Meld je gratis aan
Wat zit er in de tas van Christl Deckx © In my bag, Cristl, foto 5

21 februari 2018, 14:22

In de rubriek 'Wat zit er in de tas van ...' laten Zoomers zien wat zij in hun cameratas hebben zitten. Vandaag de tas van Christl Deckx.

De tas

Om mijn cameraspullen mee op pad te nemen heb gekozen voor Lowepro flipside 400AW, een comfortabele rugzak met een zachte rugkant, ideaal voor de langere afstanden die ik ermee wandel in de natuur. De fotospullen zijn enkel via het rugpand bereikbaar en biedt plaats voor 1 camera, een extra body en 4 tot 6 objectieven. Zelf neem ik nooit zoveel mee, ik beperk me vaak tot 1 camera en 2 à 3 objectieven. Aan de voorkant zit nog een ruim voorvak, waar plaats is voor kleine accessoires. Ik berg er voornamelijk een rijstzak en een plastic zak in op. De rugzak heeft ook nog twee zijzakken waar ik meestal een waterfles, een waterverstuiver en een kleine paraplu in opberg. Op de tas zitten ook nog bevestigingsclips voor een statief, maar dat neem ik zelden mee.

Voor de kleinere wandelingen gebruik ik de Lowepro Slingshot Edge 250AW, die ik gewonnen heb met een fotowedstrijd. Deze is compacter en heeft een enkele schuine schouderriem.


Inhoud

- Nikon D750
- Tamron 90mm macro
- Helios 44mm, oude manuele lens gebruik ik samen met tussenringen.
- Kenko extension tube
- Lowa macro 2:1
- Plastic zak, onmisbaar voor mij om laag bij de grond te kunnen werken zonder nat of vuil te worden.
- Waterverstuiver, om eventueel wat 'dauwdruppels' op een bloem te verstuiven.
- Witte paraplu, die ik gebruik bij volle zon om het onderwerp in de schaduw te zetten.
- Klein reflectiescherm
- Extra batterij
- Zaklamp
- Lenspen
- Sigma 50mm 1,4 en Nikon 70-300mm zijn nog objectieven die ik af en toe eens meeneem.
- Waterfles
Macrofotografie

Voor mijn macrofotografie maak ik regelmatig lange wandelingen samen met de hond om paddenstoelen en/of wilde bloemen te vinden. Daarvoor gebruik ik het liefst de grote rugzak, die ik erg comfortabel vind om te dragen.
Ik neem nooit veel mee: een camera, macrolens en de Helios met tussenringen. De Helios is een oude manuele lens die ik graag gebruik voor een mooie bokeh en die gebruik ik steevast met een tussenring voor macrofoto's.
Onmisbaar in mijn tas is een grote plastic zak die ik gebruik om op de grond te liggen of zitten om een zo laag mogelijk standpunt tegenover het onderwerp te hebben. Ik fotografeer meestal uit de vrije hand, een statief neem ik nooit mee, die belemmert me in mijn bewegingsvrijheid. Als ik steun wil voor de camera zet ik er een rijstzak eronder. Bij zonnige dagen neem ik een witte paraplu mee om schaduw te creëren op het onderwerp, wat een mooi lichteffect geeft met de zonnige plekken achter het onderwerp. Ik neem ook een waterverstuiver mee, die ik soms op de bloemen verstuif om dauw of een regenbui na te bootsen. En er gaat altijd een extra batterij mee!
Reacties (3)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
Jumpingjacquesflash op 16 april 2018 om 21:21

Beelden met een uniek karakter!

IlsakosPhotograpy op 22 februari 2018 om 18:06

top hoor Christl!

ch-dexx op 23 februari 2018 om 18:09

Hartelijk dank Ilsakos!