Meld je gratis aan
Naar Lapland met de Case Logic DSS-101-BLACK © Case Logic - DSS-101-black - foto2

9 februari 2018, 15:06

Sven Dekker was in januari vijf dagen op vakantie naar het plaatsje Levi in het Finse Lapland. Hij test de DSS-101-BLACK.

Dit is een partnerbijdrage. Lees hier wat dit betekent.

Als ik op reis ga neem ik nooit een fototas mee. Ik heb niet veel fotoapparatuur en ik stop mijn camera, Olympus OM-D E-M10 Mark II, dan ook altijd in een kleine dagrugzak. Natuurlijk wel met de nodige bescherming. Maar nu mag ik deze tas van Case Logic testen. Ik ben erg benieuwd hoe de tas eruit ziet en of mijn camera en andere spullen erin passen.

Eerste indruk

Na ontvangst van de schoudertas was ik een beetje teleurgesteld. De tas leek kleiner dan ik dacht en ik was bang dat ik er niet alles in zou krijgen. Gelukkig kwam ik er al snel genoeg achter dat de indeling van de tas gemakkelijk te veranderen is. De tussenschotten zitten namelijk met klittenband vast. Je kunt ze er makkelijk uithalen of verplaatsen. Ideaal! Verder ziet de tas er mooi en stevig uit. Een perfecte tas om mee te nemen naar de kou.

Ik ga op vakantie en neem mee...

Ik pak mijn Olympus OM-D E-M10 Mark II met de 14-42mm lens, de 45mm lens, extra batterij, lensdoekje en geheugenkaart in voor mijn reisje naar Lapland. Ook neem ik de Instax 8 met een pakje foto's mee. De Instax is van mijn vriendin, ze vindt het leuk om tijdens de vakantie wat polaroids te maken.

Het past allemaal perfect in de tas en ik heb zelfs nog ruimte over. Ik had niet verwacht dat alles er zo gemakkelijk in zou passen. Ik heb wel één tussenschot eruit gehaald en heb zelf wat 'vakjes' gecreëerd.

Testen maar

In Lapland kun je hele toffe en bijzondere dingen doen. Wel heel toeristisch, maar hartstikke leuk om eens mee te maken. Wij hebben een husky- en rendiertocht gemaakt, zijn gaan ijsvissen en hebben 7km door het bos gewandeld. Elke keer nam ik de Case Logic rugtas mee. Wat is dat een fijne tas!


De Case Logic DSS-101-BLACK is een ideale tas voor mij. Hij is stevig, er past veel in en ik krijg geen last van mijn nek of rug. Zelfs tijdens een 7km wandeling door de sneeuw had ik geen last van de tas.


Na een rendiertocht mochten we 'ons rendier' Mozart voeren. Leuk om te doen! De tas schoof af en toe naar voren, omdat hij niet stevig op mijn rug zat. Maar dat mocht de pret niet drukken.We zijn een dag gaan ijsvissen. Het uitzicht vanaf het meer was prachtig (maar het was wel heel koud!).

Na lang wachten zagen we eindelijk het Noorderlicht. Het was voor mij als beginnend fotograaf heel lastig om het Noorderlicht op de foto te krijgen, maar dit is wel een goede poging vind ik.

In Lapland staan veel leuke huisjes. Tijdens een boswandeling kwam ik dit rode huisje tegen. Ik maakte er een sport van om zoveel mogelijk huisjes op de foto te zetten.

Voor mij zijn er drie grote pluspunten:
- Er past veel in de tas, meer dan ik van tevoren dacht.
- Het gewicht in de tas is fijn verdeeld, ik heb helemaal geen last van mijn rug of nek gehad.
- Door de grote lus op de schuine riem trek je de sling snel naar voren en pak je in no time de camera uit de tas, waardoor je geen mooi fotomoment meer mist.
- Eigenlijk heeft de tas nog een vierde pluspunt. Je kunt namelijk heel gemakkelijk een reisstatief aan de tas vastmaken door een kliksysteem aan de zijkant. Ik had een statief mee, want ik wilde graag het Noorderlicht fotograferen. We hebben het Noorderlicht gezien, maar het was wel lastig om het goed op de foto te zetten. Vooral als je nog niet veel fotografie-ervaring hebt.


Maar voor mij heeft de tas ook wel wat minpunten:
- Het is soms lastig om de tas om te doen, omdat hij door de schuine schouderriem kan draaien. Dit heb je met een rugzak niet. Losmaken gaat wel snel.
- Bij mij zit de tas wat los op de rug. Ik heb 'm zo strak mogelijk vastgemaakt, maar als ik buk dan schuift de tas geregeld naar voren.

Conclusie

Voor een beginnend fotograaf met weinig fotoapparatuur is de Case Logic DSS-101-BLACK zeker geschikt. Ik vind vooral de verstelbare tussenschotten handig, want zo kan ik elke keer als ik op reis ga de tas anders indelen. Ook de multifunctionele sling maakt het fotograferen een stuk makkelijker; in no time heb je je camera bij de hand. Dat lukt met een rugzak niet. Ik zou deze tas zelf ook kopen, want ik vind een schoudertas fijner dan een rugzak en het formaat is voor mij als beginnend fotograaf perfect. Ik moet nog wel even uitzoeken of ik de tas niet strakker op de rug krijg, zodat hij niet meer naar voren schuift als ik buk.

Over Sven Dekker

Sinds een paar maanden ben ik bezig met fotografie. Mijn vriendin heeft me aangestoken met het fotografievirus. Ik ben echt nog een beginner. In mijn vrije tijd probeer ik zoveel mogelijk aan deze nieuwe hobby te besteden, zodat ik steeds beter word. Gebouwen en mensen vind ik het leukste om te fotograferen. En dan het liefst in het buitenland. Ik vind het heerlijk om te reizen. Voorheen maakte mijn vriendin alle foto's op vakantie, maar nu pak ik zelf vaker de camera.

Benieuwd waar de alle tassen van Case Logic en Thule naartoe zijn geweest? Check hier alle reviews

Reacties (1)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
osten op 7 maart 2018 om 11:04

Prachtig