Meld je gratis aan
Fotowedstrijd.eu, dé fotowedstrijd van Europa! © fotowedstrijd, artikel, internet

1 november 2016, 13:00

Meedoen met een fotowedstrijd? Fotowedstrijd.eu is dé fotowedstrijd van Europa en de inschrijving voor de editie 2016-2017 is geopend. Er zijn 8 verschillende categorieën en foto's zijn in te sturen tot 28 februari 2017. Jeugd, jongeren en volwassenen: alle fotografen mogen meedoen.

De hoofdprijs van Fotowedstrijd.eu is de Fujifilm X-T2 inclusief 18-55mm objectief, geheugenkaart, een extra batterijhouder en extra accu's ter waarde van €2900.00 euro. In elke categorie zijn er in totaal 15 prijzen te winnen. Deze variëren van de eerste prijs ter waarde van 1.250 -1.599 euro tot de vijftiende prijs ter waarde van 30.00 euro.

Meedoen

Wil je meedoen met de wedstrijd, dan betaal je een starttarief van 13,00 euro voor het inzenden van 10 foto's, met een maximum van 50 foto's per categorie voor €55,00. Je mag meerdere foto's per categorie inzenden, maar niet dezelfde foto in meerdere categorieën.

De ingezonden foto's worden beoordeeld door een vakjury die bestaat uit professionals zoals: Steven Ruiter, Ki Tan, Dora van der Loo, Thea Goes-Bosman, Marco de Paauw, Peter Jochems, Herman van der Hart, Hella Martens, Marcel Wiegerinck en twee gastjuryleden. Na een voorselectie zal de jury bepalen wie de prijswinnaars worden per categorie.

Wanneer de winnaars eenmaal bekend zijn, zullen zij worden geëxposeerd op de expositie van de Fotofair in 2017. Deze vindt plaats op 20 en 21 mei in Hilvarenbeek. De winnende foto's worden ook met kwaliteit afgedrukt door Profotonet, die de winnaars na de Fotofair mee mogen nemen.

De 8 categorieën

1. Wildlife
Dit mogen alle dieren zijn in de natuur of in wildparken zoals de Hoge Veluwe. Huisdieren en dieren in een dierentuin behoren in de categorie Huisdieren & Dierentuin.

2. Vogels
Alle vogels in de natuur die vrij buiten rondvliegen of zitten. Als vogels in vliegshows meedoen of in een volière zitten, dan valt de foto onder de categorie Huisdieren & Dierentuin.

3. Macro
Deze foto's mogen binnen of buiten gefotografeerd zijn, en over de gehele wereld. Vlinders in een vlindertuin vallen onder deze categorie.

4. Huisdieren & Dierentuin
Een huisdier is een dier dat in of om het huis woont en leeft en door de mens wordt gevoed en verzorgd. Fotografie door glas in de dierentuin valt onder deze categorie.

5. Reizen - Documentair - Straatfotografie - Urban - HDR
Dit zijn foto's gemaakt over de gehele wereld met betrekking tot reizen, vakantie, documentaire en straatfotografie. Wanneer er mensen op de foto staan dan ligt de verantwoording voor het portretrecht bij de fotograaf.

6. Landschap & architectuur en openbare kunstwerken - HDR
Foto's over de gehele wereld gemaakt van landschappen, tuinen, openbare kunstwerken, industrie en gebouwen. Geen herkenbare mensen toegestaan, wel bijvoorbeeld schaduwen. Wanneer er herkenbare mensen op staan dan behoort de foto in de categorie Reizen.

7. Mode & accessoires - Portretten - Trouwen
Foto's van modellen met kleding en accessoires zoals tassen, horloges, juwelen, enz. Ook foto's van kleding of mode accessoires, op de catwalk, mode shows en losse items vallen hieronder. Badkleding en lingerie zijn toegestaan mits de modellen 18 jaar of ouder zijn. Zichtbaar naakt of topless is niet toegestaan.

8. Diversen
Hierin vallen alle foto's die niet thuis horen in de voorgaande 7 categorieën. Bijvoorbeeld sportfoto's of bewerkte foto's. Hierin is ook alles toegestaan qua bewerking. Maar let op, er mag geen naamsvermelding in de foto.

Heb je met jouw foto's al eerder de eerste, tweede of derde prijs gewonnen in een fotowedstrijd? Dan mag je deze foto's helaas niet inzenden.

Heb je vragen over deze wedstrijd? Bekijk de FAQ pagina van Fotowedstrijd.eu.

Van alle ingezonden foto's en winnaars wordt per jaar een fotoboek gemaakt. Deze is te bestellen op de website van Fotowedstrijd.eu.

Reacties

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn