Meld je gratis aan
De nieuwe iPhone(s) - drie cameralenzen? © iphone, kpn, istock

7 augustus 2018, 14:00

Wanneer de zomer in volle hevigheid is losgebarsten zijn er twee zekerheden: de stranden liggen vol én de nieuwe iPhone wordt binnenkort onthuld. Traditioneel organiseert Apple in september een evenement om te vertellen wat voor nieuwe toestellen het bedrijf lanceert.

Dit is een partnerbijdrage. Lees hier wat dit betekent.

Omdat de iPhone vorig jaar precies tien jaar bestond, lanceerde Apple de iPhone X een toestel met een volledig ander ontwerp, geen vingerafdruksensor en een andere oriëntatie van de camera's. Dit jaar is een even jaar, oftewel een S-jaar in iPhone-begrippen en dat betekent traditioneel dat we niet heel erg veel vernieuwingen hoeven te verwachten, maar vooral verbeteringen van de huidige technologie.

iPhone X gaat mainstream

Één ding dat we je met zekerheid denken te kunnen vertellen is dat de nieuwe iPhones er uit zullen gaan zien als de iPhone X. Dat betekent dus een volledig display aan de voorkant, een glazen achterkant en een OLED-display. Er is één model dat hiervan afwijkt, namelijk de 6,1-inch-versie. Deze iPhone zou naar verluidt een LCD-display krijgen, en slechts één camera, in tegenstelling tot de dubbele camera's die de andere modellen krijgen. Ook gaat het gerucht dat de allergrootste iPhone de 6,5-inch iPhone X Plus (zoals deze in de geruchtenmolen wordt genoemd) maar liefst drie cameralenzen zou hebben. We weten dat Apple daaraan werkt, maar verwachten deze derde lens eerlijkheidshalve pas te zien in 2019.

Camera's

Bij Zoom zijn we uiteraard vooral benieuwd naar wat de nieuwe iPhones gaan brengen op cameragebied. Op het eerste gezicht lijkt er niet zoveel te veranderen, de camera blijft 'hangen' op 12 megapixels en nagenoeg dezelfde specificaties met één belangrijk verschil. Apple past de technologie van de 3D-camera aan de voorkant van de iPhone X naar verluidt ook toe op de camera('s) aan de achterkant. De 3D-camera aan de voorkant oogst vooral veel lof vanwege de mogelijkheden met FaceID en animoji, we zijn benieuwd wat voor toepassingen Apple ziet voor de camera aan de achterkant. We hopen op een verbetering van de portretfotografie-functie, want hoewel deze functie in de basis briljant is, sloeg de studiomodus de plank behoorlijk mis. Daar zou deze camera verandering in kunnen brengen. Er is dit jaar een hardnekkig gerucht dat Apple van plan is om de grootste iPhone te voorzien van een verwisselbare lens. Dat is een ontwikkeling die we omarmen en ook daadwerkelijk verwachten, maar als je het ons vraagt is ook dit een functie die we pas volgend jaar op z'n vroegst zullen zien.

Technische specs

Wat er onder de motorkap verandert dit jaar is vrij voorspelbaar. Een nieuwe A12-processor die krachtiger is dan z'n voorganger, betere draadloze oplaadmogelijkheden (inclusief snel lader) en groter draadloos bereik. Daarnaast is er een kleine kans dat, ondanks het feit dat FaceID goed is ontvangen, Touch ID terugkeert. Het is al langer bekend dat Apple werkt aan een technologie om vingerafdrukken dwars door het display te lezen, maar of het bedrijf daar echt ver genoeg mee is om het dit jaar al te implementeren is ons niet bekend. Dit deel beschouwen we daarom officieel als een gerucht.

De grootste vraag is dit jaar eigenlijk: wat gaan die nieuwe iPhones kosten? Want voor zover we nu kunnen beoordelen, zullen de nieuwe iPhones vrijwel alle technologie bevatten die nu in de iPhone X zit, plus nog wat extra kracht onder de motorkap. De kans is dat de prijzen daardoor allemaal omhoog gaan, maar ondertussen hopen we hard dat Apple besluit om dat niet te doen. We weten het binnenkort!

Schrijf je nu in voor verse Apple updates en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes over de nieuwe iPhone!

Reacties

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn