Meld je gratis aan
Zoom.nl Weekendtips!  © IDG NL

16 november 2017, 13:43

De weekendtips van deze week staan weer voor je klaar!

Landelijke Intocht Sinterklaas 18 november, Dokkum

Sinterklaas komt weer het land in en dit jaar is de landelijke intocht in het Friese Dokkum op zaterdag 18 november! Naast het feit dat van de intocht een spectaculaire fotoreportage te maken valt met alle zingende kinderen en het hele feest, is ook Dokkum zelf een prachtig historisch stadje om eens te beleven. Ook in veel andere grote steden is er op zaterdag 18 of zondag 19 november een intocht van Sinterklaas.

Plonie

Wandeling in Natuurgebied Arboretum Poort Bulten

Dit prachtige park in De Lutte ademt cultuurhistorie met zijn mammoetboom en zwerfstenen uit de IJstijd. Op zondag 19 november wordt er een wandeling georganiseerd door dit natuurgebied. Wandel mee met de gids en ervaar het park in alle stilte en rust.
Bezoek voor meer informatie over deze wandeling of over dit natuurgebied de website van Natuurmonumenten.

World Press Photo 2017

Vanaf 17 en 18 november wordt er op verschillende plekken in Nederland de World Press Photo expositie geopend. De prijswinnende foto's worden getoond in Den Bosch, Groningen en Berg en Dal. In Berg en Dal vindt de expositie plaats in het Afrikamuseum, van 17 november 2017 tot en met 4 maart 2018. In Groningen zal de expositie te zien zijn in de Synagoge. Hier worden ook andere fotografie-evenementen georganiseerd, zoals een educatieprogramma voor fotografen. Je kunt hiervoor tickets kopen op de website WPFgroningen.nl. Hier is de expositie van World Press Photo te zien van 17 november 2017 tot en met 10 december 2017. Van 18 november tot en met 8 december 2017 zijn de foto's te bewonderen in Den Bosch, in de Willem Twee kunstruimte.

Glow Eindhoven

Ook kun je nog tot en met 18 november een kijkje nemen bij het lichtfestival Glow in Eindhoven!

Voor de twaalfde keer vindt dit jaar weer het Glow Festival plaats in Eindhoven. Van 11 tot en met 18 november staat de stad in het teken van lichtkunst. Een looproute van 6 km komt langs zo ongeveer 30 lichtkunstprojecten van bekende kunstenaars. Het thema van het lichtfestival van dit jaar is 'The Source', betekenend de bron van licht. Dit thema is als opdracht meegegeven aan alle kunstenaars om hun projecten op te baseren. Het festival is gratis toegankelijk en de openingstijden zijn in de avond van 18:30 uur tot 23:00 of 24:00 uur.

PetravanHaren

Shutr.salon en gratis naar Foam!

De tweede Shutr.salon, die samen met Olympus wordt georganiseerd, staat weer in het teken van de zoektocht naar de nieuwe Olympus Visionary. De salon vindt plaats op vrijdag 24 november in Foam Fotografie Museum. Ook neemt Olympus nieuwe producten mee die nog nergens te zien of verkrijgbaar zijn! Deze kun je uiteraard uitproberen! Er vinden portfolioreviews plaats en je kunt gratis rondleidingen krijgen door de Foam-exposities!

Kijk voor meer informatie op Zoom.nl en geef je op!


P9

Reacties

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn