Upload jouw foto's
Tips voor meer opslag op je smartphone © samsung, sd, artikel 1

18 oktober 2017, 11:35

Je hebt het misschien weleens meegemaakt: wil je net dat ene moment vastleggen met je telefoon, krijg je een melding dat je geen foto's meer kunt maken. Grote kans dat de opslagruimte van je telefoon vol zit. Wat doe je daaraan, zonder dat je al je foto's van je telefoon af moet halen? Wij geven je zes tips voor meer opslagruimte op je smartphone.

Tip 1: Bereid je geheugen uit met een geheugenkaart

Door middel van een micro-SD-kaart, bijvoorbeeld de Samsung EVO microSD, zorg je in een handomdraai voor meer opslagruimte op je telefoon. De extra ruimte die zo'n geheugenkaart kan bieden kan oplopen van 2GB tot wel 256GB! Zeker wanneer je veel foto's maakt, is het een aanrader om een Samsung EVO microSD te gebruiken. Zo blijft de rest van je opslag beschikbaar voor apps en andere zaken. Wanneer je een Iphone hebt, is het helaas niet mogelijk om een geheugenkaart te gebruiken. Maar, voor Androidgebruikers is dit zeker een uitkomst. De Samsung EVO microSD helpt je snel van je ruimtegebrek af en bespaard je een hoop moeite om ruimte vrij te maken. De Samsung EVO microSD is hier verkrijgbaar.
>
Foto: www.samsung.com

Tip 2: Verwijder onnodige bestanden en apps

Deze tip is geen blijvende oplossing, maar als je snel ruimte wil creëren om toch nog even die ene foto te maken, dan werkt dit prima. Heb je apps op je telefoon die je eigenlijk niet of zelden gebruikt? Verwijder ze snel van je telefoon, want dit kan een hoop ruimte schelen! Helaas zijn niet alle apps te verwijderen. Sommige apps zijn standaard door de fabrikant op de telefoon gedownload en kunnen dus niet worden verwijderd. Wat ook kan helpen is de cache van je smartphone verwijderen. Je verwijdert dan als het waren onnodige bestanden, zoals de internetgeschiedenis en restanten van verwijderde applicaties. Door een App Cache Cleaner te downloaden worden deze bestanden eenvoudig verwijderd en ontstaat er snel meer ruimte.

Tip 3: Verwijder nutteloze foto's

Naast apps zijn foto's de grootste boosdoeners voor een overvolle smartphone opslag. Staat jouw fotogalerij vol met foto's waar je eigenlijk niets aan hebt of veel dezelfde foto's? Het beste is dan om eens een grote schoonmaak te houden in je fotogalerij. Dit levert je namelijk een hoop ruimte op. Wat ook helpt, is om zo min mogelijk RAW-bestanden op je telefoon te hebben staan. Bewerkt je RAW-bestanden met bijvoorbeeld de app Snapseed en bewaar vervolgens het bewerkte JPEG-bestand. Dit bestand is een stuk kleiner dan het RAW-bestand, wat dus weer ruimte scheelt.

Tip 4: Maak een back-up

Wil je liever niet al je foto's uitzoeken of verwijderen? Een back-up maken is dan een grote aanrader. Door je smartphone aan een apparaat met een groot geheugen te koppelen, bijvoorbeeld een PC of externe harde schijf, kun je eenvoudig je smartphone leegmaken en je foto's en video's veilig stellen. Ook dit kan weer eenvoudig met de Samsung EVO microSD, door het kaartje in een cardreader te steken. Nadat je je bestanden hebt overgezet, moet je ze wel verwijderen van je telefoon. Anders scheelt het alsnog geen ruimte. Door dit regelmatig te doen, komt je telefoon nooit vol te zitten met foto's.

Tip 5: Gebruik cloudopslag

Het is ook mogelijk om je bestanden op een clouddienst op te slaan. OneDrive en Dropbox zijn hier populaire voorbeelden van. Deze cloudopslagdiensten maken het eenvoudig om bestanden op te slaan, zodat ze vervolgens geen ruimte meer in beslag nemen op jouw smartphone. Ook kun je ze, wanneer je je bestanden weer nodig hebt, eenvoudig van je Cloud afhalen. Pluspunt van deze manier is ook dat je bestanden veilig opgeslagen staan. Handig wanneer je telefoon gestolen wordt of wanneer deze kapot gaat.

Tip 6: Automatisch opslaan van foto's uitschakelen

Veel mensen weten het niet, maar wanneer je Whatsapp op je smartphone hebt, kan het zo zijn dat de foto's die je via chats binnen krijgt, automatisch worden opgeslagen in je fotogalerij. Er is dus een mogelijkheid om dit uit te schakelen. Via de instellingen van je smartphone kun je deze functie uitschakelen. Scheelt weer een hoop nutteloze foto's verwijderen! Wil je wel een foto opslaan die je via Whatsapp krijgt? Deze kun je altijd handmatig nog opslaan.


Reacties (1)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
marinusbeers op 18 oktober 2017 om 16:05

"Bewerkt je RAW-bestanden met bijvoorbeeld de app Snapseed en bewaar vervolgens het bewerkte JPEG-bestand" Allemaal goed en wel, maar RAW-bestanden wegdoen zonder daar ergens een backup van te hebben is wel ongeveer het domste wat je kan doen. In de 'analoge wereld' zou dat neerkomen op het printen van je foto's om daarna het negatief weg te gooien!
RAW-bestanden zijn je 'digitale negatieven' en moet je dus NOOIT wegdoen; dan heb je later namelijk niet meer de mogelijkheid om ze op een andere manier te bewerken.