Upload jouw foto's
Laatste kans: schrijf je nu in voor de Sony World Photography Awards 2018! © artikel, ewa, winnaar

5 december 2017, 14:12

Ben jij een enthousiaste fotograaf? Dan zoekt Sony jou! Je hebt namelijk nog maar één maand om deel te nemen aan de 11e editie van de internationale fotografiewedstrijd Sony World Photography Awards. Afgelopen jaar won fotografe en Zoomer Ewa Cwikla de prijs voor beste Nederlandse foto bij deze wedstrijd. Word jij dit jaar haar opvolger?

De World Photography Organisation geeft vandaag een nieuwe selectie van inzendingen uit de Open-wedstrijd vrij. De beelden komen uit verschillende continenten en gaan over de meest uiteenlopende onderwerpen - variërend van intieme portretten tot ongerepte natuur. De jury bestaat dit jaar uit Mike Trow, Picture Editor bij de Britse Vogue (Professional-wedstrijd) en Zelda Cheatle, Curator (Open- en Youth-wedstrijden en National Awards).

Er zijn verschillende categorieën waaruit de juryleden van 2018 de allerbeste foto's kiezen. De eerste award is Open en, zoals de naam al doet vermoeden, kan elke deelnemer boven de 20 jaar hieraan deelnemen. Er is daarnaast een speciale Youth Award voor jongeren van 12 tot en met 19 jaar. Hier wordt de beste foto uit deze leeftijdscategorie gekozen. Bij de National Award kiest de jury de beste foto die gemaakt is door een lokale fotograaf uit de deelnemende landen, waaronder dus ook Nederland.

Je kunt je mooiste foto's tot 4 januari 2018 inzenden voor deze categorieën. Bij de laatste award genaamd Professional, kiest de jury de mooiste aangeleverde fotoserie uit. Wil je hieraan meedoen, dan moet je jouw mooiste fotoserie vóór 11 januari 2018 indienen. Alle awards zijn weer opgedeeld in verschillende categorieën waaraan je deel kunt nemen. De volledige categoriebeschrijving is hier te zien.

Met de bovenstaande foto 'Mama' heeft Ewa de prijs van Netherlands National Award in de wacht gesleept.

Prijzen en deelname
Deelnemers maken kans op een geldprijs van 25.000 dollar voor de Photographer of the Year en 5.000 dollar voor de winnaar van de algemene wedstrijd Open. Alle categoriewinnaars krijgen de nieuwste Sony Digital Imaging-apparatuur als prijs. De winnaars in de categorie Professional winnen tevens een reis naar Londen om het Sony World Photography Awards-diner op donderdag 19 april 2018 bij te wonen. De winnende en genomineerde foto's worden tentoongesteld in het Somerset House in Londen van 10 april tot en met 6 mei 2018. Je foto inzenden is gratis en kan via de website van World Photo.

Belangrijke data
De shortlist voor alle competities worden aangekondigd op 28 februari 2018. De winnaars van Open en National Awards worden openbaar op 20 maart 2018. De winnaars van de categorieën Photographer of the Year en Professional worden bekend gemaakt op 19 april 2018.

Reacties (1)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
WillemHuwae op 7 december 2017 om 10:18

Vind het zeer interessant om hieraan deel te nemen met een Sony A7RIII in de wacht te slepen.