Upload jouw foto's
Maak kennis met Annelieke Vogelaar deelnemer Olympus challenge

23 november 2018, 12:56

Annelieke nam net als de andere challengers de Olympus de Olympus OM-D E-M10 Mark III in ontvangst. De camera om de komende tijd de challenges mee uit te voeren. Meer over Annelieke, haar ervaring met de camera en de challenges lees je in dit artikel.

Eerste indruk

Wat een tof design, een prachtig cameraatje om te zien. 'Cameraatje' in positieve zin; klein, handzaam en licht van gewicht. Een camera die gemakkelijk mee te nemen is, waarvan je niet doorhebt dat je hem bij je hebt. Fijn om dit te ervaren naast mijn, toch wel logge, zware, Canon 5D Mark III. Na de uitleg van de camera ben ik enthousiast, zo te horen zijn er tal van mogelijkheden. Vooral het bedienen van de camera via de app van Olympus spreekt me erg aan evenals de geavanceerde fotomodus; live compositie, live time, hdr, stille modus, etc. Wat ik jammer vind om te horen is dat er al snel ruis ontstaat als de iso wordt opgeschroefd. Nog even geduld, want ik moet eerst de batterij thuis opladen voordat ik aan de slag kan. Eenmaal thuisgekomen direct de batterij in de lader en even later kan ik aan de slag. Eerst maar eens ervaren hoe de knoppen werken. Ik moet wennen aan de grootte van de camera, alles is kleiner dan ik gewend ben en zo ook de bediening. Ik moet ook nu nog wennen aan de draaiknoppen bovenop de camera. Eigenlijk is het allemaal heel logisch; draai je naar rechts dan verspring je in het menu ook naar rechts. Ook is het wennen om te werken met een systeemcamera als je gewend bent te werken met een spiegelreflexcamera. Het grote voordeel hieraan is natuurlijk dat je direct ziet wat je instellingen doen met je beeld. Een van de grootste pluspunten van de camera vind ik toch wel het kantelbare scherm, die mis ik enorm op mijn huidige toestel.


Twee weken later...
Na enige tijd geoefend te hebben voel me wat beperkt door de kitlens die standaard bij de camera zit. Mocht ik deze camera in eigen bezit hebben dan zou ik zeker uitbreiden met in ieder geval een lens die lichtsterker is. Alhoewel ik me kan voorstellen dat de kitlens voor een beginnende fotograaf voldoende mogelijkheden geeft. En mocht je je als beginnende fotograaf ontwikkelen en toch een andere lens willen gebruiken dan zijn er voldoende mogelijkheden.Enkele weken geleden ben ik begonnen met een persoonlijk project waarbij ik karakteristieke mannen gezichten fotografeer. Niet met de intentie om dit te gaan doen met de Olympus, maar ik heb deze er wel iedere keer even bij gepakt. Ook had ik de mogelijkheid om al even te schieten met een primelens van een vriend, ik vind het verschil in scherpte duidelijk zichtbaar. Deze 25mm f1.8 is scherper en dat bevalt me. Ik kijk daarom uit naar het werken met de verschillende lenzen tijdens de challenges.Dit portret is gemaakt met de 25mm f1.8 van Olympus. Fijn objectief, goede scherpte en lekker lichtsterk.

Vrouw op plein van bovenaf gefotografeerd in Rotterdam. Door het kantelbare scherm hoefde ik niet boven de camera te gaan hangen, enorme plus.


De ondergaande zon gevangen op een blad. Door de goede beeldstabilisatie is het ook met langere sluitertijden mogelijk nog scherpe beelden te maken.

Filmfunctie
In eerste instantie dacht ik geen gebruik te gaan maken van de filmfunctie, maar tijdens een bruiloft toch maar het een en ander geprobeerd. De bediening is erg makkelijk en met name het maken van clips, een functie waarbij je filmpjes van enkele seconden maakt, is leuk. Gedurende de dag van de bruiloft heb ik verschillende clips gemaakt die vervolgens weer kunnen worden samengevoegd tot een complete film. Kortom: mooi, makkelijk en snel! Volgende week is het zover Annelieke gaat de strijd aan met de andere challengers.

« vorige 1 2 3 4 5 volgende »

Reacties

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn