Upload jouw foto's
Ideeën voor fotocadeaus

29 maart 2010, 14:34

Fotocadeaus zijn inmiddels net zo gangbaar geworden als normale afdrukjes. Overal kun je petjes, T-shirts en mokken laten bedrukken met je eigen foto. Dat maakt het echter niet minder leuk. Een cadeau met een bijzondere foto kan een heel speciaal presentje zijn. Aan de vooravond van de feestdagen zet Zoom.nl wat suggesties op een rij.

Tekst Frank de Graaf.

Wie online op zoek gaat naar fotocadeaus, merkt al snel dat het aanbod bij de meeste winkels in grote lijnen vergelijkbaar is. Dat is niet verrassend, aangezien alle leveranciers hun spullen betrekken bij hetzelfde kleine groepje producenten. Dit artikel is dan ook geen vergelijkende test, maar een aansporing om die foto's eens van de harde schijf te halen en er wat leuks mee te gaan doen.

Fotoklok


De klokken zijn leverbaar in twee formaten (20 en 31 centimeter doorsnede). Ook bij het materiaal heb je twee opties: glas of hardboard. Het bewerken gebeurt in een webbrowser. In eerste instantie wordt de foto plompverloren in het midden geplaatst, maar bij de volgende stappen heb je de mogelijkheid om te schuiven, te draaien en eventueel kleurcorrecties door te voeren. Desgewenst kun je een kleurig kader kiezen. Wij hebben voor een neutrale wijzerplaat met cijfers gekozen, maar helemaal zonder opdruk is ook mogelijk. In de laatste stap kun je tekst toevoegen. Leuk is de mogelijkheid om het cadeau op een vastgestelde dag te laten afleveren op een adres naar keuze.

YourSurprise
www.yoursurprise.nl
Besteld: klok glas klein
Kosten: € 19,95 + € 2,95 verzendkosten
Alternatieven: klok hardboard klein (€ 17,95) of groot (€ 24,95), glas groot (€ 29,95)

Onderzetters


Foto Kado Yvette valt op door de persoonlijke aandacht, en is daardoor bij uitstek geschikt voor mensen die minder vaardig zijn met een computer. Yvette is bereikbaar per e-mail én per telefoon, en pakt het minder grootschalig aan dan de concurrentie. De website is een mooi voorbeeld van hoe het internet er in de beginjaren moet hebben uitgezien. Ook de bestelling gaat ouderwets via mail en vooruitbetaling. Er is een handige mogelijkheid om in bepaalde prijscategorieën een cadeau te zoeken. Foto Kado Yvette levert verschillende onderzetters. De metalen uitvoering heeft een keurige vilten onderkant en is netjes afgewerkt.

Foto Kado Yvette
foto-kado-yvette.nl
Besteld: metalen onderzetter
Kosten: € 7,75 per drie stuks + € 1,50 verzendkosten
Alternatieven: muismat onderzetter (€ 2,50), bierviltjes (€ 5,25 per set van zes), houten onderzetter (€ 4,10)

Juwelenkistje


Fotocadeaus biedt naast de standaardcadeaus zoals mokken en bedrukt textiel ook juwelenkistjes aan. Het kistje zelf is van hout, met in het deksel een ingelegde tegel. Houd er rekening mee dat een afdruk op een tegel minder scherp is dan een reguliere afdruk. Dit neemt niet weg dat het resultaat er fraai uitziet. Zonder kistje kan ook, omdat Fotocadeaus eveneens losse tegels aanbiedt. Een minpunt is de betalingswijze. Iedere transactie loopt via een tussenpersoon (MultiSafePay), en daar moet je je eerst aanmelden voordat je met bijvoorbeeld iDeal kunt afrekenen.

Fotocadeaus
www.fotocadeaus.nl
Besteld: juwelenkistje met fototegel
Kosten: € 19,95, geen verzendkosten
Alternatieven: fototegel (€ 12,95)

Fototassen

Wie kent de fotoservice van de HEMA niet? Tegenwoordig biedt het bedrijf een keur aan fotoproducten aan, waaronder een ruime keus aan tassen. Of je jouw fiets nu wilt pimpen met een paar hippe fietstassen of met een trendy schoudertas op pad wilt, bij de HEMA kun je terecht. Temeer omdat er ook alternatieven zijn voor een bescheiden budget, zoals een bedrukte linnen tas voor nog geen 7 euro. Je hebt de keus tussen ophalen in de gewenste vestiging of laten thuisbezorgen tegen een meerprijs van 4 euro 95. Ook bij de HEMA is het mogelijk om een afwijkend afleveradres op te geven. Houd wel rekening met een flinke levertijd: die bedroeg in ons geval meer dan twee weken.

HEMA
www.hema.nl
Besteld: kindertas
Kosten: € 19,95 + € 0,99 verwerkingskosten + € 4,95 verzendkosten (optioneel)
Alternatieven: rugtas (€ 26,95), fietstas (€ 49,-), schoudertas (€ 15,95)

Puzzels


TNT Post maakt waarschijnlijk gebruik van dezelfde leverancier als de HEMA, want de bestelsoftware lijkt als twee druppels water op elkaar. Je wordt bovendien ook doorverwezen naar de website van fujicolor.eu. Ook TNT brengt naast de verzendkosten nog eens een euro aan verwerkingskosten in rekening. Verwacht geen moderne betalingsmethodes bij Tante Pos. De enige optie is een eenmalige machtiging om het bedrag van je bankrekening af te schrijven. Het resultaat is een leuke puzzel met een matte afwerking. Dat laatste is even wennen, omdat de meeste puzzels een glanzende afwerking hebben.

