Upload jouw foto's
Topfotografen met amateurcamera's (en omgekeerd)!

16 februari 2018, 13:35

In Amerika zijn twee professionele fotografen de uitdaging aangegaan om te fotograferen met een 'minder' professionele camera en toch goede foto's te leveren! Tegen hen fotografeerde een amateurfotograaf met een professionele camera met hetzelfde model.

Ze maken online tutorials op YouTube onder de naam Mango Street. Om te bewijzen dat het vaak niet aan je fotografie-apparatuur hoeft te liggen om goede foto's te kunnen maken, gingen twee professionele fotografen deze uitdaging aan. Ze nodigden een vriend uit die de basiskennis van fotografie heeft, maar geen professional is. Hem lieten ze met de Canon 5D Mark IV fotograferen, waar ook een dure lens op zat. Zelf fotografeerden ze met een oude Canon Rebel T3i.

Zie hieronder de resultaten van alle drie de fotografen!

Daniel (professional met amateurcamera)Rachel (professional met amateurcamera)

Justin (amateurfotograaf met professionele camera)

Deze test is volgens de fotograferen een review van apparatuur en ze willen niemand aanmoedigen om professionele apparatuur in te leveren voor amateurspul. Ze krijgen vaak de vraag met welke camera's ze werken en willen met deze test duidelijk maken dat het vaak niet aan de apparatuur ligt. Naast technisch goede foto's willen ze geinspireerd worden en betekenisvolle en emotionele foto's maken, die een doel hebben. Dat is voor hen het belangrijkste. Apparatuur staat op nummer twee, omdat iedereen met een professionele camera kan fotograferen, maar niet iedereen maakt boeiend werk. Met deze test willen ze iedereen inspireren om de tools te gebruiken die je hebt en hiermee prachtige dingen te maken!

Bekijk hieronder de video over hoe de fotoshoot in zijn gang ging!Reacties (6)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
perez op 26 februari 2018 om 08:49

Een dure of goedkopere camera maakt geen zak uit. Wel de kwaliteit van de objectieven en natuurlijk je moet het zien.

peterz op 21 februari 2018 om 12:36

Ik heb heel wat jaren geleden, toen ik nog met een Olympus E-system camera fotografeerde, dezelfde boodschap gelezen. Dat heeft er voor gezorgd dat ik liever om leer gaan met de mogelijkheden en beperkingen van de spullen die ik heb dan dat ik nieuwe, betere apparatuur koop.
Ik merk wel dat een deftigere camera meer gemak biedt maar ik ga er niet beter van fotograferen.

Foto60 op 19 februari 2018 om 21:27

In mijn opinie moet een foto emotie uitstralen en daarbij hoef ik de haartjes van het model niet te hoeven tellen. Zal me wel weer op een hoop kritiek komen te staan.
Nogmaals, het is mijn idee van fotograferen. Ik sluit me dan ook bij geen enkele mening aan.

alex-leys op 18 februari 2018 om 21:07

Ik sluit me aan bij PtR, egaal belichte foto's onder (tamelijk) goede omstandigheden vragen niet veel van je camera. Ga je daarentegen fotograferen bij hoog contrast of bij weinig licht dan zien de resultaten er toch heel wat anders uit hoor...

peterpicture op 18 februari 2018 om 13:36

Volgens mij is het net als met olieverf. Geef een ervaren talentvolle kunstschilder studiekwaliteit olieverf en hij maakt een mooi schilderij. Neem een doorsnee amateurschilder en geef hem de beste kwaliteit olieverf en het resultaat zal niet veel beter zijn dan anders. Goede apparatuur geeft iets meer mogelijkheden om je doel te bereiken maar meer ook niet. Met mijn compact camera maak ik soms betere foto's dan met mijn (betere) systeemcamera heb ik inmiddels ondervonden.

PtR op 16 februari 2018 om 15:11

Als ik de tot grijs doorgedrukte hoge lichten in de raampartij bij de laatste foto zie, krijg ik spontaan hoofdpijn. Ik weet nooit zo goed wat ik met dit soort testen aan moet. De kwaliteit van professioneel spul ligt natuurlijk altijd boven amateurmateriaal. Kijk alleen maar naar de bouwkwaliteit van zo'n professionele camera. Vind de test niet zo heel sterk omdat het allemaal tamelijk egale beelden zijn. Maak het vergelijk nog maar eens en dan met tegenlicht, scheerlicht en langere belichtingstijden. Kortom, onder moeilijker licht.