen van Apeldoorn. In de eerste helft van de 20ste eeuw was dit een belangrijke communicatieverbinding tussen Nederland en zijn toenmalige koloniën. Vandaag de dag is het een geliefd object voor veel fotografen, wegens zijn prachtige ligging en perfect symmetrie.

Wij gaan in deze workflow aan de slag met het verbeteren van deze foto, en zetten hem daarna zorgvuldig om naar zwart-wit.


Links: voor, rechts: na
Deze video is een aanvulling op het artikel in Zoom magazine 8 van 2020

avatar

Tom Reuvers is fotograaf en creatief tekstschrijver. Op gebied van fotografie houdt hij zich voornamelijk bezig met concert- en portretfotografie. Voor concerten reist hij het hele land af en verzorgt naast de foto’s ook steeds vaker concertrecensies en interviews. Daarnaast schrijft hij columns, gedichten en korte verhalen. Meer informatie is te vinden op www.tomreuvers.com Daar vind je ook een selectie van zijn beste foto’s.

Reacties

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn