Meld je gratis aan
De mooiste Zoom.nl Foto's van de Week - Bijzondere herfstfoto's

21 oktober 2017, 10:06

Op Zoom.nl worden dagelijks de mooiste foto's geplaatst, waarvan we elke dag een favoriet kiezen. Ook op Instagram zien we steeds meer foto's verschijnen met de hashtag #zoomnl, waarvan we er elke dag een featuren op ons Instagram account. Dit zijn onze Favoriete foto's van de Week!

Foto van de Dag

Op Zoom.nl kiezen we elke dag een bijzondere foto die we bekronen tot Foto van de Dag! Dit zijn de foto's van deze week:


Foto: Markderoophotography


Foto: tamara23


Foto: guurtje


Foto: Bijke172


Foto: Hulsman

Redactiekeuze

Naast de Foto van de Dag zien we nog veel meer mooie foto's voorbij komen op Zoom.nl die niet allemaal tegelijk de Foto van de Dag kunnen zijn. Om ze toch nog wat extra in het zonnetje te zetten, kun je hieronder de favoriete foto's van de redactie bekijken:


Foto: diaantje78


Foto: cofok


Foto: jamybfotografie


Foto: leerya


Foto: EdwinMooijaart


Foto: m1rphotography

#zoomnl op Instagram

Naast onze eigen website, zien we ook veel getalenteerde fotografen op Instagram, waar we dagelijks onze favoriete foto met #zoomnl in de spotlight zetten op ons account. Voeg #zoomnl aan je foto's toe en misschien wordt jouw foto onze Feature van de Dag! Dit zijn de features van afgelopen week:


Foto: @rinsvbreefotografie


Foto: @ritavoortmanphotography


Foto: @wytskevanurk


Foto: @seppelier

Favoriete Foto's van de Week - Slideshow

Bekijk hieronder een slideshow van de Foto's van de Dag en de Instagram features van afgelopen week:

Reacties (19)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
GijsBouwdewijns op 23 oktober 2017 om 19:54

Gave foto's, bedankt voor de inspiratie !
gr. Gijs

ali op 23 oktober 2017 om 11:08

heel leuk die slideshow, maar wel dubbel op natuurlijk; eigenlijk driedubbel, want ze staan ten eerste al op de site in een rubriek, dan hierboven nog es en nu dan als derde maal een slideshow... toe maar het kan niet op..............wát een overdaad.
kan iemand me uitleggen waarom zo vaak??

celtre op 22 oktober 2017 om 10:15

Zou het niet een optie zijn dat de keuze van de week selectie is van foto's die weinig aandacht krijgen maar dat zeker verdienen . Ik zie regelmatig foto's ondersneeuwen in de grote hoeveelheid uploads . En dat zijn foto's die zeker de moeite waard zijn maar te snel naar de achtergrond verdwijnen . En zelf zie ik regelmatig mooie foto's over het hoofd, omdat ik zeker niet dagelijks kijk . Ook al als je niet te veel fans heb kom je zeker niet aan bod .

gr Frans ( celtre )

ali op 21 oktober 2017 om 11:45


zou het niet es een idee zijn dat jullie zoomers een foto mogen voordragen voor series?? Maar daar hebben jullie dan wel werk van, maar het lijkt mij wel leuk: keuzes van de zoomers... leuke rubriek!
Betrek je tenminste de zoomers es bij het plaatsen van foto's, krijg je misschien ook es héél andere keuzes...

PtR op 21 oktober 2017 om 18:07

Mee eens. De keuze is nu wel heel erg veel van het veilige hetzelfde. Mooie platen, dat ontken ik niet, maar veel van hetzelfde. Kenmerkt Zoom ook wel een beetje. Beetje braaf, niet brutaal.

ali op 21 oktober 2017 om 18:16

daarom lijkt het me heel leuk dat wij als zoomers inbreng krijgen in de keus. Zie zó vaak enige foto's voorbij komen die nauwelijks reacties krijgen, en dus waarschijnlijk nauwelijks gezien worden. Iedereen zou dan zijn of haar keus kunnen inbrengen voor een serie van 7, elke week, voor elke dag 1 foto. Redactie zou dan b.v. uit onze keuzes eentje kunnen kiezen.
Krijgen we vast en zeker een veel gevarieerder aanbod.

kb op 21 oktober 2017 om 18:58

Ali ik kan mij vinden in je idee en goed dat jer meekomt.Ik denk dat het verdienmodel van Zoom gebaseerd is op bovenstaande (fraaie!) foto's Ook de adverteerders hier kunnen zich vinden om het fraai en risicoloos is. In de bijna 7 jaar dat ik hier ben heb ik nooi enige verandering gezien in dit proces. eerder een verzwaaring naar nog dit meer fraaie foto's. Foto's moeten plaatsbaar in het magazine zijn en altijd dezelfde adverteerders !! zijn gebaat bij risicoloze fotografie. Ik hoop met je mee Ali !!

ali op 21 oktober 2017 om 19:05

ik heb al zó vaak allerlei dingen voorgesteld, maar ik was al blij als ik wat hoorde, want dat gebeurde meestal niet eens...
ik denk dat men alleen datgene leuk vindt wat men zelf heeft bedacht.... want ik zie nou toch ook weer onzin: wie zit er b.v. te wachten op tips voor weekenduitjes als we allemaal internet hebben....elke dag zien we de foto van de dag; waarom moeten we dan aan het eind van de week al die foto's nog es weer op een rij zien, terwijl we ze kunnen bekijken in die rubriek.... noem maar op.... allemaal overbodig lijkt me...
we hebben ooit een enquete gehad wat de zoomers willen. Maar we mochten de uitslag niet zien....héél gek.....
en het stemmen afschaffen wil men ook niet aan; terwijl ik denk dat we dan véél eerlijker reacties zullen krijgen, want iedereen is nu bang als hij of zij te kritisch is, dat het stemmen gaat kosten...dus.... daarom alleen maar positieve reacties... Niemand die kritisch naar elkaar kijkt zo...
ik verlang naar de site van jaren terug..... toen las je veel opbouwende kritiek, waar we allemaal van konden leren...

PtR op 21 oktober 2017 om 20:49

Ik heb een account aangemaakt op Digifoto-pro. Okay, de "community" daar is uitermate stil maar het blad zelf is frisser, inspirerender, jonger en een tikkie brutaler. Aan de andere kant, de bakermat van mijn foto-enthousiasme ligt wel weer bij Zoom en ik ben nu eenmaal een trouwe labrador.

ali op 21 oktober 2017 om 20:53

haha, ik eigenlijk ook en velen van ons denk ik; uiteindelijk komen allerlei bekende namen hier ook wel weer kijken en af en toe plaatsen. Maar daarom is het zo jammer dat wij als zoomers zo weinig gehoor vinden voor aanpassingen....
het blad zoom heb ik allang opgezegd, vond er totaal niets meer aan...

PtR op 21 oktober 2017 om 21:00

Naar dat laatste begin ik ook wat te neigen. De Shutr vind ik wel leuk maar Zoom is me, ja, daar ga ik weer, te glad, te soft, te futloos. Maarja, labrador, he...

wdiemer op 23 oktober 2017 om 09:33

Als we het eens positief maken; wat zou je graag in Zoom willen lezen? Of anders willen zien?

PtR op 23 oktober 2017 om 19:02

Leuk dat je hierop terugkomt. Ik zou het leuk vinden om wat meer over vreemde/ aparte fotografie te zien. Al die gepolijste landschappen gaan op den duur wat vervelen. Misschien ook meer sociale fotografie, reportagewerk, experimenteel werk, zoiets. Afstudeerprojecten van fotovakschoolcursisten, interviews met fotografen. Ruimte voor nieuwe dingen. Maar misschien neig je dan meer naar Shutr. Waar ik ook lid van ben. Zoom lijkt steeds meer het blad te worden voor de oudere hobbyfotograaf en gaat daarmee steeds meer de kant van een fotoclub (ook vaak oudere, mannelijke leden) op. Het valt me ook op dat veel pro's wegblijven in de community. Verder mogen de tests ook wat brutaler. Zie het vaak lompe maar toch wel weer geestige commentaar van Top Gear, voordat Jeremy ging meppen. Vroeger was er een fotoblad (cameramagazine) dat camera's op de "pijnbank" legde. In de vriezer, naast een zandstraalmachine en verzin het maar. Samenvattend wat trefwoorden: losser, brutaler, experimenteler, om zich heen schoppend, hevig testend. Misschien ook de mogelijkheid om als Zoomcommunity (de macht van het getal) kortingen te bedingen bij de fotomerken. Bind ook de leden aan je blad. Hoop dat je er iets mee kan

wdiemer op 24 oktober 2017 om 10:32

Hi PtR, Interessant! In het eerste deel van je reactie, kom je precies uit op de uitdaging die we hebben met Zoom.nl. Enerzijds is de redactieformule van Zoom heel strak en maakt dat het moeilijker om op te schuiven naar bv fotoprojecten/interviews. Tegelijkertijd is het ook de kracht van Zoom dat we toegankelijk en praktisch zijn. Voorzichtig gezegd; onderschat die kracht niet. Maar dat neemt niet weg dat we wel wat vaker een uitstapjes kunnen maken of juist per editie op een paar pagina's buiten onze comfortzone moeten treden. Verandering is natuurlijk ook gezond. Ik ga er eens op kauwen. De tests daar kan ik wel iets over zeggen; we gaan ons niet branden aan het Top Gear-concept. Maar we gaan er wel iets aan veranderen waardoor het aantrekkelijker, leuker en nuttiger wordt om een review hier te lezen en te kijken. We hebben nog even nodig om dit op te zetten, maar over enkele maanden moet je dat kunnen zien. Tot slot de kortingen icm fotomerken. Eerlijk en direct: Dat staat nog niet zo hoog op onze prioriteitenlijst. Er is aan gedacht, maar daar komt op de achtergrond veel meer bij kijken dan waar we met Zoom.nl (en het moederbedrijf van Zoom.nl) goed in zijn. Maar als je denkt aan diensten zoals camera-reiniging oid is de drempel een stuk lager. Op dat vlak kijken we zeker rond.

PtR op 24 oktober 2017 om 11:31

Dat zijn hele mooie vooruitzichten. Het "top gear" concept is uiteraard een brug te ver. Ben heel benieuwd naar de plannen en blijf een trouwe abonnee. Succes!

ali op 23 oktober 2017 om 11:55

had dat geholpen dan? We proberen het al jaren met de site; heeft ook nooit iets opgeleverd!

wdiemer op 23 oktober 2017 om 12:30

Ali, jazeker. Maar ik denk dat het ook een kwestie van perceptie is. We hebben sinds 2004 zaken op verzoek van de community veranderd. Een voorbeeld; de Foto van de dag. Die werd in het verleden door de community gekozen. Dat gaf zoveel controverse dat we dit op veler verzoek dat nu in eigen hand hebben.

Ten tweede; het is waar dat we niet alles meenemen. Dat heeft in het verleden helaas vaker te maken gehad met niet direct kunnen dan met niet willen. De toekomst zie ik wat dat betreft zonniger.

Tot slot hebben we ook te maken met een afweging. We hebben de wensen van onze meest trouwe communityleden, onze wensen (gestoeld op de wensen van de hele community) en in een paar gevallen onze omgeving. De doelgroep speelt hierin een sleutelrol, maar hierin maken we soms keuzes die niet direct merkbaar zijn of voldoen aan persoonlijke wensen.

Tot slot stelde je laatst iets voor en heb ik je toegezegd dat we dit komende of volgende week effectief doorvoeren. Dus helpt feedback? Ja.

ali op 23 oktober 2017 om 15:23

heel goed en ook dat je reageert, want dat misten we in het verleden ook veel te vaak..
bedankt!

ali op 21 oktober 2017 om 21:06

de site hou je toch en je kunt het blad ook nog digitaal gaan lezen immers.....
nou, ik ben meer een terrier hoor...