Upload jouw foto's
Sfeerimpressie Zoom.nl Clubdagen tijdens Fotofair 2016

30 mei 2016, 14:17

Met z'n allen hebben we het inmiddels voor elkaar: de grootste fototaart van Nederland is op, en hij smaakte heerlijk! Ook hebben we veel nieuwe en bekende Zoomers ontmoet, in het zonnetje gezet en hebben we vooral samen kunnen genieten van inspirerende masterclasses en portfolioreviews.

"Wat een reusachtig ding is dat in het echt!", zegt Robert Theunissen (hoofdredacteur Zoom.nl) enigszins verbaasd als hij oog in oog staat met de immense fototaart van 1,5 bij 2 meter in de Zoom.nl tent. Zo'n 600(!) stukken taart hebben we er uiteindelijk uit kunnen halen voor alle Zoomers (en niet-Zoomers die langskwamen). Want we hadden immers wat te vieren: Zoom.nl bestaat 12,5 jaar.

Zoomers in het zonnetje

Het hart van Zoom.nl bestaat uit jullie, de Zoomers, die elkaar constant inspireren met fantastische foto's, blogs en meer. Tijd dus om enkele bijzondere Zoomers in het zonnetje te zetten en om van elkaar te leren. Een aantal Zoom.nl bloggers vertelden met passie over hun werk, waarbij bijvoorbeeld Daan de Vos uitleg gaf over macrofotografie en Toine Westen vertelde over natuur- en landschapsfotografie in IJsland. Andere aanwezige blogger waren: Erwin Verweij, Maaike Schauer, Tino van Dam, Janou Zoet, Erik Keulers, Marcel van Balkom en Lilian Verhappen.Ook werden er twee masterclasses gegeven, door Laura Vink en Richard Terborg. Bedankt allemaal voor jullie positieve energie!

Richard op z'n best in een volle Zoom.nl-tent

Portfolioreviews

Voor sommigen was het in eerste instantie best eng, om je portfolio te laten beoordelen door een vakjury (Richard Terborg en Laura Vink), maar de portfolio's zagen er fantastisch uit en leverden veel nuttige tips op. Uit alle prachtige portfolio's werden uiteindelijk twee dagwinnaars gekozen: Lory van der Neut en Ruben van der Sande. Gefeliciteerd!

Lory won zondag de portfolioreview.

Albelli

In dit social media tijdperk is het aantrekkelijk om al je foto's digitaal te delen met de wereld, maar vergeet niet de professionele indruk die een mooi afgedrukte foto kan hebben. Albelli was daarom aanwezig met een aantal gratis seminars om te laten zien wat er op dit gebied allemaal mogelijk is, van fotoboeken tot wanddecoratie en de verschillende papiersoorten. In de Zoom.nl tent gaven ze demonstraties en lieten ze zien hoe je het meeste uit een professioneel fotoboek kunt halen.

Fotofair 2016

Naast de Zoom.nl tent was er nog veel meer te beleven tijdens de Fotofair 2016: er waren in totaal meer dan honderd workshops en vijftig lezingen! Daarnaast waren er allerlei leuke onderwerpen en modellen om te fotograferen.

Maaike Schauer vertelt over haar prachtige kinderportretten.

Sfeerimpressie

Inmiddels kijken we met veel plezier terug op twee geslaagde dagen, waarbij er veel leuke ontmoetingen plaatsvonden (de redactie heeft er weer heel wat contacten bij) en we veel inspiratie hebben gehaald uit jullie verhalen en foto's. Daarvoor willen we jullie dan ook graag bedanken! Om nog even na te genieten hebben we een korte sfeerimpressie gefilmd van de Zoom.nl Clubdagen en de Fotofair 2016.

Meer foto's

Onze foto's hebben we de in de groep Fotofair 2016 gezet.
Heb jij ook nog foto's gemaakt, nodigen we je uit die ook in deze groep te plaatsen.

Reacties (7)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
bloempje76 op 7 juni 2016 om 21:37

Ik had dit stukje helemaal gemist. Vond het een hele leuke dag en heel blij met het portfolio review en de prijs van die dag Ruben ook gefeliciteerd, was al benieuwd wie de dag ervoor gewonnen had

RoosZ op 30 mei 2016 om 19:26

Leuk om via foto's en filmpje nog even terug te kunnen kijken op een gezellige en inspirerende dag.
Leuk ook om eens een paar leden van de redactie te kunnen spreken. Ik heb jullie leren kennen als een enthousiast team met veel plezier in jullie werk en openstaand voor opmerkingen en suggesties van leden.

rubvds op 30 mei 2016 om 16:30

Heel hard bedankt voor de leerrijke en motiverende portfolioreview. En toen ik dan ook nog als winnaar werd benoemd was het helemaal fantastisch.
Ik heb dus wel degelijk al een tijdje een Zoom-profiel (rubvds), moest de link in bovenstaand artikel nog aanpasbaar zijn.

hanskl op 31 mei 2016 om 13:37

de link gaan we aanpassen!

maaiway op 31 mei 2016 om 09:11

Ruben we waren zo onder de indruk van jouw portfolio en talent! Gefeliciteerd!

bloempje76 op 7 juni 2016 om 21:37

jammer dat ik jou gemist heb Maaike

fpetry op 30 mei 2016 om 14:45

Leuke foto's en filmpje.
Wij hebben in ieder geval genoten van alle activiteiten en informatie
De taart smaakte perfect
De redactie is een geweldig stel mensen, waar ik respect voor heb.
gr. Frans en Gea (gefotografie)