Meld je gratis aan
Fujifilm X-T100: betaalbare Fujifilm X-T-camera met elektronische zoeker © Fujifilm, partner, XT100 (2)

6 augustus 2018, 13:24

Enthousiaste beginnende fotografen kunnen traditiegetrouw bij Fujifilm terecht voor een compacte, snelle en goede camera. Fujifilm combineert een fraaie styling met innovatieve en moderne techniek. De nieuwe Fujifilm X-T100 is de meest recente aanvulling van de X-T-range en maakt die gewilde serie camera's weer een stukje beter bereikbaar voor de enthousiaste beginnende fotograaf, want de X-T100 is de meest voordelige camera in die aantrekkelijke line-up.

Dit is een partnerbijdrage. Lees hier wat dit betekent.

Hoe de X-T100 te plaatsen? De camera staat aan het begin van de lijn camera's die voert van de X-T20 naar de professionele X-T2. Dat zijn camera's met een modern maar toch klassiek uiterlijk die gemaakt zijn voor avontuurlijke fotografen. Een ander kenmerk van deze camera's en de nieuwe X-T100 is de elektronische zoeker, die bij al deze camera's een prominente plek in het midden van de camera inneemt. Dat is ook meteen één van de grotere verschillen met bijvoorbeeld de recente X-A5, want die camera heeft geen elektronische zoeker waarbij de fotograaf de monitor gebruikt om foto's te maken.

Zoeker

De aanwezigheid van de elektronische zoeker in het midden van de camera maakt deze X-T100 meteen tot een 'serieuze' camera. Je zou hem kunnen zien als het kleine broertje van de professionele X-T2. De elektronische zoeker geeft de camera veel gebruiksgemak. Als je de camera aan je oog gebruikt is hij als het ware een verlengstuk van de fotograaf. Alle functies en knoppen op de camera zijn intuïtief te gebruiken. Handig: de functies van één van de draaiknoppen aan de bovenzijde van de camera is naar wens in te richten en dus helemaal op jouw fotografie ingesteld.

De X-T100 is dan wel de meest voordelige camera in het Fujifilm X-assortiment, hij ziet er zeker niet zo uit. Het ontwerp combineert een klassieke lijnvoering met een moderne afwerking en fijne materialen. De camera is mooi in balans en ligt stevig in de hand, zodat je hem met vertrouwen kunt gebruiken.

Techniek

De camera maakt gebruik van een 24.2 megapixelsensor waarmee je mooie beelden schiet met meer dan genoeg resolutie voor een fraaie afdruk op groot formaat. Voor de scherpstelling bouwt de camera op een indrukwekkend hybride autofocussysteem met maar liefst 91 autofocuspunten. De X-T100 stelt snel en accuraat scherp, ook in uitdagende lichtomstandigheden. De ISO-waarde kan variëren van ISO 200 tot ISO 12.800, waardoor je ook in de eerder genoemde uitdagende lichtomstandigheden nog mooi belichte foto's kunt maken. Fujifilm zou Fujifilm niet zijn als het merk niet de nodige filmsimulaties ingebouwd zou hebben in deze X-T100. Je vindt dus 11 verschillende filmsimulaties om je foto's een heel eigen karakter, stijl en kleur mee te geven. Bijvoorbeeld 'Velvia', waarbij de kleuren mooi helder en fel zijn. Als je houdt van een subtielere sfeer dan is 'Classic chrome' of 'Sepia' een keuze.

Filmen kan de X-T100 ook, in Full HD en 4K (met 15 beelden per seconde). Het handige beeldscherm aan de achterzijde kan alle kanten op bewegen en kan volledig worden omgedraaid. Dat is heel handig bij het maken van een selfie, of bij het maken van een video. De X-T100 is tot nu toe overigens de enige camera in de Fujifilm X-lijn die deze mogelijkheid biedt.


De Fujifilm X-T100 maakt heldere en scherpe beelden met de kenmerkende schilderachtige 'Fujifilm-magie'. Opvallend: ook de jpg's die recht direct uit de camera komen zien er erg goed uit met heldere kleuren en fijne details. Fotograferen met de X-T100 is eenvoudig en intuïtief en de nieuwe automaatstand SR+ maakt het leven nog een stukje gemakkelijker. Bovendien herkent deze automaatstand een heleboel omstandigheden en gebruikt de camera deze voor het maken van de optimale foto.

Delen

De beelden die je maakt zijn meteen klaar om de wereld in gezonden te worden, naar vrienden, kennissen of familie. Dit gaat heel gemakkelijk via wifi en Bluetooth 4.1 waarbij je gebruik kunt maken van de Fujifilm-app.

Platform

Doordat de X-T100 thuishoort in de X-lijn van Fujifilm is het mogelijk om gebruik te maken van alle beschikbare objectieven voor de X-mount. Die vrijheid geeft je de keuze om te kiezen voor precies dat ene objectief die bij jouw fotografie past. Er is keuze genoeg, van lichtsterke primes en veelzijdige zooms tot objectieven waarmee je de wereld dichterbij haalt. De mogelijkheid om van objectief te wisselen maakt de camera erg veelzijdig en de X-T100 is dan ook een ideale camera voor heel veel soorten fotografie. Daarnaast maakt dit aspect de X-T100 ook dé camera om je Fujifilm-avontuur mee te starten.


De Fujifilm X-T100 body kost € 599,-. De kit met daarin de body en de XC 15-45mm f/3.5-5.6 OIS PZ kost € 699,-. Meer informatie over Fujifilm lees je hier.

Reacties (1)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
Eduard7 op 17 augustus 2018 om 00:57

Nee weer net niet,