Upload jouw foto's
Zoom.nl bezoekt Photo+Adventure fotofestival in het Landschaftspark, Duisburg © IDG NL

15 juni 2016, 19:01

Voor de derde keer op rij bezoekt Zoom.nl het fotofestival Photo+Adventure in Duisburg, net over de grens bij Venlo. Een perfecte fotolocatie.

Het Photo+Adventure fotofestival is een evenement dat is komen overwaaien uit Oostenrijk. In 2004 vond daar de eerste editie plaats en in 2014 ging ook de eerste editie in Duisburg van start. Het evenement richt zich op drie takken: fotografie, reizen en outdoor. Zo kun je op de fotobeurs rondneuzen tussen nieuwe camera's, statieven uitproberen, nieuwe gadgets ontdekken of je laten inspireren door de fototentoonstelling. Ook vinden er over het terrein verspreid veel (Duits- en Engelstalige) workshops plaats. Daarnaast staan er ook reisorganisaties op de beurs en kun je aan diverse outdooractiviteiten deelnemen zoals een kabelbaan, klimmuur of duiken in het duikcentrum.

Wil je volgend jaar ook een bezoek brengen kijk dan op photoadventure.eu of bekijk onze eerdere (foto)verslagen.

Zoomers op pad

Het is zondagochtend 10.00 als we met een groep Zoomers verzamelen bij de ingang van het Landschaftpark in Duisburg. Birgitte Bergman, Taco Vos, Nieske Siepel en Boele Siepel, Joost Lagerweij, Mauriel Schoenmaekers en vanuit Zoom.nl Maarten Jacobi, Marcel Schaper en Hans Kluppel zijn helemaal klaar voor een gezellig dag fotograferen met mede-Zoomers op dit fotofestival.


We zijn hier op uitnodiging van de organisatie die het evenement op die manier ook wil promoten in Nederland. Zodoende krijgen we ook perskaarten die ons toegang verschaffen tot de beurshal binnen, de Kraftwerkhalle. Maar de zon schijnt, en de voorspellingen zijn wisselvallig, dus we beginnen buiten met de beklimming van het misschien wel meest indrukwekkende bouwwerk, Hochofen 5. Deze voormalig hoogoven werd tot 1985 nog gebruikt om erts te smelten. De eerste bouwwerken van het Landschaftspark stammen overigens uit 1902. Tijdens de beklimming van de 70 meter hoge toren lijkt het al snel of iedereen een andere kant op is gegaan. Maar doordat er maar één route omhoog is komen we elkaar ook weer snel tegen en wisselen we fotografie-ervaringen en tips uit of leren elkaar wat beter kennen. De een legt met een macro-objectief alle details van de toren vast terwijl de ander juist de immensheid met een groothoek fotografeert. Vanaf de top hebben een prachtig uitzicht en goed blik over het hele terrein.Als de groep weer compleet is lopen we een stukje langs het spoor waar we een groep fotografen detailopnames zien maken van een stuk treinrails of een plantje dat er uit groeit, zo lijkt het. Die workshop slaan wij even over, want even verderop zijn de, van dit terrein bekende, gekleurde ventilatoren en grote waterbassins te zien en wordt er ook nog met drones gevlogen.

Wanneer ons energieniveau begint te zakken is het tijd voor een stevige Duitse lunch. En die komt precies op het juiste moment, want als we net zitten begint het te regenen. We verhuizen naar binnen en al snel is de tafel gevuld met grotendeels hamburgers en gaan de gesprekken met name over de fotografie en Zoom.nl.Als het na het eten nog steeds druppelt besluiten we eerst de beurshal te bezoeken. Daar treffen we een hal vol met leuke camera-apparatuur aan. We kwijnen even weg bij de onbetaalbare camera's van Leica en bekijken de prachtige foto's van professionele fotografen op de foto-expositie terwijl boven ons hoofd de mensen van de ene naar de andere kant van de hal vliegen aan een kabelbaan. Na een kleine drie kwartier hebben we het meeste wel gezien en gaan we buiten weer aan de slag, de zon is weer terug. We lopen nog wat over het terrein en vinden een plek met veel kranen en oude machines waar we goed detailshots kunnen maken.

Als we de dag afsluiten en afscheid nemen, besluiten we wel nog een keer terug te komen in de avond of nacht, want dan schijnt het terrein prachtig verlicht te worden met led-licht in allerlei kleuren.

Sfeerimpressie Video
Naast heel veel mooie foto's hebben we ook gefilmd die dag. Hieronder kun je een korte sfeerimpressie bekijken van de beurs en het Landschaftspark zelf:


Meer foto's: #photoadventure2016 of #landschaftsparkNieske Siepel


Nieske Siepel


Joost Lagerweij


Joost Lagerweij


Mauriel Schoenmaekers


Joost Lagerweij


foto: birgitte61 · ISO 200 · F 5.6 · 1/800 SEC


foto: birgitte61 · ISO 400 · F 5.6 · 1/40 SEC


foto: birgitte61 · ISO 400 · F 5.6 · 1/160 SEC


foto: creativefox · ISO 1600 · F 4.0 · 1/40 SEC


foto: creativefox · ISO 100 · F 1.8 · 1/500 SEC


foto: creativefox · ISO 100 · F 5.6 · 1/125 SEC


foto: bnn · ISO 500 · F 8.0 · 1/320 SEC


foto: joostlagerweij · ISO 0 · · SEC


foto: joostlagerweij · ISO 0 · · SEC


foto: Mauriliers · ISO 100 · F 6.3 · 1/40 SEC


foto: Mauriliers · ISO 200 · F 6.3 · 1/80 SEC


foto: Mauriliers · ISO 200 · F 6.3 · 1/50 SEC

Reacties (2)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
birgitte61 op 16 juni 2016 om 10:21

Leuk verslag van een heel geslaagde dag. Nogmaals dank.
De tag lijkt overigens niet te werken. Hebben jullie mijn foto's nog ontvangen?
Groeten, Birgitte