Meld je gratis aan
Naar Bardonecchia met de DCB-309-BLACK van Case Logic © case logic - DCB-309 - BLACK - Maurice Heilijgers - 6426

28 februari 2018, 14:01

Afgelopen januari ben ik op vakantie geweest naar Bardonecchia in Italië vlakbij de Franse grens. Dit was een uitgelegen kans voor mij om mijn camera en lens, de Canon 80D en de EFs 18-35mm USM IS, te testen in actie. Maar dat niet alleen! Ook de cameratas van Case Logic DCB-309-BLACK werd aan deze test onderworpen.

Dit is een partnerbijdrage. Lees hier wat dit betekent.

Ik ben zelf iemand die voorzichtig met zijn materialen omgaat, echter ben ik tegelijk iemand die graag zo hard mogelijk de berg af racet met vrienden en snelheden haalt van 80 km/uur. Dit levert gigantisch gave foto's op wanneer iemand met zo'n snelheid tot stilstand moet komen en een poederwolk aan sneeuw meeneemt. Het grote probleem waar elke snowboarder tegenaan loopt wanneer dingen als camera's in het spel komen, is dat deze niet van harde stoten en water houden.

Valbestendig

De DCB-309 is wat dat betreft een geweldige tas! Ik heb meerdere malen harde klappen gemaakt, tijdens schansspringen en off-piste. De onderkant van de tas heeft een harde kunststof bodem die ondoordringbaar is voor zowel scherpe materialen en water. Wanneer ik de tas wat hardhandig liet vallen op harde natte ondergronden kon ik erop vertrouwen dat deze niet alleen de klap maar ook het vocht buiten zou houden. Naast de bodem ving de zachte binnenkant de rest van de klappen op.
Elke dag andere bagage? Geen probleem. De binnenkant kan aangepast worden zoals je dat zelf zou willen. De wattering van deze scheidingen zijn van foam met klittenband aan de uiteinden die hechten aan de andere delen. Wat fijn is aan het soort gekozen foam is dat de tas te allen tijde zijn vorm behoudt, zelfs toen ik met mijn volle gewicht hierop viel. Door deze constructie ben ik er zeker van dat mijn camera en materialen niks overkomt.

De tas heeft een extra achter vak voor een laptop, een voor- en zijvak voor batterijen en SD-kaartjes. Wat ik vaak bij tassen mis, is een strap die goed en strak om de tas sluit voor een tripod. Bij deze DCB-309 is deze wel aanwezig, dat vind ik een goed pluspunt van deze tas!

En actie!

Eenmaal aan het boarden maakte ik een harde klap en vloog de tas van mijn rug hard op de grond, ik vreesde voor het ergste, maar er bleek niks aan de hand te zijn. Zelfs mijn crackers en koekjes die in de tas zaten, waren nog heel.
Een ander punt wat ik vaak mis bij cameratassen is om de camera snel uit te tas te halen. Tassen die normaal snel open gemaakt kunnen worden, zijn vaak niet echt diefstalveilig. En ja. Ik heb wel wat dure producten in mijn tas die ik niet kwijt wil, maar ook snel wil kunnen pakken. De DCB-309 is redelijk snel te openen, maar tegelijk best veilig. Een klittenband mechanisme voorkomt dat je de rits in 1 keer open kan trekken. Aan de binnenzijde een extra stuk, voor over de camera, voordat dat je deze in 1 ruk uit de tas kan trekken wanneer de tas open is.

Pasvorm

Een klein minpuntje en dat is de pasvorm van de tas. Ik ben zelf gewend aan hike-tassen, die een goede pasvorm aan de rug hebben en goed af te stellen zijn. De DCB-309 heeft watten in de rug, maar ik mis hier dat je de tas kan afstellen voor een betere pasvorm.

Bovendien, tassen die normaal zwaarder gewicht dragen, hebben ook een band voor de borst en soms voor de heupen. Het toevoegen van deze banden voorkomt dat tijdens het draaien van het boarden of tijdens het lopen de tas gaat zwaaien en goed op de rug blijft liggen. Deze banden heeft de DCB-309 helaas ook niet. Ook is het oppassen bij regen met het buitenmateriaal van de tas, dit is waterafstotend maar regen kan via de rits naar binnen lopen. Het toevoegen van een regenhoes aan de tas zou ook handig zijn, deze zijn los te koop.

Conclusie

Op de pasvorm na, is er goed nagedacht over de binnenkant van de tas, materialen worden hierin goed beschermd. Deze tas is een bunker voor je camera, zonder twijfel! Voor mensen met rugproblemen aan hun rug of die veel in donder en regen rondlopen, zou ik de tas niet aanraden. Maar... Daarentegen is de tas zeer geschikt voor fotografen die actief buiten zijn met goed en/of matig weer, degenen die grote hoeveelheden materialen mee moeten sleuren en zij die niet voorzichtig zijn of onhandig vechten tegen de zwaartekracht (zoals ik).

Over Maurice Heilijgers
Maurice is student Biotechnologie en een hobbyfotograaf. Je vindt hem vaak buiten in de natuur, waar hij planten en dieren fotografeert op zijn "eigen" manier. Sinds is hij begonnen met actie- en portretfotografie.

Reacties

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn