Upload jouw foto's
Verbeter je zomerfoto's met Lightroom Mobile © lightroom mobile after

16 augustus 2017, 13:39

Heb je je DSLR tijdens je vakantie thuis laten liggen? Maar wil je toch het beste uit je vakantiefoto's halen? Installeer dan snel de app Lightroom Mobile op je smartphone (of tablet). Daarmee bewerk je je plaatjes altijd en overal tot echte pareltjes.

Dit is een partnerbijdrage.

Lightroom Mobile is dé tool om je foto's on the go te perfectioneren én naadloos te synchroniseren. De app is beschikbaar voor iPhone, iPad (Pro) en Android-apparaten. Ideaal dus om je vakantiefoto's te bewerken terwijl je op het strand ligt, van een cocktail nipt of in het vliegtuig op weg naar huis zit.

Gebruiksvriendelijk

Elke smartphone heeft een standaard camera-app. Niet helemaal tevreden over de mogelijkheden? De camera die in Lightroom Mobile verwerkt zit, geef je een rits professionele instellingen zoals je die gewend bent op je DSLR. Je kunt onder andere de sluitertijd, het diafragma, de ISO-waarde en de witbalans handmatig instellen.

Ook handig is dat je je favoriete instellingen kunt vastzetten. Onmiddellijk gebruikmaken van één van de presets? Kan eveneens. Er is zelfs een HDR-modus die je heel wat nabewerking achteraf bespaart. Als je héél even met de app experimenteert en de functionaliteiten onder de knie hebt, gebruik je je standaard camera-app wellicht nooit meer.

Professionele resultaten

Ook op het vlak van nabewerking is Lightroom Mobile een must-have app. Je kunt het contrast optrekken, experimenteren met kleuren, de helderheid aanpassen, hier en daar wat opscherpen of een vignet toevoegen. Dat gaat allemaal heel snel én eenvoudig. In tegenstelling tot de meeste apps voor fotobewerking is het zelfs mogelijk om selectieve aanpassingen te maken. Dat komt erg van pas als je bijvoorbeeld de wolkenpartij in je foto wat dramatischer wilt maken. Je zoomt simpelweg in en vervolgens selecteer je het deel van de foto dat je onder handen wilt nemen. In amper een paar seconden ziet dat ene beeld er als een echt pareltje uit.
Verhalen vertellen

Zodra je tevreden bent met het resultaat, kun je de bewerkte foto - al dan niet met metadata - opslaan en delen. Helemaal handig is dat je thuis - op je notebook of dekstop - onmiddellijk verder kunt werken aan je foto in Lightroom CC. Alles wordt immers netjes gesynchroniseerd.

[h]
Lightroom Master Piet Van den Eynde[/h]
Wil je nog meer tips en tricks? Volg dan zeker ook de volgende tutorials van Piet Van den Eynde. Hij kent Lightroom en Lightroom Mobile door en door en is Adobe Certified Lightroom expert en freelance fotograaf. Deze zomer deelt hij wekelijks de allerbeste tips via #ShineThisSummerBenelux.


Foto zonder gebruik van Lightroom Mobile


Foto na het gebruik van Lightroom Mobile


Hij legt je onder andere uit hoe je moet de Adjustment Brush aan de slag kunt, hoe je nog betere HDR-shots maakt en zelf eerdere pre-sets kunt gebruiken.

WIN! Heb jij het perfecte zomershot gemaakt? Deel je beste zomerfoto's voor 29 augustus 2017 met de hashtag #ShineThisSummerBenelux en maak kans op een HP Sprocket fotoprinter in broekzakformaat! Benieuwd naar nog meer tutorials kijk dan hier.

Reacties

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn