Meld je gratis aan
Caroline test de Thule Covert DSLR schoudertas op concertreis in Oberkirch. © Case Logic - Thule satchel - Caroline 1

12 september 2017, 16:12

Caroline Delaere was afgelopen augustus naar Oberkirch, Duitsland. Zij ging op concertreis naar Oberkirsch en test de Thule Covert DSLR schoudertas.

Dit is een partnerbijdrage. Lees hier wat dit betekent.
Voor Zoom.nl testte ik de Thule Covert DSLR schoudertas op concertreis in Oberkirch, Duitsland. Naast amateurfotograaf ben ik ook amateurmuzikant bij de Koninklijke harmonie Con Animo Oosterzele. De gemeente Oosterzele is dit jaar 25 jaar verbroederd met de Duitse stad Oberkirch. Een feest mocht hier dus niet ontbreken. Ik trok, als fotograaf en muzikant, samen met een groep enthousiaste muzikanten en sympathisanten naar de wijnfeesten in Oberkirch en testte er de Thule Cover schoudertas .


Ruimte

Het testen begint al thuis bij het pakken van de bagage. We reizen met de bus en ik neem al een kist met muziekinstrument en koffer met kledij mee. Bij voorkeur wilde ik dus niet nog een hoop extra tassen met me meezeulen. Gelukkig kon ik het houden op een handtas voor persoonlijke spullen en de Thule Covert DSLR schoudertas voor mijn fotografiemateriaal.

Ik besluit om mijn Nikon D750, drie objectieven (zoom 55-200mm, prime 28mm en een prime 50mm op mijn toestel) en nog wat kleiner fotografiemateriaal mee te nemen. Het wordt mij al heel snel duidelijk dat het absoluut geen probleem is al deze dingen in de tas te stoppen. Ik heb zelfs nog plaats over!De binnentas is net iets kleiner dan de buitentas waardoor je gemakkelijk nog extra materiaal kan meenemen zonder deze bij de camera zelf te moeten stoppen. Thule zorgde voor genoeg compartimenten en kleine onderverdelingen om ook de kleinste spullen op te bergen zonder achteraf een uur te moeten zoeken eens je ze ook effectief nodig hebt. Ik hou ervan dat het ritsvak in de klep van de tas van een stevig, doorzichtig plastic is gemaakt. Daardoor kan je sneller zien wat waar zit.


Zelf berg ik ik mijn geheugenkaarten op in een apart daarvoor voorzien houdertje, maar ik ben er zeker van dat je dankzij het systeem van de tas de kaarten ook veilig kwijt kan in de kleinste compartimenten van de tas.

Veelzijdigheid

Een van de grootste verzuchtingen als vrouwelijke fotograaf is het vinden van een ideale fototas. Je wilt namelijk niet de hele tijd met een tas rondlopen die schreeuwt dat er voor honderden of duizenden euro's aan materiaal te rapen valt. Zelf heb ik al meerdere tassen getest en vind ik dat het bij de Thule Covert DSLR schoudertas minder opvalt dat het om een tas voor fotografiemateriaal gaat.


Het grootste pluspunt voor mij is dat de binnentas en de buitentas aparte onderdelen zijn. Dit wil zeggen dat je deze er gemakkelijk uit kunt halen en in een andere tas stoppen. Ik teste dit en trok er een avond op uit met de binnentas in mijn gewone handtas. Wat een gemak! Ik weet nu al dat dit mijn favoriete manier zal worden om mijn camera mee te nemen. Op vlak van veelzijdigheid valt er natuurlijk ook een mooi woordje te zeggen over de tussenschotten van de tas. Net zoals bij de meeste fototassen zijn deze tussenschotten verwijderbaar. Wat echter helemaal uniek is, is het origami-achtige systeem waarmee de tussenschotten samengesteld zijn. Hierdoor kan je de onderdelen plooien naar wens en dus meerdere lagen creëren in de tas. Ik paste dit zelf toe door de oplader van mijn batterijen, de bijbehorende kabel en de opberger voor geheugenkaarten op de bodem van de tas te leggen.

Over Caroline Delaere

Caroline, een Gentse amateurfotograaf en in het dagelijkse leven business analist bij de Belgische overheid. Sinds vier jaar volg ik avondlessen fotografie bij Kisp in Gent en volg op dit moment mijn laatste twee modules: photoshop en portfolio. Begon haar opleiding als liefhebber portret- en reportagefotografie maar is ondertussen geevolueerd naar landschaps- en reisfotografie. Ze heeft haar hart verloren aan Europa en de landschappen in Belgie en Nederland in het bijzonder. Zo nu en dan experimenteert zij met leuke portretten of met het maken van reportages.

Benieuwd waar de alle tassen van Case Logic en Thule naartoe zijn geweest? Check hier alle reviews