Upload jouw foto's
Zoom.nl Campus 2012

18 juni 2012, 10:00

Op 16 en 17 juni vond de tweede editie van de Zoom.nl Campus plaats. Een leerzaam evenement met bijna tachtig seminars en masterclasses van verschillende professionele fotografen.

Seminars duurden drie kwartier en er waren zeven seminars per dag in zes verschillende zalen. Met zoveel verschillende takken van fotografie was er een inspirerende mix. Een greep uit het enorme aanbod: Natuurfotografie, Dierenfotografie, Portret op Locatie, Landschapsfotografie, Fashionfotografie, Creatief Flitsen, Architectuurfotografie, Portret in de studio en Zwart-witfotografie. Ook de meer technische seminars als Perfect Belichten, Haal meer uit je camera en Fotobewerking met Photoshop Elements ontbraken niet. Naast de seminars waren er ook verdiepende masterclasses, die al snel uitverkocht waren. Onder andere bekende fotograferen als Bas Meelker en Frank Doorhof gingen drie uur lang aan de slag met de theorie en praktijk.

Uiteraard was er ook een beursvloer, waar bedrijven hun producten konden aanprijzen. Tussen de seminars zat een halfuurtje pauze waarin mensen over de beursvloer konden lopen. Tijdens een aantal fotomomenten konden bezoekers het geleerde zelf uitproberen.

We hebben weer genoten van de Zoom.nl Campus 2012. We willen ook alle aanwezigen hartelijk danken en tot de volgende keer!

Uiteraard zijn we benieuwd naar meer foto's gemaakt tijdens de Zoom.nl Campus. Deze kun je in de daarvoor bestemde Zoom.nl Campus groep plaatsen.

Foto: zsuzsa
Foto: darana
Foto: fredscholte
Foto: tegenlicht
Foto: guus-olierook
Foto: naso73

Reacties (5)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
dubbeljoepie op 23 juni 2012 om 15:09

Voor mij was het de eerste Zoom Campus. Ik ben net begonnen met fotografie, dus een mooie kans om verschillende onderwerpen op 1 dag beet te pakken! Ik vond het helemaal super! Ik heb 6 seminars gevolgd, waarvan er 1 helemaal niets nieuws bracht. De overige 5 vond ik heel interessant en werden leuk gebracht. Of ik volgende keer weer ga, ligt aan de onderwerpen. Over deze editie was ik erg tevreden!

sweexmen op 23 juni 2012 om 12:40

zo als ik hier lees waren mijn verwachtingen dus waar
en de seminars zijn wel goed wat ik van vorig jaar kan zeggen
voor dit jaar had ik het idee dat ze niet veel verschilden met die van vorig jaar
heb er dan ook geen spijt van dat ik niet geweest ben
zoom experience vond ik toch echt wel beter

richard-bremer op 22 juni 2012 om 19:26

Voor mij was dit de eerste keer op de Zoom beurs. Ik ben nieuw in de fotografie en had interesse om mijn kennis te verbreden en om gewoon een paar uurtjes lekker met fotografie bezig te zijn.

Na een snel rondje over de beursvloer was het tijd voor mijn eerste (en enige) seminar. Raul vertelde daar vol enthousiasme en met humor over hoe je met weinig middelen een thuisstudio kan opbouwen. Erg van genoten, veel geleerd!
Daarna uitgebreid over de beursvloer gelopen. De gangpaden waren lekker ruim opgezet. Vroeger ging ik regelmatig naar de HCC dagen waar je op de mensen kon lopen. Hier was dat gelukkig niet het geval. Ik ervaarde het als 'gezellig druk'. Qua aanbod heb ik natuurlijk geen vergelijking met eerdere jaren, maar ik vond dat er voldoende stands waren met informatie over allerlei onderwerpen. Wel was ik ietwat teleurgesteld over de prijzen bij de enige shop op de beurs. Ik had gehoopt hier echte koopjes tegen te komen. Uiteindelijk bleken ze niet goedkoper dan de gemiddels internetaanbieders, vaak zelfs (iets) duurder.
Daarnaast heb ik nog foto's gemaakt van de vechtsporters en van de modellen met de kleurige outfits. De gratis workshop over modellenfotografie vond ik ook erg leerzaam. Uiteindelijk heb ik leuke shots gemaakt.

Al met al ben ik erg tevreden met de beurs en heb ik een heerlijke dag gehad.

Maus K op 22 juni 2012 om 18:47

Ik vind het erg jammer om te moeten zeggen, maar ik kan me aansluiten bij marco 1975.
Het was niet half wat ik me had voorgesteld. Erg weinig te beleven op de beurs. Vroeger op de Zoom.experience was er veel en veel meer en iedereen had leuke beursaanbiedingen. Alles was, om het nog wat te laten lijken, veel te ruim opgezet. Als je alles bij elkaar veegde had je aan een krap half zaaltje genoeg gehad. De workshop vogelfotografie was top! De rest... laat maar.
Ik wacht volgend jaar eerst de reacties af en het jaar daarop misschien...
Misschien kwam het door de crisis dat men de bedrijven niet wist te interesseren?
Zonde, eigenlijk het hele takke-end voor niets gereden (op de vogelfotografie na dan).

marco1975 op 22 juni 2012 om 17:57

Zoomcampus was een aanfluiting vergeleken met het jaar ervoor.wel meer modellen, erg weinig shop mogelijkheden en Canon was er ook niet.
sommige seminars ben ik na een goeie 15 min weg gelopen zoals die van portrait
werkelijk erg jammer. heb de campus een dag vol weten te houden.
spullen die ik wilde kon ik niet kopen omdat deze er niet waren, en erger nog, er was maar een verkoper!
met online prijzen ipv beurs prijzen
Zoom!!!! ik vind het rot dit te moeten zeggen, maar jullie moesten jullie schamen om mij en vele anderen zo ver te laten reizen voor een dag als die Zaterdag!
hoe moet ik nu weten of ik de volgende keer wel kan komen?
ik had 3 xtra mensen meegenomen, en ze helemaal gek gemaakt met verhalen van vorig jaar...
boy, wat ging ik onderuit toen we er aan kwamen!
Jammer!!!!