Meld je gratis aan
Expertuitdaging: Drieluiken fotograferen met een sterke samenhang © drieluik, abstract, kleur

16 maart 2018, 13:00

Langzaam maar zeker komt het voorjaar eraan en dat is de perfecte periode om je huis op te frissen en opnieuw aan te kleden. Een mooi drieluik is dan een waardevolle aanvulling aan je woon- of slaapkamer. Begin op tijd en ga er nu al een maken, voor deze expertuitdaging!

Van allerlei fotografieonderwerpen kan je drieluiken maken. Bekijk bijvoorbeeld eens deze creatieve straatfoto's!

Focus op de overeenkomsten

Een drieluik is niet simpelweg een verzameling van drie foto's. De foto's moeten samen een verhaal vertellen en dat lukt vaak het beste als er toch bepaalde overeenkomsten zijn. Hoe meer overeenkomsten, des te 'strakker' het drieluik wordt. Je kan bijvoorbeeld een drieluik maken van dezelfde persoon, op verschillende manieren gefotografeerd. Of van verschillende personen op dezelfde manier gefotografeerd. In beide gevallen is er dus een duidelijke overeenkomst tussen de verschillende foto's, waardoor je een mooi geheel krijgt.

duipmans

Laat de beelden elkaar aanvullen

Een andere manier om een sterke drieluik te creëren, is door te kiezen voor beelden die elkaar aanvullen. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een reportagestijl, waarbij de drie foto's samen een verhaal vertellen. Daarbij is het dus wel belangrijk dat op het eerste gezicht meteen duidelijk wordt dat de drie beelden bij elkaar horen. Je zal dus minstens in dezelfde stijl moeten werken, zodat daar geen twijfel over kan ontstaan.

azecos

Geschikte onderwerpen vinden

In principe kan je ieder onderwerp gebruiken voor een drieluik. Het is ook een mooie manier om je creativiteit te testen! Zeker wanneer je het resultaat uiteindelijk in huis gaat ophangen, is het wel de moeite waard om extra goed over de sfeer en bijbehorende emotie na te denken. Kille verstilde landschappen zijn bijvoorbeeld erg mooi, maar misschien niet de meest gezellige aanvulling voor je interieur. Zoek naar onderwerpen die dicht bij je staan, zoals familieleden, mooie plekken of spullen met emotionele waarde. Als je die op een bijzondere manier fotografeert, krijg je een prachtig eindresultaat!

canadian

De uitdaging

Ga dit weekend nog aan de slag met deze expertuitdaging! Deel je foto's op Instagram of op upload ze op onze website met de tag zoomnluitdaging. Komende week delen we jullie beste resultaten!

jules

Probeer ook nog de vorige expertuitdaging; het experimenteren met bewegingsonscherpte in je foto's!

Reacties

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn