Upload jouw foto's
Panasonic Lumix G9 getest: review Tineke van de Pol © panasonic - tineke  - 4

23 oktober 2018, 14:34

Tijdens een workshop natuurfotografie kregen tien Zoomers de mogelijkheid om de Panasonic Lumix G9 te testen in natuurpark Dwingelderveld. We begonnen met een korte presentatie over de Panasonic camera. Daarna startte de presentatie van Harmen Piekema, de workshopgever. Hieronder deelt Tineke haar ervaringen met de camera.

Dit is een partnerbijdrage. Lees hier wat dit betekent.

We waren met een groep van totaal ongeveer 15 mensen (lezers, Zoom, Panasonic en fotograaf Harmen) de sfeer binnen de groep was leuk ontspannen. We kregen eerst een uitleg over de camera die we gingen testen. Ik kende dit soort camera's helemaal nog niet dus ik vond het fijn dat er van te voren een korte uitleg gegeven werd. Daarna stelde de fotograaf die ons begeleide (Harmen Piekema) zich aan ons voor. Na wat gegeten te hebben met elkaar gingen we de natuur in om de camera te testen.

De camera

De Panasonic Lumix DC - G9, een camera met enorm veel mogelijkheden. Een dag is eigenlijk te kort om alles goed te kunnen testen, toch een paar dingen die voor mij naar voren kwamen en wat ik erg leuk vind aan deze camera.

Post focus
Een optie waarmee je achteraf je focus kunt verleggen, ideaal als je een bewegend dier fotografeert en je er achteraf achter komt dat de focus net niet helemaal op de plek zit waar je hem had bedacht.

Focus stacking
Met deze optie maakt de camera een aantal dezelfde foto's waarbij telkens het focuspunt op een andere plek ligt. In de nabewerking voeg je deze foto's samen zodat je de foto achteraf helemaal scherp hebt. Zelf ben ik niet zo handig met nabewerking maar als ik dan zie hoe mooi resultaat je hiermee krijgt , dan lijkt het me heel erg leuk me hier verder in te verdiepen.

Beeldkwaliteit
Ik vind het verrassend hoe scherp en gedetailleerd de foto's zijn. Ook de kleuren van de foto's zijn erg mooi.

Minpunten

De hoeveelheid opties op de camera (instelmogelijkheden) is verrassend. Tegelijk maakt dit dat je (zeker als je een camera nog niet kent) een poosje aan het zoeken bent hoe je dingen moet instellen. Hierin denk ik dat je echt de tijd moet nemen de camera te leren kennen om snel gebruik te kunnen maken van bepaalde opties. Op de testdag vond ik dat ik erg veel aan het zoeken was naar de juiste instellingen.

Lenzen

Op deze dag heb ik twee lenzen getest. De 35-100 mm en de 100-400 mm.
Wat ik erg leuk vind is dat de lenzen zelfs met camera super licht zijn en dat je er dus makkelijk een dagje mee op uit gaat.

35-100 mm
Een fijne lens om mee de natuur in te gaan , je hebt een mooi bereik en over het hele zoom bereik scherpe foto's.

100-400 mm
Een super mooie lens en onvoorstelbaar hoe licht hij is. Je hebt met deze lens echt een super lens, al heb je helemaal ingezoomd dan heb je nog een scherpe gedetailleerde foto.
Wat ik ook erg leuk vind is dat de camera en de lens als het ware met elkaar communiceren als het gaat om beeldstabilisatie. Waardoor je langer uit de hand kan fotograferen waar je met een andere camera misschien als een statief had moeten pakken.

Conclusie

Deze camera is geschikt voor landschapsfotografie. Mijn verwachtingen wat betreft beeldkwaliteit zijn zeker uitgekomen en hebben zelfs mijn verwachting overtroffen. Het instellen van de camera viel mij tegen. Maar ik denk dat dit komt omdat ik gewend ben met een Canon te fotograferen. Alle bij elkaar vond ik het een erg geslaagde dag en vind ik het leuk dat ik deze camera mocht testen.

Over de fotograaf
Tineke van de Pol (27) heeft fotograferen echt als hobby, vijf jaar geleden toen zij haar man leerde kennen maakte zij kennis met de spiegelreflex camera. Sindsdien raakt ze steeds meer geïnteresseerd en vind ze het leuk steeds nieuwe dingen te ontdekken in de fotografie. Het meeste fotografeer ze de natuur, het mooie daarvan? De natuur is nooit hetzelfde.

Wil je meer foto's zien van Tineke? Bezoek dan haar profiel op Zoom.nl


Reacties

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn