Upload jouw foto's
Tamron 100-400mm getest: review van Jennifer Timmers © Tamron, hondenfotografie, Jennifer 2

31 juli 2018, 09:35

Vier Zoomers mochten onlangs de 100-400mm F4.5-6.3 Di VC USD van Tamron testen. Onder leiding van ervaren hondenfotograaf Rick Letterboer maakten zij spectaculaire actiefoto's van honden. Hieronder deelt Jennifer haar ervaringen van de dag en vertelt zij hoe het objectief haar is bevallen.

Dit is een partnerbijdrage. Lees hier wat dit betekent.

De workshop
Voor Zoom.nl heb ik de Tamron 100-400mm F4.5-6.3 Di VC USD getest tijdens een workshop actie-/hondenfotografie. Ik heb veel opgestoken van de workshop van Rick Letterboer, hij was erg enthousiast over de foto's die gemaakt werden. De honden die wij vandaag mogen fotograferen zijn ontzettend goed opgeleid en erg fotogeniek. Met name de tips van Rick en het oefenen met de juiste timing hebben mij veel gebracht, hiermee kan ik thuis weer verder mee aan de slag!


Actie foto - ISO 800, F 6,3, 1/1000 sec, 400mm.


Het objectief
Op het eerste gezicht al een mooie lens, erg licht in gewicht en hierdoor makkelijk in de hand vast te houden. Ik heb mijn foto's gemaakt in de AF (auto focus) stand, dit is voor een beginnend fotograaf zoals ik erg handig omdat het scherpstellen in MF-functie wat moeilijk is.
Op deze lens zijn 2 VC (beeldstabilisaties) functies aanwezig, ik heb voor de actiefoto´s gebruik gemaakt van de 2e stand: VC panoramische stand. Beide functies zijn erg makkelijk in te stellen op de lens zelf en staan duidelijk aangegeven.


Mooie portretfoto - ISO 720, F5,3, 1/1000 sec, 185mm.


Actiefoto - ISO 1000, F5,3, 1/500 sec, 185mm.


Met een gewicht van ongeveer 1100 gram vind ik dit een fijne lichte lens, ik heb de lens de gehele workshop op mijn camera gehad en om mijn nek gehangen zonder er last van te krijgen. De lens is makkelijk in de hand te houden waardoor ik makkelijk gebruik kan maken van de zoomring.


Portretfoto - ISO 1400, F6,3, 1/500 sec., 400mm.


Kwaliteit
Ik ben erg tevreden over de kwaliteit van de foto´s. Als beginnend fotograaf is het fijn als je zo kunt vertrouwen op de kwaliteit van je lens. De foto´s zijn mooi scherp en laten veel beweging zien in de foto.
Ik zou dit objectief zeker aanraden voor beginnende fotografen die graag in de natuur fotograferen, het zoombereik is erg mooi en de lens is zeer handig hanteerbaar.

Over de fotograaf

Jennifer Timmers (30 jaar) woont in Almere.
Ze is beginnend hobbyfotograaf en heeft ongeveer 1,5 jaar geleden haar eerste camera aangeschaft. De hobby begon met haar eigen hond, Fenna. Naast het fotograferen van haar eigen huisdieren, vindt ze natuurfotografie en dieren in het wild super gaaf om te doen. Jennifer probeert zoveel mogelijk bij te leren en te oefenen om haar foto's te verbeteren.


Wil je meer foto's zien van Jennifer? Neem dan een kijkje op haar Zoom.nl profiel

Reacties (1)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
EyesOnPat op 31 juli 2018 om 18:02

Leuk review met mooie actiefoto's heb je gemaakt. Was een leuk ervaring. Gr. Patrick