Meld je gratis aan
Naar Wenen, Berlijn en Katowice met de DSS-101-BLACK © case logic - maarten van apeldoorn - dss 101 - 7

12 april 2018, 14:23

Na ruim een maand intensief de Case Logic DSS-101-BLACK te hebben gebruikt, mag ik nu de balans opmaken. De tas heb ik goed kunnen gebruiken voor mijn dagtrips in Nederland, en voor verdere oorden als Berlijn, Wenen en Katowice. Om alvast met de conclusie te beginnen: deze kleine maar compacte tas kan meer aan dat ik dacht. Stevige padding, perfecte bereikbaarheid van de vakken en tot een bepaald punt een comfortabele schuine band. Net als met foto's is geen tas perfect, dus voor diegene die mijn precieze gebruik en ervaring willen lezen kunnen dat hieronder per element van de tas terugvinden.

Dit is een partnerbijdrage. Lees hier wat dit betekent.
Korte achtergrond

Allereerst vermeld ik graag dat dit mijn eerste cameratas is, ondanks dat ik al wat jaren foto's en verschillende continenten heb bezocht. Sinds 2012 maak ik foto's met de beste compact van dat moment. Een compactcamera, omdat ik graag compact reis. Een compact, waar ik het maximale probeer uit te halen, zoals ik ook heb geprobeerd met deze tas van Case Logic.

Inhoud en indeling

Het allerbeste aan de tas is de zijligging. Vanuit deze zijpositie zijn alle vakken bereikbaar, om er wat in te stoppen, of uit te halen. Misschien belangrijker nog, je ziet ook in een oogopslag wat je bij je hebt. Een foto van mijn spullen en mijn indeling is dan ook zo gemaakt:
In het grote zijvak met de handige dubbele rits heb ik de volgende spullen kunnen opbergen. Allereerst mijn camera (en geluidsrecorder), om foto's en video's met goed geluid te maken. Een statiefje, om de sensor van de compact ook in de avonduren van genoeg licht te voorzien. Extra batterijen en geheugen, zodat het aantal foto's maken niet wordt belemmerd door te weinig accu of opslagruimte. Het overzetten en back-uppen van foto's wordt gedaan door de nodige (telefoon)adapters. Zoals je kan zien hebben ook zij hun eigen vakje gevonden.

In mijn drang naar meer structuur en bescherming, zijn alle spullen netjes opgeborgen in hun vakken. Met de zachte foam tussenschotten is er gemakkelijk een extra vak gemaakt voor energie-repen en een halve liter aan water.
De ruimte in het achtervak dat zich aan de rugzijde bevindt, is door mij ingenomen door een notitieboekje, potlood, opberghoesje voor belangrijke of handige documenten, en een batterijpack als noodlader. Een iPad Pro of mijn tablet passen helaas niet in dit vak.
Het bovenvak (voorzijde op de foto) biedt me ruimte voor een zonnebril en kleine spullen als oordorpjes, een lenzenhouder, en hygiëne-spul zoals schoonmaakdoekjes, tissues, een noodtandenborstel en deodorant.

De grootte

In mijn beleving bepaalt de grootte altijd hoeveel je mee kan nemen. Deze tas heeft mij positief verrast door het tegendeel te bewijzen. De tas is vrij klein in eerste opslag, maar na het openen en het plaatsen van alle spullen heb ik gek genoeg ruimte over voor meer. Ik denk dat de verschillende grote en kleine opbergvakken hier een belangrijke rol in spelen. Omdat alles een eigen plek heeft en overzichtelijk is, zie je gelijk waar je nog spullen kwijt kan. Als proef op de som heb ik zelfs een keer voor vier dagen aan (schone) spullen kunnen meenemen. Aan de buitenkant van de tas kan je dan handig gebruik maken de lus en riem om o.a. een handdoek en shirt vast te binden. Gedurende de koude dagen in Berlijn was deze plek ingenomen door mijn handschoenen. Het idee van deze riem om een statief vast te binden heb ik ook getest, maar ondanks de goede binding van de riem, zorgt het gewicht voor onbalans en meer druk op de schouder.
Daarnaast zijn de afmetingen van de tas niet toereikend voor een grotere fles water, een iPad Pro of tablet. Ook wil je deze spullen niet vastbinden aan de buitenkant van de tas.

