Meld je gratis aan
De magie van Photoshop © 7, plant, photoshop

13 oktober 2017, 10:00

De meeste fotografen gebruiken Photoshop om hun beelden te bewerken. Vaak blijft het echter bij het aanpassen van het contrast, of het wegpoetsen van vlekjes. Maar sommige mensen gaan iets verder dan enkel wat retoucheren, en worden echte Photoshop artiesten.

Fotograaf en 'visual artist' Antti Karppinen gebruikt al 23 jaar Photoshop om gewone foto's om te toveren tot kunstwerkjes. Hier zijn een paar before-and-after beelden van de gewone beelden (gemaakt in de studio, garage, of gewoon buiten) en de magische beelden die Karppinen er van kan maken.

"Ik gebruik het motto 'imagine anything' om mijn werk te beschrijven, aangezien je met je verbeelding alles kan maken. Fotografie is altijd het beginpunt van mijn beelden, dus ik voel mezelf wel degelijk een echte fotograaf, maar dan komt de creatieveling toch in me naar boven, en kan ik mijn foto's toch veranderen in iets totaal anders." aldus Karppinen.

A Desert Road

A Stormy Relationship

A Surreal Seascape

Fire in a Rowboat

A Rainy Alleyway

A Warrior from an Action Figure

The Last Clean Air

Bazooka in Warzone

Jack Sparrow Riding a Turtle

Assassin at the GateWil je meer werk van Karppinen zien? Bekijk dan eens zijn website of Instagram pagina. Bovendien geeft hij ook internationaal workshops in bijvoorbeeld Belgie en Frankrijk voor wie ook eens wat meer wil gaan doen met Photoshop.

Originele artikel: PetaPixel

Reacties (7)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
beniktoch op 13 oktober 2017 om 15:10

Super .Ben er al een tijd mee bezig maar moet nog heel veel te leren.

PNCO op 13 oktober 2017 om 15:09

A Surreal Seascape is wel echt tof!

rolena op 13 oktober 2017 om 14:22

Geweldig !!

PtR op 13 oktober 2017 om 13:13

Was ik maar een beetje handig in Photoshop dan zou mijn sky ook de limit zijn. Gave beelden.