Meld je gratis aan
Annelies test de DSS-101-BLACK op stedentrip in Amsterdam. © Case Logic - DSS-101-BLACK - Annelies Peerdeman 17

11 november 2017, 13:37

Annelies Peerdeman ging op pad met de DSS-101-BLACK. Ze heeft een ingrijpende operatie moeten ondergaan, waardoor een geschikte cameratas vinden moeilijker wordt gemaakt. Benieuwd naar haar stedentrip naar Amsterdam? Lees dan verder!

Dit is een partnerbijdrage. Lees hier wat dit betekent.


Zeker, dit is een gebruikersreview. Want natuurlijk ben ik benieuwd naar de praktische bruikbaarheid van deze trendy ogende cameratas. Maar dit verhaal gaat ook over het tassendilemma waar ik na een operatie in belandde. Heeft deze kruising tussen een schoudertas en een rugtas het draagcomfort waar ik sindsdien naar op zoek ben?

Op pad gaan met de camera was tot voor kort simpel:

Ik ga op reis en ik neem mee...

... 1) een cameratas met: spiegelreflexcamera met extra accu, USB kabel, oplader;
Met Canon en handtas in Dornheim, Duitsland


... 2) een handtas met: portemonnee, telefoon, (auto)sleutels, eventueel paraplu.


1 tas over links en 1 over rechts, hier in Ottawa, op reis door Canada


Met 2 tassen kan ik de draaglast over linker- en rechterschouder verdelen.

Dat bevalt goed, totdat...

... ik een ingrijpende operatie moet ondergaan. In de maanden daarna is alleen al het oppakken van de camera letterlijk een zware opgave. Gelukkig gaat dat al snel weer beter. Wat blijft is de verminderde belastbaarheid van mijn linkerschouder. Met 2 schoudertassen op pad gaat daardoor niet echt lekker meer.


Wat nu? De handtas vervangen door een heuptas is een optie.
rondreis Noord-Griekenland, met cameratas en heuptas


Of ... terug naar de compactcamera? Tja, die Sony DSC-92 is een stuk lichter en ik heb hem altijd met plezier gebruikt maar als je eenmaal een spiegelreflex gewend bent is het toch een stap terug.
terug naar de compactcamera, hier in Baiona, Galicië, Spanje

Gelukkig is daar de Case Logic DSS-101-BLACK...

... mét de voordelen van een rugzak: het gewicht draag je op de rug. Zónder de nadelen van een rugzak: je belast maar 1 schouder. Vanwege de beperking aan mijn linkerschouder lijkt mij dit een belangrijk pluspunt. Persoonlijke benodigdheden kunnen er ook in, wat een extra handtas overbodig maakt.

De Case Logic DSS-101-BLACK, die ik voor Zoom mag uitproberen...

... wat ik doe tijdens een citytrip Amsterdam. Een bezoek aan het FOAM, het Fotografiemuseum Amsterdam, staat al jaren op mijn verlanglijstje.
Foam heeft een tentoonstelling over de befaamde Amerikaanse fotograaf André Kertész (1894-1985). Henri Cartier-Bresson beschouwde hem als één van zijn leermeesters. Wat een uitgelezen gelegenheid voor de vuurdoop van deze cameratas!

Eerste indruk

Handzame, compacte tas, lichtgewicht maar toch stevig, met een eigentijdse look. Hoe zou het draagcomfort van deze camera-en-handtas-in-één zijn?
Kleine domper: de tas blijkt ontworpen om over de linkerschouder te dragen. Jammer want links is nu juist mijn minder belastbare kant.
De tas is slim ontworpen met veel vakken en bevestigingsriempjes. De grote douchemuts blijkt een handige hoes om de hele tas mee droog te houden tijdens een regenbui.Met handige regenhoes

Indeling DSS-101-BLACK

Het cameracompartiment heeft 2 met klittenband verstelbare tussenschotten en 1 "dubbele bodem".met 2 verstelbare tussenschotten en een "dubbele bodem"
met 2 verstelbare tussenschotten, "dubbele bodem", 1 plat opbergvak en een opbergvak met afsluitbaar binnenvakje
Fotospullen die ik mee wil nemen
Onder de dubbele bodem is plaats voor camera accessoiresDaarbovenop komt de camera, aan weerszijden is ruimte over voor lenzen of andere spullen


Onder de dubbele bodem plaats ik de accessoires, daarbovenop de camera. Omdat ik geen extra lenzen meeneem, passen mijn persoonlijke spullen aan weerszijden van de camera. Ik hou zelfs ruimte over: het aparte vakje bovenop en het grote platte vak aan de achter/binnenzijde zijn nog leeg. Aan de buitenkant, tussen de lus en het riempje voor een statief, past mijn paraplu.Het extra vak met afsluitbaar binnenvakje; geen statief betekent plek voor de paraplu

Gebruiksgemak

De tas draag ik op mijn rug, met de schuine riem over mijn linkerschouder. Ik kan de sling makkelijk naar voren trekken om camera of iets anders uit de tas te pakken.


in Amsterdam, met de Case Logic op de rug

Voordelen

Tussendoor een foto schieten is door de slingfunctie inderdaad eenvoudig. Nog een pluspunt: de tas blijft daarbij op het lichaam, wat zeker in een grote stad een veilig idee is. Alles in één tas bij de hand hebben is praktisch.

Nadelen

Dit model kan alleen over de linkerschouder gedragen worden. Voor mij betekent dit dat deze tas alleen geschikt is voor een kortere dagtrip. Voor een langere reis zou ik liever een tas hebben die ik afwisselend over linker- en rechterschouder kan dragen.


de Case Logic op locatie, bij het FOAM


Conclusie: voor een korte dagtrip neem ik mee ... de Case Logic DSS-101-BLACK! Een handzame, eigentijdse tas met trendy look. Zou deze tas zowel links- als rechts draagbaar zijn dan is het helemaal een slim ontwerp!


Een kleine selectie van mijn foto's tijdens de stedentrip in Amsterdam:


Over Annelies Peerdeman

"Mijn vader leerde mij al jong met een camera omgaan, dat was nog in het analoge tijdperk. Sindsdien ben ik blijven fotograferen en in 2003 kocht ik mijn eerste digitale compactcamera: een Sony Cybershot DSC P92. In 2010 kwam daar de Canon Eos 1000D bij, een digitale spiegelreflexcamera, met Sigma 18-200mm lens. Op reis probeer ik om de essentie van een land in foto's te vatten. Architectuur is ook een geliefd onderwerp. Mijn uitgangspunt is om een goede foto te maken; foto's bewerken doe ik slechts minimaal."

Benieuwd waar de alle tassen van Case Logic en Thule naartoe zijn geweest? Check hier alle reviews