Stevigheid

Ik ben erg tevreden over de gebruikte materialen. De padding biedt aan alle kanten bescherming. Handgrepen heb je ook aan alle kanten, en deze zorgen ervoor dat de tas makkelijk hanteerbaar is. Daar komt bij dat deze grepen je spullen ook veiliger houden want de extra controle behoed je van een val van de tas. De grote, robuuste ritsen zijn door een koordje goed grijpbaar. Ze hebben geen enkel moment gehaperd in de ruime maand gebruik. Het hoofdvak met de camera kent zelfs een praktischer dubbele ritssluiting, waardoor je hem aan beide kanten kan openen en dicht doen. De andere vakken moeten het doen met een enkele rits, maar mijn ervaring leert dat dit niet hindert in het gebruik.

Luchtig materiaal

De rugzijde heeft een padding met luchtzakjes. Dit is letterlijk een verademing, want hierdoor ventileert hij, zonder dat de tas aan je rug gaat plakken. Een zegen. Bovendien is de schuine schouderband ook van dit materiaal gemaakt. Dit luchtig materiaal zou iedere tas moeten hebben.

De schuine band

Wat ook niet iedere tas heeft is de schuine band. Intensief gebruik geeft dan ook de verklaring waarom dat zo is; de band kan een zeurende druk opbouwen bij de spier van je nek naar je linkerschouder. Het volledige gewicht steunt hier ook immers op. Ga dus niet meer dan 20 kilometer lopen, gedurende 4 dagen, zoals ik heb gedaan. Het helpt de tas niet te zwaar te beladen, maar het blijft een nadeel bij langdurig gebruik.
Het positieve is dat de schuine band zich vertaalt naar meer gebruiksgemak; met één draai hebt je het hoofdvak voor je. Dit kan nooit met een klassieke rugtas. Naast het gemak, voelt het ook heel veilig aan om het hoofdvak voor je te hebben, zoals ik heb gemerkt in een drukke metro in Berlijn en Wenen.

Conclusie

Voor mij is de tas goed voor de stedentrips die ik heb gemaakt. Omdat ik met een compactcamera reis heb ik ruimte voor extra spullen die belangrijk vind, zoals een statiefje, geluidsrecorder, adaptors, batterijpack, kabeltjes, water en eten.

Ik ben erg te spreken over de plaatsing van het hoofdvak waar vanuit alles bereikbaar is. De schuine band heeft het voordeel dat je met één draai bij dit vak komt, naar als nadeel dat alle gewicht van de tas op je linkerschouder komt. De blauwe contrastrijke binnenkant en de verschillende vakjes maken het overzichtelijk en makkelijk doorzoekbaar. Dit is een compacte tas naar naar hart.

Een protest tegen wapenbezit in de VS op een geïmproviseerd bordje. Ze staan hier voor de Brandenburger Tor omdat de ambassade van de VS links gevestigd is.

Graffiti in Opole (Polen)


Vurige lichten van de knipper- en remlichten van een taxi. Op de achtergrond de Stephansdom, met 107 meter lang en 34 meter breed de grootste kathedraal in Oostenrijk.


Oberes' Belvedere, Wenen

Over [url=]Maarten van Apeldoorn[/url]

Sinds 2012 is Maarten verslaafd geraakt aan reizen en fotografie. Toen heeft hij bijna een maand lang door het prachtige Zuid-Afrika mogen reizen. De kwaliteit van de camera die hij toen meehad, Sony RX100, gaf hem de drive meer met fotografie te gaan doen. Hij wordt er enthousiast van het reizen en om nieuwe plekken, culturen te ontdekken en te ontmoeten.

Benieuwd waar de alle tassen van Case Logic en Thule naartoe zijn geweest? Check hier alle reviews

Reacties

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn