Meld je gratis aan
Naar IJsland met de Case Logic DCB-309-BLACK © Case Logic DCB-309-BLACK - Ko 2

26 juli 2017, 18:13

Ko van Meggelen was afgelopen juli, samen met drie andere fotografen, zes dagen op fotoreis naar de noordkant van IJsland. Hij test de cameratas Case Logic DCB-309.

Dit is een partnerbijdrage. Lees hier wat dit betekent.


Eerste indruk

Een degelijke rugtas en de indeling van de tas is gemakkelijk te veranderen. Dit kan je aanpassen naar welke gear je op vakantie meeneemt. De ruggen van de binnenvakken zijn stevig en kunnen tegen een stootje.


De tas is licht van gewicht en de riem is gemakkelijk te verplaatsen en het klittenband is een makkelijke oplossing. Goed instapgewicht. Ik heb de tas in mijn koffer als bagage meegenomen, omdat ik zelf een trolley als handbagage heb.

Indeling van de tas

Een spiegelreflex met een 70-200 past prima in de tas, alsmede enkele kleine objectieven. Verder zijn er voldoende kleine vakken voor extra kleine spullen zoals sleutels, telefoon etc.Zo is mijn tas voordat ik op pad ging gevuld met al mijn gear

Gebruik tas tijdens excursie

De tas is prima geschikt voor een reisvakantie als rugtas en als hulpmiddel voor mensen die alleen een kleine body en eventueel een extra lens bij zich hebben en de Case Logic DCB-309 als rugtas gebruiken.

Ik en de andere fotografen zijn zes volle dagen volledig bepakt en bezakt met allerlei camera-apparatuur en alle bijbehorende gear. Mijn tas heb ik gevuld met:
- Nikon D500 + 70-200 2.8
- Nikon D7200 + 24-70 2.8 alsmede 11-16 2.8 50mm1.4 300mm.4.0
- Extender - vulringen - extra batterijen - filters enz.

Zoals je kunt lezen, heb ik een hoop spulletjes in mijn tas zitten. Om eerlijk te zijn, zijn dit eigenlijk te veel spullen voor deze slingtas. Hij wordt dan ook overbelast.

Aangezien ik veel spullen bij mij heb, verander ik ook nog wel eens van lens etc. Als je heel vaak de rits van de tas moet opendoen, is het een vervelend dat je elke keer tegen de blokjes van de riemen aanstoot met je handen, zodat je niet kan door-ritsen.Goed om te weten is dat je bij deze tas een statief aan de tas kunt bevestigen, let er wel op dat dit statief niet te zwaar is. Dit was in mijn geval een zwaar statief Manfrotto 410, deze is te zwaar voor de rugtas. Een van mijn medefotografen is in het bezit van de voorganger van deze tas, deze is nog te koop, en is beter geschikt voor zo'n excursie.Conclusie

De tas is zeer geschikt als rugtas voor simpele fotodiensten of wandeltochten. Voor het wat zwaardere werk, zoals wat ik nu heb gedaan, kun je beter kiezen voor de Case Logic SLRC-206-BLACK.

Voor- en nadelen
+ lichtgewicht tas
+ indeling makkelijk aan te passen
+ Riem snel verplaatsbaar
- Stevigheid

Over Ko van Meggelen

Alweer 6 jaar geleden begonnen met fotograferen. Voornamelijk fotografeer ik de natuur, landschappen, dieren en dan met name de snelheid/acties. Ik ben een ondernemer in e-installatie, getrouwd, twee kinderen en twee kleinkinderen. Ieder jaar ga ik met vrienden op fotoreis. Plaatsen waar ik ben geweest zijn Frankrijk, Polen en dit jaar IJsland!Benieuwd waar de alle tassen van Case Logic en Thule naartoe zijn geweest? Check hier alle reviews