Upload jouw foto's
De mooiste fotolocaties om te fotograferen - Den Bosch

10 januari 2019, 12:12

De stad Den Bosch staat bekend om zijn middeleeuwse stadscentrum. Het is een van de oudste en meest complete stadscentra van Nederland. We geven je de beste locaties om de stad vast te leggen!

Sint-Janskathedraal

In zijn geheel de Kathedrale Basiliek van Sint Jan Evangelist genoemd, is deze kathedraal zeer opvallend midden in Den Bosch. Door zijn grootte en rijkdom aan beeldhouwwerk kun je de kathedraal niet missen en komt hij boven alle huizen uit. De kerk behoort tot de Top 100 van de Rijksdienst voor de Monumentenzorg en dus zeker een bezoekje waard. Zowel van de buitenkant te bewonderen als van de binnenkant!

Jaap93

Artmen

Binnendieze

Van oorsprong is de Binnendieze een doolhof van 12 kilometer lengte door Den Bosch heen. Nu resteert hier nog zo'n een derde van, genaamd de Binnendieze. De stad kenmerkt zich met deze kleine grachtjes die onder veel huizen doorgaan. Met een rondvaartboot kun je genieten van verschillende routes over de Binnendieze.

Noci68

Paleiskwartier

Een bijzondere wijk in Den Bosch, waar wordt gewoond en gewerkt. Je vindt er appartementen, onderwijsinstellingen en het Paleis van Justitie. Ook zijn er veel bedrijven, winkels en cafés gevestigd. Het bijzondere aan dit Paleiskwartier is het zicht erop over het water. De appartementen langs het water lijken vanaf een bepaalde hoek op een soort zeilboten over het water. Een prachtig stukje architectuur om vast te leggen!

Joheuvel

Bossche Broek

Bijzonder aan het natuurgebied het Bossche Broek is dat het dicht bij het centrum van de stad Den Bosch ligt. Het natuurgebied bevat veel water en natte graslanden. Vanuit de stad ben je dus zo in de weide natuur met talrijke plantensoorten en moeras- en watervogels om te fotograferen.

Durie003

De Moerputtenbrug

Deze oude brug is een rijksmonument en fungeert als voetgangersbrug. Je komt uit in het natuurgebied de Moerputten. De gele brug is ooit een spoorbrug geweest en is sinds 2011 heropend als voetgangersbrug. Zeker een wandeling en een foto waard!

Made-by-bas-verhoeven

Schramfotografie

Bolwoningen Den Bosch

Heel bijzonder in Den Bosch zijn de excentrieke bolwoningen in de woonwijk Maaspoort. Verhaal gaat dat de bolwoningen zijn geïnspireerd door de bekende Bossche Bol. De woningen zijn ontworpen voor 1 of 2 personen en staan prachtig tussen het groen. Ze zijn uniek op onze wereldbol!


Made-by-bas-verhoeven

De Citadel

Oorspronkelijk als dwangburcht gebouwd is de Citadel in Den Bosch nu het Brabants Historisch Informatie Centrum. Je kunt er een rondleiding doen langs het buitenterrein en het interieur! De Citadel is een fort en is eigendom van de Staat!

Kwaker57

Station

Wie van architectuurfotografie houdt, kan zich altijd wel vermaken op een station. Zo valt het station 's-Hertogenbosch ook mooi vast te leggen!

JeffreyVZ

Made-by-bas-verhoeven

Reacties (4)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
Matjas01 op 15 januari 2019 om 21:12

Mooie locatie, ben in 2016 boven op de St. Jan geweest tijdens Jeroen Bosch jaar.

ASB-Media op 11 januari 2019 om 19:43

Ga lekker in de stad zwerven tussen het Paleiskwartier en de Sint Jan. Dan kom je zoveel moois tegen.

igork op 10 januari 2019 om 14:20

Mooie locaties allemaal, super interessant artikel. Kan er misschien vaker zo'n soort artikel komen? Net zoals laatst ook al gedaan is van eindhoven want dit is echt mooi om te zien