Upload jouw foto's
De mooiste fotolocaties om te fotograferen in: Maastricht | de mooiste shots! © Brug, maastricht, servaas

15 december 2018, 11:50

Ben je ooit al eens in Maastricht geweest? Dan weet je dat er talloze fotogenieke spots zijn in deze idyllische en bourgondische stad. Heb je dit nog nooit mogen ervaren dan raden we een tripje naar Maastricht zeker aan! We geven je in dit artikel de bekendste hotspots!

De oude Brug

De Sint Servaas brug is de oudste stenen brug van Nederland en een icoon voor de stad Maastricht. Met een geweldig zicht over de Maas is de brug mooi in beeld te leggen!

Colourbex

De Hoge Brug

Vanaf Céramique kun je de Maas oversteken met een fiets- en voetgangersbrug. Deze brug heeft in 2004 de Staalprijs gewonnen van de Stichting Bouwen met Staal. Houd je dus van strakke architectuurfotografie dan is deze loopbrug wat voor jou!

Het Gouvernement

Het Gouvernement aan de Maas is het provinciehuis van Limburg. Het gebouw is vanaf het water prachtig te fotograferen met de weerspiegeling in het water.

RemyMaloirPhotografie

Vrijthof

De Vrijthof is hét grootste en bekendste plein in de binnenstad van Maastricht. Er staan veel monumenten aan het plein, zoals een voor Nederland unieke 'kerkentweeling'.

Mdwaard

Robster78

Stadhuis Maastricht

Het stadhuis in Maastricht staat midden op de Markt. Het vrijstaande gebouw is groots om te zien en te fotograferen.


Made-by-bas-verhoeven

Sint-Servaasbasiliek Maastricht

Dit kerkgebouw staat tussen de drie pleinen van Maastricht; Het Vrijthof, het Keizer Karelplein en het Henric van Veldekeplein. Deze kerk wordt beschouwd als de oudste nog bestaande kerk van Nederland. Dit rijksmonument is ook van binnen te bezoeken en daar is een prachtig gekleurd spektakel te bewonderen.


Michiel88

Bonnefantenmuseum

Het Museum voor beeldende kunst in Maastricht is een mooi industrieel gebouw, ook aan het water. Het is in de avond goed verlicht om vast te leggen.

Derksmonique

Het Maastrichtse heuvelachtige platteland

Wanneer je richting Maastricht reist veranderd het platte Hollandse landschap al snel in een heuvelachtig idyllisch land. Vergeet dus ook niet de omgeving van Maastricht in beeld te nemen als je toch een tripje naar het Zuiden maakt. De heuvelachtige landschappen zijn zeker bewonderenswaardig genoeg om je landschapsfotografie mee uit te breiden.

Pjhtheunissen

Reacties

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn