Meld je gratis aan
Op zoek naar de perfecte fototas © Tamron, think tank, testdag

5 juli 2018, 00:00

Een rug- of schoudertas, of juist een rolkoffer? Iedere fotograaf heeft zo zijn eigen voorkeur, waarbij het natuurlijk van belang is dat je tas niet in de weg zit bij het vastleggen van het ultieme moment. Acht Zoomers testten onlangs verschillende Think Tank tassen in de Botanische Tuinen in Utrecht.

Dit is een partnerbijdrage. Lees hier wat dit betekent.


Think Tank Retrospective 7

Bob Imming: "De 'sound silencer'-sluiting van de Retrospective 7 kun je desgewenst omklappen en vastzetten, zodat het openen van de tas geen enkel geluid maakt - heel handig bij bijvoorbeeld dierenfotografie!" De hele review van Bob lees je hier.


Ron Damstra: "Wat een leuke cameratas! Je kunt hier perfect mee over straat zonder uit te schreeuwen dat je fotograaf bent en dat er allerlei waardevolle spullen in je tas zitten. Doordat hij op je lichaam zit, gaat het wisselen enorm snel en is hij eveneens veilig voor op straat. Deze tas komt zeker op mijn verlanglijstje!"
De hele review van Ron lees je hier.
Think Tank Signature 13

Joanne de Graaf: "Een tas die mij aangenaam verrast. Hij ziet eruit als een mooie schoudertas, maar heeft een fijne indeling om een camera met één of twee extra lenzen in te doen. Fijn dat de schouderband goed op mijn schouder blijft hangen. Het lijkt me een heel handige tas om naast mijn rugzak op reis mee te nemen. Ik overweeg sterk om deze aan te schaffen." De hele review van Joanne lees je hier.


Kimberly de Pater: "Wat ik erg fijn vind aan deze tas, is de afsluiting bovenop en aan de voorkant. Zeker wanneer je de stad in gaat of een drukke plek bezoekt, is de tas goed afgeschermd. Een leuke daily met voldoende mogelijkheden om je gear beschermd mee te nemen." De hele review van Kimberly lees je hier.
Think Tank Streetwalker Rolling BackPack V2.0

Marjolein Fortuin: "Wat me meteen opvalt, is de veelzijdigheid. Omdat hij zowel te gebruiken is als rugtas en als rolkoffer, kan ik met deze tas op mijn rug mooi de rotstuin op lopen en later, als ik moe ben, rol ik hem als rolkoffer achter me aan." De hele review van Marjolein lees je hier.
Think Tank Shape Shifter 15 V2.0

Kimberly de Pater: "Het idee van de tas is dat je hem zo klein mogelijk kunt maken, zodat hij mee kan in je koffer tijdens de vlucht en je eenmaal op locatie een leuke en mooie kleinere tas hebt - heel fijn! De tas ziet er niet uit als een expliciete fototas en dat vind ik top!"


Marjolein Fortuin: "In de Shape Shifter 15 V2.0 past met gemak mijn Canon 80D, 10-18mm, 18-135mm, 70-300mm en nog wat andere spulletjes zoals filters, flitsers en een laptop. Deze tas lijkt me dan ook uitermate handig voor op reis als extra cameratas, aangezien hij platgedrukt bij de rest van je spullen kan."

Erik Brons: "Als test trek ik hem rollend over een vlak pad achter me aan en neem ik hem dan op mijn rug om een heuvel op te klimmen. De tas zit prima op mijn rug en heeft een fijne pasvorm. Wat ik wel mis, is een heupband, wat langere tochten met de tas prettiger zou maken."
De hele review van Erik lees je hier.

Think Tank Turnstyle 10 V2.0

Bob Imming: "Dit type rugtas met slechts één schouderband is erg handig om vanaf je rug direct naar voren te draaien voor een snelle toegang tot de tas. De geteste uitvoering is eigenlijk te klein voor een gemiddelde spiegelreflex met een extra lens, maar zou wel goed passen bij gebruik van een (kleinere) systeemcamera en de bijbehorende kleinere lenzen." N.B.: Er is ook een grotere Think Tank Turnstyle 20-versie beschikbaar.


Marjon van den Broek: "Deze zogeheten slingtas zou ik alleen voor systeemcamera's of andere kleine camera's gebruiken. Ik heb mijn twee lenzen erin gedaan en mijn camera met derde lens om mijn nek gehangen. Ik vind het zelf altijd wat lastig om met zo'n tas te werken. Tijdens het fotograferen slingerde hij steeds naar voren, waardoor fotograferen lastig werd." De aan de onderkant 'verborgen' heupriem verhelpt het slingeren van de tas.
Think Tank Airport Essentials

Joanne de Graaf: "Ik reis veel en zoek een tas die ik kan meenemen in het vliegtuig. Dit is zo'n stevige, compacte reisrugzak. De twee grepen aan de buitenkant maken het tillen van de tas in de vakken boven de vliegtuigstoelen een stuk makkelijker. Voor mijn fotoreizen is deze rugzak te klein, maar voor de reiziger die minder wil meenemen is dit een mooie tas die voldoende bescherming biedt aan je fotospullen." N.B.: Think Tank heeft de grotere Commuter en Accelerator als alternatieven in het assortiment.

Erik Brons: "Wat een vlotte en strakke rugzak! De heupband maakt hem geschikt om er langere stukken mee rond te lopen. Door het gigantische toegangspaneel kan ik makkelijk bij al mijn spullen en aan de zijkant is er plek voor een statief, wat prima werkt."

Think Tank Airport International V3.0

Marjon van den Broek: "Echt een koffer voor de professional die alles wil meenemen. Ik stop mijn Nikon D750 + Nikkor 105mm 2.8-lens en twee losse lenzen (24-70 Tamron en 70-200 Nikkor) erin en nog is slechts de helft van de koffer gevuld."


Ron Damstra: "Dit is een trolley waar al mijn apparatuur perfect in past (24-70, 80-400, sb910-reportageflitser, Nikon D810, Some-statief en 16-35). Ik zie mezelf met deze trolley niet over de modderige paden bij de Fairy Pools in Schotland lopen; daarvoor heb ik toch iets als een backpackje nodig. Maar voor een dagje trouwfotografie is deze tas denk ik wel prima geschikt, en voor transport naar een fotolocatie is deze tas perfect."
Streetwalker Pro V2.0

Mike Bot: "De tas hangt lekker op mijn rug. De draagbanden zijn breed en zacht en voel ik niet in mijn schouders snijden - ook niet na langere tijd. Met een paar lenzen en twee body's kun je meer dan voldoende materiaal op je fototripje meenemen." De hele review van Mike lees je hier.


Bob Imming: "Een mooie rugtas met voldoende binnenruimte voor al mijn apparatuur. Wat opvalt, is de onverwoestbare soepele rits en de gladde buitenkant zonder veel uitsteeksels. De uittrekbare statiefhouder maakt dit model compleet. Wat er niet in deze rugtas past, heb je als fotograaf ook helemaal niet nodig. Voor mij de winnaar van alle tassen!"


Reacties (1)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
41-ben19 op 31 juli 2018 om 21:58

il denk dat de streetwalker Pro V 2.0 voor mij een geschikte tas is