Upload jouw foto's
In de stijl van Colourbex - Urbexfotografie

10 november 2016, 12:18

Het is als fotograaf belangrijk om je eigen stijl te ontwikkelen. Op die manier kan een kijker je herkennen in de stijl van je foto's. In deze rubriek 'In de stijl van' zetten we elke week een Zoomer met een eigen stijl in de spotlight. Deze week is het de beurt aan Marlou Nijpels die urbexfoto's maakt.


In deze eerste 'In de stijl van' bijt Marlou Nijpels het spits af, ook wel bekend als Colourbex op Zoom.nl. Marlou is 27 jaar en woont in Limburg. Ze is architectuur en interieur fotografe en heeft een duidelijke voorliefde voor oude, vervallen gebouwen met een fascinatie voor trappenhuizen.

Ze is al op jonge leeftijd begonnen met fotografie en is er bijna iedere dag actief mee bezig. Fotografie is voor haar een verslaving. Ze fotografeert sinds enkele jaren met een Nikon fullframe camera (de Nikon D610) en in juli 2015 is ze actief lid geworden van Zoom.nl.

Kun je jouw 'stijl' kort omschrijven?
'Ik werk het liefst met natuurlijke lichtval en HDR-technieken om een sfeervol beeld te creëren. Ik hou van aparte invalshoeken en haarscherpe beelden met veel contrast, kleur en details. '

Wat doe je eraan om je eigen stijl te behouden?
'Ik ben volledig autodidact, ik leer mezelf iedere week weer nieuwe technieken aan, want er is altijd ruimte voor verbetering. Ik ben vrij perfectionistisch, soms ben ik uren bezig om meerdere versies te maken van een foto.'Had je altijd al een voorkeur gehad voor een bepaalde soort fotografie?
'Ik ben al vroeg begonnen met fotografie, ik nam mijn camera overal mee naartoe en fotografeerde opvallende onderwerpen. Ongeveer vijf jaar geleden bezocht ik mijn allereerste urbex-locatie, sindsdien ben ik mij volledig gaan richten op architectuur- en interieurfotografie.'

Zou je ooit nog een andere fotografiesoort of stijl willen uitoefenen?
'Ik fotografeer graag de natuur in alle facetten. Daarnaast ben ik sinds kort bezig met straat- en portretfotografie. Een compleet andere manier van fotograferen, maar ook ontzettend leuk om te doen!'Heb je nog tips voor andere Zoomers om een eigen stijl of handtekening te ontwikkelen?
'Het allerbelangrijkste is dat je zelf tevreden bent over je foto's, je kunt nooit iedereen aanspreken met een specifieke stijl. Kijk naar andere fotografen, doe inspiratie op en ga dan zelf in Adobe Photoshop of Lightroom spelen met de instellingen en maak zo je eigen presets. '

Heb je nog een ultieme fotografiedroom?

'Natuurlijk, heel veel zelfs! Mijn ultieme droom is tornado's chasen in Amerika. Maar ook het Noorderlicht vastleggen in IJsland staat hoog op mijn wensenlijst. Ik wil veel nieuwe landen gaan ontdekken en natuurlijk urbexen in ieder land dat ik bezoek. 'Is er een Zoomer met een geheel eigen stijl die jij bewondert op Zoom.nl en wie jij een keer 'In de stijl van..' zou willen zien?
'Ik heb Henk Meeuwes uitgekozen. Hij maakt prachtig heldere macro beelden met zachte tinten en fantastische bokeh achtergronden. Ik bewonder zijn fotografie omdat zijn stijl precies het tegenovergestelde van die van mij is.'

Geinspireerd door Marlou? Bekijk haar profiel op Zoom.nl of haar eigen website www.colourbex.nl. We hebben ook een Collectie gemaakt van Marlou haar portfolio!

Reacties (3)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
RoosZ op 20 november 2016 om 17:18

Omdat ik je volg op Zoom zie ik alles wat je plaatst en ik ben telkens weer onder de indruk van de uitzonderlijke kwaliteit van je foto's, die ook altijd boeiend zijn.
En je bent nog zo jong; we kunnen dus nog heel veel moois van jouw hand tegemoet zien!
Wat leuk dat je het spits mocht afbijten voor deze nieuwe rubriek! Ik heb het artikel met interesse geleden en uiteraard genoten van de foto's!
Groetjes, Roos

hmeeuwes op 15 november 2016 om 19:56

Prachtige stijl die ik ook graag eens zou willen benaderen zonder te kopiëren natuurlijk
Een vak apart maar erg mooi en soms ook spannend om te doen.
Een fraaie serie foto's waar je trots op kunt zijn!
Groetjes Henk
Ps. me next

Rudolfdieben op 11 november 2016 om 21:42

Mooi verhaal Marlou, en erg mooie foto's!