Upload jouw foto's
Met de Case Logic Bryker Shoulder Bag op safari in Tanzania © Louni.zoom.nl

9 november 2018, 14:53

Onlangs ging Ahmed op reis naar Tanzania, ideaal om de cameratas op safari te testen. Benieuwd naar zijn ervaring en prachtige foto's? Lees dan verder!

Dit is een partnerbijdrage. Lees hier wat dit betekent.

Case Logic Bryker Shoulder Bag (BRSC-103)

Een shoulder bag is niet het eerst waaraan ik zou denken als je me vraagt wat mijn ideale
cameratas zou zijn. Maar toch nam ik de Case Logic Bryker mee op een safari trip naar Tanzania. Met de motto, "Take risks and try new things" in gedachte was ik dus wel open voor een nieuwe cameratas dat niet gelijk een kast van een rugzak was. En dat is denk ik wel iets wat we allemaal als fotografen zoeken in een cameratas, lekker groot omdat alles mee moet en zo sterk als het maar kan om de inhoud te beschermen. Maar in dit geval was het soms toch "klein maar fijn" is beter.Uiterlijk & gebruik

De Case Logic Bryker ziet er stevig uit, goeie verwerking, echt een allround quality tas, en dat voel en zie je. De indeling en rits zijn zo gemaakt dat ten aller tijden de camera makkelijk uit de tas gepakt kan worden en is comfortabel in gebruik.Toen wij in de Selous wildreservaat waren kwam de Case Logic perfect van pas. De maat en het gewicht waren erg geschikt om de hele dag mee te nemen. In de Safari Jeep was niet erg veel ruimte maar de Bryker vind overall een plek. Sommige wegen in het wildreservaat waren niet echt
smooth, de gids riep dan altijd "are you ready for a massage!" maar dankzij de Case Logic moest ik mij geen zorgen maken om mijn camera en objectieven. Deze waren ten aller tijden beschermd voor drempels en goed bewaart in de tas - of het nou vlak bij het rivier met de honderden nijlpaarden was of bij de leeuwen in de Savannah. Omdat het een tas is en geen rugtas kan je heel makkelijk de camera uit de tas halen en/of een lens wisselen terwijl jij de tas draagt. (in vergelijk met een rugtas welke je eerst af moet doen). Dit kwam voornamelijk van pas toen wij door het reservaat gingen wandelen. Dan wil je niet altijd een camera in je hand hebben omdat je meer bezig bent met op de weg te letten, maar toen kwamen
we toch weer een mooi beest tegen, zoals de krokodillen in het rivier voor ons. In no time heb je je camera weer uit de tas gehaald en mis je geen dier!


Indeling

Door de verstelbare schotten heb je de mogelijkheid om de tas naar eigen wens in te delen. Ik heb die zo geplaatst zodat ik twee delen had in de tas: een waar mijn 50mm zat en daar tegenover kon ik makkelijk mijn camera met de 55-200mm gemount bereiken. Door deze vakken zelf in te delen is het makkelijk om je gear apart van elkaar te hebben en dus overzichtelijk. Aan de bovenklep van de tas heb je een binnenvak met rits waar je bijvoorbeeld je accus kwijt kan en veilige zakjes speciaal voor je geheugenkaarten. Zo kan ik in gevallen van nood alles weer snel terug vinden. Je wilt niet op het moment dat je een olifant ziet je extra accu of geheugenkaart niet kunnen vinden in een eindeloze put van een tas. Ik vind het ook heel fijn om mijn belangrijke papieren, zoals passport bij mij te hebben, net zo als mijn mobiel. De Bryker bied genoeg vakjes om je mobiel, net zo als je paspoort mee te nemen zonder nog een tweede tas nodig te hebben.


Conclusie

Overall is de design van de tas functioneel met goeie verwerking en genoeg extra vakken. Je weet wat je aan de tas hebt en ik zie mezelf de Bryker voornamelijk gebruiken voor als ik op vakantie ben en dagtrips doe. Mocht er een minpunt punt zijn aan de tas, wat dan gelijk ook de enige is, is dat de schouderriem geen padding heeft. Dit is bij lange dagen onderweg met de tas aan je schouder best irriterend. Alsnog geen groot nadeel aan de tas zelf en iets wat eenvoudig op te lossen is, maar zou de tas op gebied van comfort compleet maken.
Het is dus duidelijk dat de tas bestemd is voor de fotografen die graag licht onderweg zijn. Voor mij zal het niet een rugtas compleet vervangen sinds ik ook vaak onderweg ben met mijn laptop. Maar voor als een extra tas met de nodige spullen of als main tas onderweg tijdens daytrips is de Bryker perfect.


Over Ahmed el Ainouni

Ahmed el Ainouni, ook wel Louni genoemd, houdt zich bezig met lifestyle-, actie- en portretfotografie. Door zijn liefde voor visuele kunst (in de vorm van tekenen en het analyseren van filmscenes), besloot hij in 2013 zelf aan de slag te gaan met een camera. Hij wilde deze creatieve manier van expressie eigen maken. Dit in combinatie met 15 jaar ondergedompeld te zijn in de vechtkunstencultuur, heeft hij deze ervaring gecombineerd met fotografie wat er voor gezorgd heeft voor een eigen kenmerkende werkwijze en visie. Zijn motto? Blijf groeien! Fouten zijn je beste leermeester, aldus Ahmed.

Benieuwd waar de alle tassen van Case Logic en Thule naartoe zijn geweest? Check hier alle reviews

Reacties (1)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn