Upload jouw foto's
Mooiste architectuur van Nederland © artikel, inspiratie, architectuur

23 september 2017, 17:00

Deze prachtige gebouwen zijn voor de architectuurliefhebbers- en fotografen onder ons zeker een bezoekje waard!

Inntel Hotel, Zaandam

Dit hotel bestaat uit een opeenstapeling van zeventig tradiotionele Zaanse huisjes, in allerlei tinten Zaans groen.

Anett

Kubuswoningen, Rotterdam

Deze woningen worden ook wel paalwoning of boomwoning genoemd. De woningen zijn gebouwd in de vorm van een gekantelde kubus op een paal.

TheLu

Eye Filmmuseum, Amsterdam

Het bekende Eye Filmmuseum aan het IJ in Amsterdam zorgt voor prachtige plaatjes.

DieLei

Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, Hilversum

In de grote kleurvakken waaruit dit gebouw bestaat, zijn historische film- en televisiebeelden verwerkt. Een prachtig kleurenspel om naar te kijken én om te fotograferen!

Gregoir

Wall House, Groningen

Na het overlijden van de architect zelf is dit huis gebouwd ter ere aan de ontwerper, John Hejduk.

Mouse58

Gerrit Rietveld-Schröderhuis, Utrecht

Dit prachtige huis is in 1924 ontworpen door de Utrechtse architect en vormgever Gerrit Rietveld en staat samen met onder andere de Eiffeltoren op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Sjaan Pluim

Schiphol Airport, Amsterdam

Schiphol Airport staat natuurlijk voor internationaliteit, vliegtuigen en vakantie! Maar kijk ook zeker eens een keer om je heen naar de prachtige architectuur van ons vliegveld.

Jaap93

Hoofdkantoor Nederlandse Gasunie, Groningen

'Organische architectuur' was de basis voor het ontwerp voor dit gebouw en dat is zeker goed gelukt! De natuur zelf was de voornaamste inspiratiebron voor de architect.

Griekodehaan

DUO gebouw, Groningen

Het gebouw heet de Kempkensberg, waarin onder andere DUO zich bevindt. Het pand is genoemd naar de heuvel, die zich vroeger op exact dezelfde locatie bevond.

Corvee1r

Centraal Station, Den Haag

Op 1 februari 2016 is het Centraal Station Den Haag opnieuw geopend na een complete renovatie.

Moontje-dh

Reacties (17)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
Angela-Hellebrand op 27 september 2017 om 09:40

Wat een geleuter. Gaat het hier niet om ideeën op te doen? Beoordelen van foto's is mogelijk een ander item. En voor een beginnend fotograaf is het prettig om zo laagdrempelig ook mee te kunnen doen.

corvee1r op 26 september 2017 om 20:43

Er flitsen op Zoom meerdere prima architectuurfotografen langs. Ik zie de redactie als neutraal, los van tags. Daarbij, ik zie soms tags die (totaal) niet met het onderwerp stroken.

P.S. de kantoren van DUO en de Gasunie zijn niet openbaar, kan wél via een fotoclub.

sheppy op 26 september 2017 om 20:17

Elke keer als Zoom.nl een "mooiste van" publiceert, lees ik alleen salpeterzure reacties. Van mensen die beter een azijnfabriek kunnen managen dan fotograferen. Ik zie boven gebouwen waar ik niet aan heb gedacht. Ik krijg er zin om daar te kijken en zelf mooie foto's te maken. Het gebouw te overgieten met een sausje van mij. Maar ja voor zoete koekjes bakken heb je niet Zoom.nl maar Heel Holland Bakt. Ik ga zondag daar maar naar kijken. Krijg ik een glimlach in plaats van een zuur gezicht.

motnamol op 27 september 2017 om 09:33

Zo langzamerhand ga je jezelf, bij wat voor een internetforum dan ook, afvragen of reacties op een website iets toevoegen. Het is natuurlijk leuk om positieve stukjes te lezen over je werk maar dat houd dus ook in dat de negatieve ook de ruimte krijgen. Dat je iets 'vind' is prima maar breng het dan opbouwend op een manier waar iedereen wat aan heeft.

frewo op 26 september 2017 om 12:28

Ik zelf ben een echte Zaankanter, als ik de foto van Hotel inntel zie en de bijna "omvallende" gebouwen er om heen, dan denk ik, dat kan wel beter. En zo moeilijk is het niet om lens vertekening verwijderen.

1103 op 26 september 2017 om 19:11

Volledig met je eens...