Upload jouw foto's
Feedback trouwfoto's door Isabelle Hattink © Maike Simon

12 november 2018, 11:35

Afgelopen september volgden vijf Zoomers een workshop trouwfotografie tijdens een echte bruiloft. Naderhand bespreekt trouwfotografe Isabelle Hattink hun foto's en vertelt wat zij goed vindt en wat eventueel beter had gekund.

Dit is een partnerbijdrage. Lees hier wat dit betekent.

Isabelle Hattink heeft van iedere deelnemer een foto uitgelicht die zij hieronder bespreekt. Onder iedere foto kun je ook doorklikken naar de rest van de foto's en de review van iedere deelnemer.

Isabelle's feedback op de foto van Ilona Veldhoven

ISO 2500 · F 2,8 · 1/200 sec · 50 mm (NIKKOR 24-70mm F 2,8E ED VR)
Foto door Ilona Veldhoven


Ilona's beste foto vind ik de bruid die mascara opdoet bij haar dochter. Mooi hoe haar dochter al is aangekleed en de bruid zelf nog moet omkleden. Ze zorgt eerst voor haar kinderen, zelfs op haar eigen trouwdag. Dit vertelt een verhaal over haar persoonlijkheid, haar zorgzame karakter. De manier waarop ze mascara opdoet met concentratie en de dochter die haar moeder volledig vertrouwt hierin, is een mooie weergave van deze emotie en de band tussen moeder en dochter. De foto had beter gekund door iets meer afstand te nemen en iets meer van de omgeving te laten zien. Je had de jurk van de dochter dan nog meer gezien en gezien dat het om een bruiloft gaat. Ook voor de herinnering is het goed om iets meer van de kamer te laten zien waar alles zich afspeelt. Heel goed dat de hoofden tegen een witte muur zijn geplaatst en niet voor de planken. Zo komen de hoofden mooi los in de compositie en is de foto beter leesbaar. Goed gedaan!

Wil je de rest van Ilona's foto's en haar review bekijken? Klik dan hier.

Isabelle's feedback op de foto van Kim van Gent

ISO 2500 · F 4,5 · 1/400 sec · 65 mm (NIKKOR 24-70mm F 2,8E ED VR)
Foto door Kim van Gent


De beste foto van Kim vind ik de drie jongetjes op een rij. Heel goed hoe je in de compositie alle drie de gezichten goed los van elkaar ziet en niet aan elkaar verkleefd. Je ziet de focus naar een tv en hoe ze worden verzorgd in de ochtend met een ontbijtje. Heel goed dat een stukje van de huiskamer te zien is, zodat je meer ziet wat er aan de hand is. Dit is een mooi 'tussenmoment', iets wat er achter de schermen gebeurt. Dit vertelt het verhaal van hoe deze familie voor elkaar zorgt, wat ook weer voor mooie herinneringen zorgt. Dat de eerste jongen een hap neemt en dat de tweede jongen glazige gefocuste ogen naar een scherm heeft, vertelt ons ook direct wat er gaande is. Bij deze foto zijn de emoties en gezichten het beste te zien. Deze foto komt daardoor bij mij ook het meeste binnen. Mooie foto!

Wil je de rest van Kim's foto's en haar review bekijken? Klik dan hier.

Isabelle's feedback op de foto van Liselore Stap

ISO 1250 · F 1,4 · 1/500 sec · 35 mm (NIKKOR 35mm F 1,4G)
Foto door Liselore Stap


Mooie foto's en een prachtig portret van de bruid heeft zij gemaakt. Maar de beste vind ik de foto van de twee kids met opa op de bank. Je ziet hier de band tussen allen. Ze hebben alle drie contact met elkaar en dit vertelt iets over hun relatie, dat deze warm is en zeer zeker ook aanwezig. Dit is ook weer een 'tussenmoment' waarop wordt laten zien wat er achter de schermen gebeurt op een bruiloft. Absoluut belangrijk om dit ook te laten zien, want dit zijn herinneringen voor het bruidspaar. Het enige is dat ik niet goed kan zien wat ze aan het doen zijn, of wat het kleine meisje in haar handen heeft. Alle drie de gezichten zijn goed zichtbaar, geen armen die ervoor zitten en de emoties zijn duidelijk, dat is mooi. De fotograaf had en stukje naar links kunnen gaan, zodat ze nog meer recht voor dit moment had gezeten. Prachtig moment.

Wil je de rest van Liselore's foto's en haar review bekijken? Klik dan hier.

Isabelle's feedback op de foto van Sannaz Moghaddam

ISO 500 · F 2,8 · 1/160 sec · 24 mm (NIKKOR 24-70mm F 2,8E ED VR)
Foto door Sannaz Moghaddam


De foto van het taart aansnijden vind ik de beste foto. Hierin zijn de mensen in de compositie stuk voor stuk goed los van elkaar geplaatst, waardoor je de foto goed kunt lezen. Het was mooier geweest als de kroonluchter los was geweest van de bruidegom, maar dit is niet heel erg storend. Door de omgeving erbij te pakken en niet alleen het bruidspaar dat de taart aansnijdt, wordt het verhaal verteld. Je hebt nu het gevoel te weten waar het zich afspeelt en wie er allemaal waren. De afwachtende gezichten van de kindjes voegen echt iets toe, ook de emotie van de bruid is mooi, ze heeft er echt plezier in. Goed gevangen!

Wil je de rest van Sannaz' foto's en haar review bekijken? Klik dan hier.

Isabelle's feedback op de foto van Maike Simon

ISO 400 · F 2,8 · 1/200 sec · 38 mm (NIKKOR 24-70mm F 2,8E ED VR)
Foto door Maike Simon


De foto van het jongetje die een grote hap taart neem, springt er het meeste uit. De emotie is op deze foto het meest extreem. Ik krijg het idee dat zijn haren recht overeind gaan staan met het nemen van de hap taart. Zijn hoofd is mooi vrij tegen een donkere achtergrond en de andere kinderen op de achtergrond geven het idee dat hij de eerste en kleinste is. De andere momenten op haar foto's zijn ook mooi, maar daar zijn de gezichten en dus de emoties minder in beeld. Ik vind dit ook het meest originele moment van al haar foto's. Ook dit is weer een sterk 'tussenmoment'. Niet het ja-woord, niet het taart aansnijden, maar iets wat je tussendoor hebt opgemerkt. Heel goed.

Wil je de rest van Maike's foto's en haar review bekijken? Klik dan hier.

Over Isabelle Hattink

Isabelle is eigenaar van Fotobelle en heeft voor haar werk verschillende awards gekregen, waaronder de Master of Dutch Wedding Photography Awards en de Fearless Photographers Awards. "Het mooie aan dit vak is dat je jezelf kunt blijven ontwikkelen. Ik houd van een journalistieke aanpak, ik ben een verhalenverteller", aldus Isabelle. Zij vraagt bruidsparen om niet te poseren, maar de dag te beleven alsof zij niet aanwezig is. Op die manier kan zij hun echte emoties vangen. Een trouwdag is een verhaal, een deel uit het leven van het bruidspaar. Dat zal altijd blijven bestaan door de foto's.

Als bruidsfotograaf vraagt Isabelle twee ingrediënten van het bruidspaar om hun trouwreportage zo spetterend mogelijk vast te kunnen leggen: vertrouwen en vrijheid. Hiermee maakt zij de meest creatieve foto's en kan zij hun unieke verhaal de gehele dag door zo puur mogelijk fotograferen.

Reacties (2)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn