Meld je gratis aan
Doe mee met de National Geographic Fotowedstrijd 2018 © national, geographic, fotowedstrijd, 2018

24 augustus 2018, 00:00

Amateurfotografen van Nederland opgelet: de jaarlijkse National Geographic Fotowedstrijd is weer gestart. Tot 19 september kan iedere fotoliefhebber zijn of haar mooiste beeld inzenden. De vakjury, met onder andere Marco Borsato en Sacha de Boer, bepaalt wie zichzelf uiteindelijk de beste fotograaf van Nederland en België mag noemen.

De wedstrijd

Meedoen is heel eenvoudig. Er zijn drie categorieën: 'mens', 'dier' en 'landschap'. Per categorie upload je op NationalGeographicFotowedstrijd.nl maximaal één foto. Dat kan tot 19 september. Uit alle inzendingen kiest de vakjury per categorie 15 finalisten, waar het publiek vervolgens publiekswinnaars uit kan kiezen. Op 18 november wordt per categorie bekend wie de jury- en publiekswinnaars zijn. Daarnaast wordt de mooiste foto van 2018 gekozen.

De prijs

Winnende fotografen krijgen niet alleen de titel 'Beste fotograaf van Nederland en België', de geselecteerde foto's worden ook geplaatst in de Nederlandstalige editie van National Geographic Magazine. Daarnaast maken alle ingezonden foto's kans op een plek in de National Geographic-scheurkalender van 2020.

Onze vakjury

Natuurfotograaf Ruben Smit en de Vlaamse fotograaf Frederik Buyckx zijn samen met Marco Borsato de nieuwe gezichten in de jury. Borsato, die vorig jaar als fotograaf debuteerde met de expositie 'Gezichten van Aruba', beschouwt het als een eer om door National Geographic gevraagd te zijn en kijkt uit naar het selectieproces.

"Het niveau is elk jaar waanzinnig hoog. Ik kan niet wachten om te zien welke prachtige beelden er dit jaar worden ingezonden!" - Marco Borsato
Juryleden Aart Aarsbergen (National Geographic Magazine) en fotograaf Sacha de Boer continueren hun rol uit 2017.
"National Geographic staat synoniem voor fotografie van hoge klasse en dat geldt doorgaans ook voor de inzendingen voor deze fotowedstrijd. Het is een feestje om zoveel moois voorbij te zien komen en een zware klus om daar een goede selectie uit te halen." - Sacha de Boer

Over de fotowedstrijd

Sinds de National Geographic Fotowedstrijd in 2007 begon, is deze uitgegroeid tot een begrip onder fotografieliefhebbers in Nederland en België. Eerdere winnaars zijn, onder andere, de inmiddels bekende fotografen Robin Utrecht en Ilvy Njiokiktjien.

Fotografie zit verankerd in het DNA van National Geographic. Fotografen reizen continu de wereld over om mooie, fascinerende en inspirerende beelden vast te leggen die onze blik op de wereld verbreden. Meer dan een kwart van de opbrengst van National Geographic komt ten goede aan de Society, waarmee National Geographic Explorers ondersteunt om onze kennis van de wereld te vergroten en te verspreiden.

Doe mee!

Ben jij de beste fotograaf van Nederland en België? Stuur dan jouw beste foto's in op NationalGeographicFotowedstrijd.nl voor de National Geographic Fotowedstrijd en laat ze beoordelen door onze vakjury