Upload jouw foto's
Fotofestival Knokke-Heist © Noemie Goudal

6 juni 2013, 12:00

Aankomend weekend is het laatste weekend dat fotografen en geïnteresseerden kunnen genieten van Fotofestival Knokke-Heist. Een uiteenlopende soort van fotografie is hier te zien met onder andere de World Press Photo en de shortlist van de PixSea Award.

De PixSea Award is een nieuwe, internationale prijs voor fotografie die om de twee jaar uitgereikt wordt. De eerste editie van deze nieuwe prijs voor fotografie werd door gemeente Knokke-Heist in het leven geroepen om zoals ze zelf zeggen 'haar positie van levendig en professioneel platform voor fotografie voort te zetten'. De nieuwe PixSea Award is niet alleen bedoeld voor bekende fotografen, er wordt ook gekeken naar opkomende fotografen. Knokke-Heist wil nieuw talent aan het publiek voorstellen en een podium bieden voor hun werk door middel van een tentoonstelling. De shortlist bestaat uit zeven fotografen namelijk Andrea Geyer (D), Anouk Kruithof (NL), Benjamin Girette (FR), Olivier Cornil (BE), Noémie Goudal (FR), Annette Kelm (D) en Clare Strand (UK).

Foto: Clare Strand


Naast de PixSea Award kun je ook de World Press Photo 2013, Photo View 2013 en foto's van de lokale fotoclubs: Diagonaal en kFFkh (koninklijke Foto-en Filmclub knokke-heist) bewonderen. Ideaal om inspiratie op te doen voor je eigen fotografie. Wij zijn benieuwd wat jullie vinden van het fotofestival!


Wie: Fotofestival Knokke-Heist
Wat: Onder andere PixSea Award
Waar: Knokke-Heist
Wanneer: tot 9 juni, aanstaande zondag. Dagelijks open van 10 tot 19 uur
Meer info: www.fotofestival.be

Foto: Noémie Goudal

Reacties

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn