Upload jouw foto's
Creatieve objectieven: zo ga je aan de slag met een fisheye © IDG NL

10 februari 2021, 07:23

De eerste keer dat je door een fisheye-objectief kijkt, heb je gegarandeerd een wauwmoment. De wereld ziet er ineens een stuk grappiger uit. Het objectief vertekent enorm en is lang niet altijd inzetbaar. Toch kun je de extreme groothoek uitstekend inzetten voor spectaculaire effecten.

Die extreme vertekening van een fisheye is iets waar je niet omheen kunt. Maak er dan ook maar gelijk goed gebruik van. Probeer zo dicht mogelijk op je onderwerp te kruipen; een fisheye werkt nauwelijks bij onderwerpen op afstand.


[i]De vervorming zorgt voor spektakel, zoals op deze foto van een brug.

Frederik van der Veer, fveer.zoom.nl
Nikon D300 · ISO 640

avatar

Dit artikel is onderdeel van een cursus uit Zoom Academy. Dé plek voor online fotografie cursussen, voor beginners en gevorderden. Leer betere foto's maken met deze uitgebreide cursussen vol tips en video's, speciaal gemaakt door Zoom.nl. Wil je verder leren? Bekijk hier het grote aanbod cursussen op www.zoomacademy.nl .

Reacties (1)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
ptrhns op 18 februari 2021 om 13:21

Ik heb een Sigma f2.8 10mm Fisheye en gebruik hem inderdaad vor ceatieve fotografie. Zelfs op en bruiloft eens gebruikt. En 2de hands op Marktplaats voor een goede prijs gekocht. Nieuw vond ik ze te duur.