Meld je gratis aan
Fotograaf legt witte regenboog vast boven sneeuwlandschap

28 november 2016, 15:16

De Schotse fotograaf Melvin Nicholson wist een bijzonder fenomeen vast te leggen op de gevoelige plaat: een witte regenboog boven een sneeuwlandschap. De foto is gemaakt in natuurgebied Rannoch Moor in Schotland.

Het zou je maar gebeuren: je loopt in de prachtig besneeuwde Schotse wildernis en je ziet een witte regenboog boven een eenzame boom in het landschap. Dat overkwam fotograaf Melvin Nicholson tijdens een voorbereiding voor een van zijn workshops in de natuur.

Gelukkig had hij zijn Canon EOS 5Ds met 16-35mm F4 bij de hand om het fenomeen fantastisch in beeld te brengen, met de eenzame boom in het midden.


Foto © Melvin Nicholson

Witte regenboog

De witte regenboog ontstaat volgens Amateurphotographer door druppeltjes in de mist, die dunner zijn dan waterdruppels. Door de kleine druppels lijkt de regenboog geen kleur te hebben, maar zie je alleen witte of blauwe tinten. Lees hier meer over de witte regenboog.

Kijk op de website of Facebookpagina van Nicholson voor meer foto's uit het gebied. Op zoek naar meer inspirerende natuurfoto's? Fotograaf Stephen Wilkes legde 26 uur bij een waterput in de Serengheti vast.

Reacties (1)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
PtR op 28 november 2016 om 21:56

Witte regenboog? Nooit van gehoord. Gave foto en een goed artikel.