Upload jouw foto's
Betere smartphonefoto's maken? Doe de online cursus! © asus, partner, smartphonecursus

3 juli 2018, 09:15

Wil je graag betere foto's maken met je smartphone? Wij helpen je graag verder. In samenwerking met ZenFone hebben we een online cursus smartphonefotografie gemaakt met de thema's vakantie, portret, festival, eten en selfie. Geheel gratis en voor iedereen te volgen. Om je in de stemming te brengen, zetten we alvast vijf tips op een rijtje.

Dit is een partnerbijdrage. Lees hier wat dit betekent.

Tip 1: Maak ook foto's bij minder weer
Het weer heeft enorm veel invloed op je foto's. Op stralende dagen is alles fleurig, maar als het zwaar bewolkt is, oogt de wereld een stuk grauwer. Maar dat is geen reden om alleen met mooi weer te fotograferen tijdens je vakantie of een dagje weg. Vlak na, maar ook tijdens een flinke regenbui, maak je bijvoorbeeld foto's met een heel andere sfeer en die totaal anders zijn dan de foto's die de doorsnee vakantieganger maakt.

Tip 2: Gebruik het diepte-effect
Veel nieuwe smartphones zijn voorzien van een heel fijne functie: diepte-effect. Hiermee kun je prachtige foto's maken met een wazige achtergrond. Perfect voor het maken van portretfoto's. De mate van vervaging kun je soms aanpassen. Zo creëer je foto's die je ook zou kunnen maken met een spiegelreflexcamera. Let wel: niet elke smartphone kent deze functie, maar bijvoorbeeld de nieuwe ZenFone 5 wel.

Wil je een mooie portretfoto maken? Gebruik dan het diepte-effect op je smartphone.

Tip 3: Pas handmatig de belichting aan bij een concert
Wil je graag mooie foto's maken tijdens een concert of festival, maar heb je last van al het licht bij het podium? Waardoor bijvoorbeeld alles op het podium een onherkenbare vlek wordt? Pas dan zelf de belichting aan. Dat kan tegenwoordig op de meeste smartphones. Het werkt voor elke telefoon weer wat anders, maar onderzoek of jouw smartphone het ook kan. Dit kan je veel frustratie besparen tijdens dat ene toffe concert.

Start nu met de basiscursus Smartphonefotografie en word een smartphone-expert!

Tip 4: Flitser uit als je eten fotografeert
Je eten kan er nog zo goed uitzien, als je een foto met flits maakt ziet alles er onsmakelijk uit. Dé tip voor iedereen die graag eten fotografeert is dan ook: zet je flitser uit. Flitslicht weerkaatst sterk op elk glimmend oppervlak, zoals borden, bestek, een saus of soep. Mooie foodfoto's maak je in de buurt van een raam. Je maakt dan gebruik van natuurlijk licht en zo voorkom je lelijke glimvlekken op je eten.

Eten fotografeer je nooit met een flits, want het ziet er dan onsmakelijk uit. Zoals deze foto!

Deze foto is gemaakt zonder flits en je eten ziet er meteen beter en smakelijker uit.

Tip 5: Zet bij een selfie niet alleen je hoofd op de foto
Als je een selfie wilt maken, kun je het beste niet alleen je hoofd in beeld nemen, maar ook een stukje van je lichaam. Want snijd je de foto af bij je nek, dan staat dat erg onnatuurlijk. Het is veel natuurlijker als de foto doorloopt tot minimaal een stukje onder de hals van bijvoorbeeld je shirt. Je schouders en een deel van de bovenarmen vullen dan de onderzijde van het beeld mooi op. Neem ook eens iets van de omgeving in beeld, zo kun je meteen aan de rest van de wereld laten zien waar je bent.

Zin om meer te leren over smartphonefotografie? Ga dan snel naar zoom.nl/academy en start vandaag nog met de gratis cursus smartphonefotografie! Je kunt de cursus in je eigen tempo volgen en je krijgt aan het einde een certificaat. Laad die smartphone maar snel op! Wil je eerst wat meer weten over Zoom.nl Academy? Lees dan dit artikel!

Reacties

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn