Upload jouw foto's
De mooiste fotolocaties om te fotograferen in: Zwolle

29 december 2018, 10:31

De stad Zwolle ligt in de IJsseldelta en is omringd met veel water. Een prachtige stad in het noordoosten van Nederland en zeker eentje om te bezoeken! We hebben de beste spots voor fotografie voor je op een rijtje gezet.

Museum de Fundatie

Dit bijzondere museum is er voor de beeldende kunst. Het vestigt zich in het voormalige paleis van Justitie en is vanaf 1994 een museum. Het pand is bijzonder, omdat het is uitgebreid met een expositieruimte op het dak in de vorm van een grote ovalen bol. Deze bol weerkaatst de zon prachtig en is vanaf ver al te zien als grote bol in de stad.


ThomasBartelds


Wilmatenbhomer

Bob66

A2JPhotography

De Peperbus

De welbekende toren in Zwolle die zijn naam te danken heeft aan zijn vorm, die letterlijk lijkt op een peperbus. De toren is 75 meter en te beklimmen tot het eerste balkon op 51 meter hoogte. Ooit is de toren van de Peperbus dramatisch afgebrand en weer voorzien van een nieuw koepelvormig dak. De IJsseltoren heeft de Peperbus van zijn troon afgestoten en is nu de hoogste toren in Zwolle. De Peperbus behoort tot een bekend beeld van de skyline van Zwolle.

Ronald-Schalekamp

ThomasBartelds

Theater De Spiegel

De Spiegel is een theater aan de grachten van Zwolle. Het gebouw is vooral in het donker mooi vast te leggen, omdat het gebouw bijna in zijn geheel uit glas bestaat en je dus alles kunt zien wat er zich binnen afspeelt, behalve de voorstellingen dan. Met de verlichte loopbrug richting het theater levert dit in de donkere uurtjes een mooi schouwspel op van licht.

Barthendrix

Jschaapman

De Hanzeboog

De Hanzeboog is de spoorbrug die Zwolle verbindt met onder andere Utrecht, Amsterdam, Lelystad en noem maar op. Deze spoorbrug is aangelegd vanwege de nieuwe Hanzelijn. Ter ere van de oude spoorbrug heeft de gemeente Zwolle een picknickplaats gemaakt op de oude spoordijk, waar nog een stuk oud spoor ligt. Ook in de nacht is de nieuwe Hanzeboog prachtig verlicht en hij is bovendien knalrood, wat in contrast met de natuur ook mooie plaatjes oplevert.

Renevierhuis

Hansmalestein

De IJsselbrug

De IJsselbrug in Zwolle wordt ook wel de Katerveerbrug genoemd. Deze brug vormt de verbinding tussen Hatten en Zwolle over de IJssel. Naast deze brug vind je ook de Hanzeboog en de Nieuw IJsselbrug met de A28. De drie bruggen naast elkaar vormen een mooi beeld van verbinding over de wateren, wat Zwolle redelijk kenmerkt.

RickKloekke

Juriaan1

Grachtengordel Zwolle

Zwolle staat bekend om de grachten rondom het centrum in de vorm van een ster. Veel bruggen verbinden de rest van de stad met het centrum. Vanuit de lucht is het centrum dus prachtig vorm te geven met dronefotografie, maar ook de grachten zelf zijn idyllisch genoeg om te fotograferen!

Ronald-Schalekamp

Asteenbe

De Sassenpoort

De Sassenpoort in Zwolle hoort bij de stadsmuur en behoort ook tot de Top 100 van de Rijksdienst voor Monumentenzorg. De Sassenpoort (en zijn grote omvang) stond voor de rijkdom van Zwolle in de 15e eeuw. Ooit mocht je nog onder de poort heen rijden, maar nu is er alleen een voetpad om beschadiging en aantasting door uitlaatgassen te voorkomen. Zeker een bezoekje waard!

Williambakker

Station Zwolle

Het station in Zwolle is recentelijk nog gerenoveerd en heeft nu een strakke reizigerstunnel onder de sporen door. Hier kun je als straatfotograaf je slag slaan door de menigte in de strakke vormen te fotograferen. Vlak naast het station in Zwolle is ook een loopbrug over de sporen heen, waarvan je de spoorlijnen ook goed kunt vastleggen. Op een zonnige ochtend of in de nacht met het verlichte station.

Siets

Kinderen

Reacties (4)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
josvdboom op 8 januari 2019 om 23:05

Zoom nieuwsbrief is leuk. Maar het komt vaak voor dat er artikelen in staan die al eerder zijn geplaatst, zoals deze over Zwolle. Jammer, dat geeft minder interesse in de brief ZOOM!!

mariontcvb op 2 januari 2019 om 10:53

wat is er veel moois te zien in zwolle

karelfrieswijk op 2 januari 2019 om 00:29

Er zitten een paar hele mooie bij maar een aantal avondfoto's zijn overbelicht met name de lichtjes!!

Henkje op 29 december 2018 om 13:56

Er bevinden zich mooie en goede opnamen tussen. Echter ook een aantal die moeten worden rechtgezet, zeer agressieve logo's hebben en een met fietsen in beeld die het beeld knap verstoren.