Upload jouw foto's
Fotogasten © inspiratie, expositie, tentoonstelling, wit

11 oktober 2013, 13:25

Het Nederlands Fotomuseum presenteert een nieuwe reeks Fotogasten. Dat zijn (inter)nationale inspiratoren uit de kunstwereld die over de tentoonstellingen van het museum komen praten. De eerste nieuwe gast is Jan des Bouvrie over de tentoonstelling WIT.Inez van Lamswwede en Vinoodh Matadin; uit de tentoosntelling WIT


FOTOGASTEN is een spraakmakend avondvullend programma, omlijst met veel beeldfragmenten. Twee keer per jaar nodigt het Nederlands Fotomuseum een nationaal en/of internationale inspirator uit voor een bijzondere avond over fotografie in een verrassende context. Richtinggevend voor het thema is de grote zaal tentoonstelling die op dat moment in het Nederlands Fotomuseum te zien is.Naast de hoofdgast worden belangrijke culturele figuren gevraagd om aan te schuiven.

Jan des Bouvrie

In het kader van de thematentoonstelling WIT is interieurarchitect en kunstverzamelaar Jan des Bouvrie uitgenodigd als hoofdgast van deze eerste editie van FOTOGASTEN. Speciaal voor deze avond heeft Des Bouvrie foto's, kunstwerken en beeldfragmenten geselecteerd die zijn opvattingen over kunst en design illustreren of van grote invloed zijn geweest op zijn ontwerpen. De avond wordt geleid door moderator Jeroen Junte, journalist en designcriticus bij onder andere De Volkskrant en het Financieele Dagblad.

Jan des Bouvrie zorgde ervoor dat het zware donkere eikenhout uit de Nederlandse interieurs verdween
Naast Des Bouvrie zullen ook Anne van der Zwaag (curator tentoonstelling WIT), Vincent Mentzel (fotograaf) en Dirk van Weelden (schrijver) aan tafel schuiven om dieper in te gaan op het thema WIT en de fotografie.
Jan des Bouvrie zorgde ervoor dat het zware donkere eikenhout uit de Nederlandse interieurs verdween.
Revolutionair daarbij was zijn introductie van wit als basiskleur. 'Hij heeft mensen in Nederland bewust gemaakt van het interieur en design', aldus meubel- en interieurontwerper Piet Boon over Des Bouvrie. Kunst is voor Des Bouvrie een onmisbare inspiratiebron voor zijn ontwerpen. Des Bouvrie is een gepassioneerd verzamelaar. Tijdens de avond wordt zijn verzameling besproken, waaronder werk van Schoonhoven en Erwin Olaf.

Wit; fotografie, kunst, design, mode, film

In het Nederlands Fotomuseum is de tentoonstelling WIT nog te zien tot en met 5 januari 2014. De kleur wit vormt het uitgangspunt voor een veelzijdige tentoonstelling waarin het publiek in aanraking komt met de verschillende betekenissen van wit. WIT is multidisciplinair, presenteert documentaire, portret- en landschapsfotografie, maar ook kunst, mode, design, architectuur, film, video en meer. Na 31 oktober is het mogelijk om op vertoon van uw FOTOGASTEN ticket de tentoonstelling WIT gratis te bezoeken.

Toegangskaarten

FOTOGASTEN wordt gehouden in de theaterzaal van LantarenVenster, Otto Reuchlinweg 996, 3072 MD Rotterdam. Deze locatie ligt vlak achter het Nederlands Fotomuseum op de Wilhelminapier.
Toegangskaarten kosten € 15,-. De kaartverkoop loopt via de online ticketservice van het Nederlands Fotomuseum: webshop.nederlandsfotomuseum.nl en Lantaren Venster: www.lantarenvenster.nl
Over Fotogasten

FOTOGASTEN is een nieuwe reeks van het Nederlands Fotomuseum. Twee keer per jaar nodigt het museum een nationaal en/of internationale inspirator uit voor een bijzondere avond. Naast de hoofdgast worden ook belangrijke culturele figuren gevraagd om aan te schuiven. Het avondvullend programma wordt geleid door een presentator en omlijst met veel beeldfragmenten.

Nederlands Fotomuseum
Wilhelminakade 332

Openingstijden
Dinsdag t/m vrijdag 10 tot 17 uur
3072 AR Rotterdam Zaterdag en zondag 11 tot 17 uur
www.nederlandsfotomuseum.nl

Reacties (2)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
Squishyman op 17 oktober 2019 om 13:25

'Hij heeft mensen in Nederland bewust gemaakt van het interieur en design'
----------------------------------
SQU088 Squishy SQU088 Toys SQU088
SQU087 Squishies SQU087 Kawaii SQU087 Toy SQU087