Upload jouw foto's
Workshop wildlifefotografie met de Panasonic DC-G9 © Richard Brenkman - foto 1

18 december 2018, 10:47

Op 4 oktober jongstleden kregen zes lezers van Zoom.nl de unieke kans om de nieuwe Panasonic Lumix DC-G9 te mogen testen. Geheel in stijl vond dit plaats op Landgoed Hoenderdaell te Anna Paulowna. Op dierendag hebben de Zoomers zich volledig kunnen uitleven tijdens een workshop wildlifefotografie onder begeleiding van mede-Zoomer en wildlifefotografe Gladys Klip.

Panasonic Lumix DC-G9 getest door Bob de Waart

Op dierendag is Bob naar Landgoed Hoenderdaell gereisd om daar een workshop wildlifefotografie te volgen onder leiding van fotografe Gladys Klip. Het is een bewolkt en een beetje regenachtig, maar dat mag de pret niet drukken

Na een flink stuk lopen over park komen wij in een zaaltje waar op de tafel zes prachtige Panasonic Lumix DC-G9 camera's met Micro Four Thirds Sensoren liggen te pronken, inclusief verschillende Micro Four Third lenzen van Leica.
We kregen een video te zien van de Leica camera wat deze in huis heeft bijv. 20.3 megapixel Mos-sensor en vijfassige sensor beeldstabilisatie. Ook is er plaats voor twee SD kaarten ook kan je 4 en 6K Photo's uit films halen.


Aan de slag
We mochten een camera met een lens uitzoeken en ik heb de LEICA 50-200 Vario-Elmarit gekozen omdat ik graag op dieren wil inzoomen en dan de achtergrond onscherp wil maken. Deze lens werkt supergoed in combinatie met de supersnelle autofocus van deze camera ook de grip van de lens is prima. Om een uur of één een lekker broodje gegeten met een drankje. Tevens heb ik mijn zoomlens verwisseld voor een 100/400 LEICA Vario Elmar die spatwaterdicht is we zijn weer verder gegaan naar het verblijf waar gordeldieren, krokodil en waterschildpadden verblijven.


Krokodil - Panasonic DC-G9 f6.3, ISO 2500, 1/250, 400 mm




Lori van de blauwe bergen - Panasonic DC-G9, f4, 1/200, 200 mm


Het viel mij op dat deze lens supersnel scherpsteld en goed te hanteren is, en het gewicht viel mij zeker mee.
Aan het einde van de dag was de batterij leeg wat ik een hele prestatie vind omdat ik het lcd scherm de gehele dag heb gebruikt in de helderste stand. De dag is voorbij gevlogen met gezellige mensen die alles zeer goed hebben verzorgd.

De Panasonic Lumix G9 camera is mij zeer goed bevallen de supersnelle zoom van 0.04 seconden het scherpe 3.0 inch vrijkantelbare touchscreen en de elektronische zoeker die beelden scherp weergeeft Het menu is zeer uitgebreid heel veel mogelijkheden daar moet je toch wel even de tijd voor nemen om de menustructuur te doorgronden. Links bovenop de camera zit de modusknop daaronder zit de draaiknop om te schakelen naar bijv. Burst-zelf ontspanner die vind ik persoonlijk een beetje te klein om te bedienen als je wat grotere handen hebt




Flamingo - Panasonic Lumix G9, f4, ISO 200, 1/500, 200 mm


Deze camera is voor een heel groot publiek geschikt zeker ook voor de professionele fotograaf die veel handmatig kan instellen ben je niet zo handig zet je hem gewoon op de automatische stand
Na het bekijken van mijn foto's die ik bijna allemaal op de M stand heb gemaakt was ik verbaasd van de kleur en de scherpte van de foto's bijna geen ruis te bekennen bij foto's gemaakt op ISO 3.200 Ik vind het een super camera die goed in de hand ligt zeker een aanrader!

Over de fotograaf

Bob zijn eerste camera was van plastic met filmrolletjes. Toen vond hij het leuk om familiefoto's te maken als je de foto's ophaalde in de supermarkt, was het altijd een verrassing hoe deze er in het echt uitzagen. In 2010 kocht hij een spiegelreflexcamera en fotografeerde toen veel en kreeg daar veel complimenten over. Dit gaf Bob een reden om door te gaan. Hij maakt momenteel veel macro foto's, leest veel over fotografie en krijgt veel positieve reacties op zijn foto's op zoom.nl

Wil je meer foto's zien van Bob? Bezoek dan zijn profiel op Zoom.nl

Meer weten over de Panasonic DC-G9? Bezoek dan de partnerpagina op Zoom.nl

« vorige 1 2 3 4 5 6 7 volgende »

Reacties (5)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
Limbo210366 op 30 december 2018 om 17:03

Ik kan het alleen maar beamen. Heb de combi DC-G9 + 100-400 sinds Feb2018 en ben er maar wat blij mee.

Ook ideaal om vlinders, libellen etc. mee vast te leggen. Doe bijna alles uit de hand ivm. de DUAL IS in body en lens.

Grt. Jurgen.

MavaRi op 18 december 2018 om 11:47

Mooie recensies met prachtige foto's. Die van de ooievaar is waanzinnig mooi!

ali op 18 december 2018 om 14:28

waar zie je die ooievaar dan??

MavaRi op 18 december 2018 om 15:35

Dit artikel is in tabbladen opgedeeld (zie tabblad 3). De reacties zijn echter op ieder tabblad te zien.

ali op 18 december 2018 om 15:36

o, ok, bedankt.