Meld je gratis aan
Beleef het ultieme lentegevoel in het Hallerbos © Hallerbos, blue forest, wilde hyacint, bloemen, beuken, België

7 april 2015, 16:20

De lente staat alweer voor de deur. Dit is de ideale tijd om erop uit te gaan met je camera als je ervan houdt om bloemen te fotograferen. Ben jij daarvoor weleens naar het sprookjesachtige Hallerbos geweest? Toine Westen geeft je deze locatietip.

In een land hier niet zo ver vandaan was eens een bos, het Hallerbos. Je krijgt hier het gevoel alsof je in een sprookje bent beland. En dat zo dichtbij, in België even onder Brussel, naast het plaatsje Halle.

Het bos kent ook wel de bijnaam "Blue forest" en dat is niet voor niets. Een korte periode in het voorjaar (meestal de tweede helft van april) is de bodem van het bos bezaaid met wilde hyacinten. Een fantastisch blauw tapijt, dat prachtig afsteekt tegen het frisse groen van de jonge beukenbladeren.

Ook op Zoom.nl vind je veel foto's gemaakt in het Hallerbos.

Het bos kent een rijke geschiedenis en een roerig verleden. Tijdens de Eerste Wereldoorlog werden bijna alle grote bomen gekapt. Maar in de periode tussen 1930 en 1950 werd het Hallerbos weer herbebost, wat het jonge karakter van dit bos verklaart. Meer informatie kun je vinden op http://www.hallerbos.be/.Maak je het liefst super close-ups (macrofotografie) of breng je liever het geheel in beeld (landschapsfotografie)? Het Hallerbos is voor beide disciplines een geweldige locatie. Hier krijg je het ultieme lentegevoel!Wil je meer tips voor lente-onderwerpen en waar je deze kunt fotograferen?
Lees dan snel het voorjaars-nummer van Zoom.nl dat vanaf vrijdag in de winkel ligt en je nu al digitaal kunt lezen.
avatar

Mijn naam is Toine Westen. Als professioneel fotograaf heb ik me gespecialiseerd in natuur- en landschapsfotografie. Met veel plezier deel ik mijn kennis via o.a. blog-artikelen, presentaties en fotoworkshops in de Lage Landen en het Hoge Noorden. Wil jij graag 7 supertips voor een betere scherpte en meer diepte in je foto’s? Download dan mijn gratis e-book: www.fotograferenindenatuur.nl/tips

Reacties (7)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
marionverwindt op 17 maart 2017 om 09:39

Ook in het Wildrijk, in Sint Maartenszee in de kop van Noord Holland is het een prachtig gezicht, dat paarse tapijt. In een uurtje wandel je door het bos en kan je heel veel prachtige foto's maken.

1103 op 9 april 2016 om 12:26

K gwn hier al vele foto's van gezien en zijn zo mooi!!! Het is daar één paars geheel.
Zeker de moeite waard om daar te kijken...maarja....niet naast de deur..
Grt. Janny

toine-westen op 15 april 2016 om 14:12

Zeker de moeite waard! En zo ver weg is het ook weer niet, maar 2 uur vanaf Utrecht

Toontjeton op 9 april 2016 om 12:13

Wanneer staan deze mooie hyacinten precies in bloei?? Is dit op moment al?

toine-westen op 15 april 2016 om 14:20

Ja, dit jaar bloeien ze erg vroeg.

wies61 op 9 april 2016 om 10:12

Geweldig mooi lijkt het me daar Je info spreekt me aan. Ik ga zeker er eens proberen heen te gaan voor een paar dagen vakantie of zo. Want je bent volgens mij niet in 1 dag uitgekeken daar
gr wies

toine-westen op 15 april 2016 om 14:18

Ik ga zelf ook altijd graag een paar dagen! Maar ook met 1 dag kun je er al veel van zien