Upload jouw foto's
De beste fotolocaties in Antwerpen!

4 februari 2019, 10:09

Antwerpen is een prachtige stad om te bezichtigen en om te winkelen, maar ook zeker om te fotograferen! Wij geven je fotolocaties die je niet mag missen.

Antwerpen Centraal Station

Het grote juweeltje om te fotograferen in Antwerpen is misschien wel het Centraal Station. Fotoclubs zijn er verboden maar als je alleen gaat fotograferen kun je er rustig uren ronddwalen om alle facetten van het station te bezichtigen en vast te leggen.


Bertdewaard


Brunohermans

Rodink

Havenhuis

Het Havenhuis ziet er letterlijk uit als een boot in een haven. In dit prachtige gebouw is het Havenbedrijf gevestigd. Het onderste gedeelte van het gebouw is een oude brandweerkazerne. Hier bovenop is het moderne ontwerp geplaatst, wat op een zeilschip lijkt en dus de haven symboliseert. Op het 'zeilschip' is veel glaswerk bevestigd waardoor mooie luchten en de zon prachtig worden weerkaatst. Ook in de avonduren is het gebouw goed verlicht en mooi te fotograferen over het water.

TheoHa

Marc-photojacobs

Grote Markt

De Grote Markt kun je niet wegdenken in Antwerpen als je gaat fotograferen in deze prachtige stad. Het is een oud plein in de binnenstad van Antwerpen. Op het plein zijn onder andere het Stadshuis te vinden, de VVV voor toeristen en talloze monumentale panden aan de rand. Wil je een idyllische, karakteristieke binnenstad fotograferen, dan moet je in Antwerpen zijn!

TheoHa

Veresandras

DannydB

Sint Anna Tunnel

Deze 'voetgangerstunnel', zoals hij in de volksmond ook wel wordt genoemd, is 572 meter lang en ligt 31,57 meter onder de grond. Bang om onder water te gaan lopen moet je dan ook niet zijn, want de tunnel gaat onder de Schelde door. De tunnel verbindt het oude Antwerpen met het nieuwe Antwerpen en wordt dagelijks veel gebruikt door zowel voetgangers als fietsers. In de tunnel kom je dus veel mensen tegen om te fotograferen, wat je geheel zonder daglicht moet doen! Een uitdaging dus om met het aanwezige licht te spelen en te fotograferen!

LvV

Skyline

Antwerpen heeft een prachtige skyline om te fotograferen. Deze skyline bestaat onder andere uit de bekende gebouwen; de Grote Markt, de Onze-Lieve-Vrouwe-Kathedraal, Station Antwerpen en het Stadhuis.

Krulkoos

StijnVW

Onze-Lieve-Vrouwe-Kathedraal

Aan de Handschoenmarkt in Antwerpen staat de hoofdkerk van het bisdom, de Onze-Lieve-Vrouwe-Kathedraal. De toren van de kerk staat op de lijst van het Werelderfgoed van UNESCO. De kathedraal is het hoogste gebouw van de stad en is prachtig te zien op iedere skyline van Antwerpen, zoals hierboven.

Parkbrug

Wil je een mooi staaltje architectuur fotograferen in Antwerpen, dan moet je naar de parkbrug. Met zijn aparte ontwerp is deze brug een opvallende poort tot het noorden van de stad. Door de ronde gaten aan beide zijden kun je mooi spelen met lichtinval. Tip: zet de foto's van de brug in je bewerking om naar zwart-wit om een perfect grafisch beeld te krijgen!

BuysMarc

Mdelplanque

Mgtf

Reacties (4)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
TheoHa op 12 februari 2019 om 19:09

Leuk om te zien dat er hier twee foto's van mij zijn opgenomen. Antwerpen is inderdaad een mooie stad om in te fotograferen!

kingcanon op 6 februari 2019 om 09:38

Fotograferen in Belgische stations is officieel verboden.
Als je met een statief wil fotograferen in een Belgisch station, moet je eerst een officiële toelating aanvragen bij de NMBS. Deze moet je bij je hebben en altijd kunnen tonen aan de bevoegde mensen in het station (stationchef, e.d.)
Als je zonder statief werkt wordt dit wel meestal oogluikend toegestaan.
Een toelating wordt in principe alleen toegestaan voor niet commercieel gebruik. Je moet dit overigens uitdrukkelijk vermelden op de aanvraag. Je moet trouwens ook je gebruikte apparatuur opgeven bij de officiele aanvraag.

Slangaan op 5 februari 2019 om 18:24

Vlakbij het Havenhuis is het restaurant het pomphuis. Met een prachtige voorgevel. Waarbij je op de achtergrond het Havenhuis mee in de foto krijgt. Zeker een aanrader

Rudolfdieben op 10 februari 2019 om 12:47

Als je nu toch bij de Diamant bent, loop even door naar Happy Corner en Factory G. Deze twee zijn erg leuke en redelijk toegankelijke Urbex locaties. Ja de Diamant, want dat is wat boven op het Havengebouw staat, in de vorm van een schip, zoals we weten is Antwerpen de diamant stad van de wereld. Je kan rondleiding krijgen binnen, waarmee je naar boven kan, en een bezoek kan brengen aan terras boven, met een geweldig uitzicht over de stad heen.
Detail bijna elk raam heeft andere vorm en maat, dus dit is een huzarenstukje geweest de bouw van dit mooie gebouw.