TNT Post
www.tntpost.nl
Besteld: puzzel 117 stukjes
Kosten: € 8,95 + € 0,99 verwerkingskosten + € 3,95 verzendkosten
Alternatieven: puzzel 40 stukjes (€ 8,95), houten puzzel (€ 16,95)

Kwartetten


Wie kent het spelletje kwartetten niet uit z'n jeugd? Zo'n spel is niet alleen leuk om te spelen, maar ook om te maken. Je hebt een flinke hoeveelheid foto's nodig, want de minimale hoeveelheid kaarten is 32, uit te breiden met setjes van vier (oftewel een kwartet). De software werkt super. Je kunt gelijktijdig foto's uploaden en kwartetsetjes maken. Let wel even op de levertijden. Er wordt maar één keer per week verzonden, dus begin bijtijds! Het is de bedoeling dat je per kwartet een thema verzint (bijvoorbeeld 'feest') en daar dan vier foto's van feestende mensen bij zoekt. Kortom mogelijkheden genoeg om leuke combinaties te maken, en leuk om later te spelen.

KwartetCadeau
www.kwartetcadeau.nl
Besteld: kwartet (32 kaarten)
Kosten: € 18,95 + € 2,90 verzendkosten
Alternatieven: geen, wel extra kaarten voor € 2,- per kwartet

Spaarpotten


Bij het Kruidvat vind je vooral de standaardcadeautjes zoals muismatten, bekers en T-shirts. Dat betekent echter niet dat het assortiment geen originele presentjes bevat. Het Kruidvat biedt onder andere een spaarpot aan als passend cadeau voor deze economisch onzekere tijden. Er zijn twee uitvoeringen, die allebei even duur zijn. Het verschil zit hem erin dat je bij de ene een grappige sjabloon kunt gebruiken, terwijl het bij de andere puur om de foto zelf gaat. Je kunt trouwens zelf flink wat geld besparen door het cadeau in de winkel op te halen. Voor verzending wordt namelijk 4 euro 95 in rekening gebracht.

Kruidvat
www.kruidvat.nl
Besteld: fotospaarpot
Kosten: € 13,95 + € 4,95 verzendkosten (optioneel)
Alternatieven: spaarpot met sjabloon (zelfde prijs)

Magische mok


Achter SnapFish zit IT-gigant HP. Wie echter denkt dat dit bedrijf met z'n decennialange ervaring met printen en bedrukken zelf de eigen fotocadeaus maakt, heeft het mis. De door ons bestelde 'magische mok' komt uit dezelfde fabriek als de spaarpot van het Kruidvat, en is ook op identieke wijze verpakt. Het magische is dat de foto pas zichtbaar wordt op het moment dat je een warme drank in de mok giet. De paarsbruine kleur verdwijnt en de beker wordt helemaal wit, waardoor de foto zichtbaar wordt. Jammer is dat de foto er niet helemaal recht op staat. Een leuk alternatief is de collagemok, waar je meerdere foto's op kwijt kunt. Betalen kan alleen met een creditcard of eenmalige machtiging.

SnapFish
www.snapfish.nl
Besteld: magische mok
Kosten: € 14,95 + € 5,95 verzendkosten
Alternatieven: bierpul (€ 11,95), mok (€ 9,95), collagemok (prijs afhankelijk van model)

Dienblad


Personal Gifts is helemaal ingesteld op persoonlijke cadeautjes, van boeken die je met je eigen naam kunt laten bedrukken tot fotocadeaus. Het door ons bestelde dienblad bleek na aflevering eerst in elkaar gezet te moeten worden, maar na wat doe-het-zelven ziet het er wel fraai uit. Houd er rekening mee dat het kleine dienblad ongeveer het formaat van een A4'tje heeft, wat net voldoende is voor twee kopjes koffie. Gelukkig is tegen meerprijs ook een groter blad leverbaar. Let op bij het afrekenen. Betalen per eenmalige incasso is het voordeligst; bij alle andere opties komt er een bedrag bovenop. Bij iDeal is dat drie kwartjes, en betalingen met creditcard of PayPal kosten zelfs 2 euro 50 extra.

Personal Gifts
www.personalgifts.nl
Besteld: dienblad 21x33 cm
Kosten: € 32,95 + € 6,90 verzendkosten + betalingskosten
Alternatieven: dienblad 28x43 cm (€ 39,95)

Knuffels


Voor de kleinsten zijn knuffels met een leuke opdruk waarschijnlijk het leukst om te krijgen. De dieren zijn in heel veel verschillende uitvoeringen verkrijgbaar, maar vrijwel zonder uitzondering komt de foto op een meegeleverd bedrukt shirtje terecht. Zo ook bij Pixum. Je hebt de keus uit konijnen, rendieren en diverse beren. De uiteindelijke foto-opdruk is klein, maar wel duidelijk zichtbaar op het shirt. Pixum maakt gebruik van dezelfde leverancier als SnapFish en het Kruidvat.

Pixum
www.pixum.nl
Besteld: rendier
Kosten: € 15,99 + € 0,99 verwerkingskosten + € 2,99 verzendkosten
Alternatieven: teddybeer (€ 12,99), haasje (€ 12,99), Kapitein Blauwbeer (€ 24,95)

Reacties

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn