Upload jouw foto's
Gaat de Tamron 18-400mm dit jaar met jou mee op reis? © Annie Spratt

19 februari 2019, 15:00

De 18-400mm van Tamron heeft vorig jaar al veel mooie bestemmingen gezien en ook dit jaar gaat hij weer op reis. Waar naartoe? Dat bepaal jij misschien wel! Of je nu op stedentrip gaat of op reis liever de natuur in trekt, de Tamron 18-400mm is voor iedere reisfotograaf geschikt. En het mooie is: door de vele mogelijkheden heb je gedurende je trip genoeg aan één objectief!

Dit is een partnerbijdrage. Lees hier wat dit betekent.


Zoom.nl is samen met Tamron op zoek naar reisfotografen die de uitgebreide mogelijkheden van 18-400mm lens willen testen. Of je nu een stedentrip maakt ergens in Europa of een verre reis gepland hebt naar een van de andere continenten. Fotografeer je met een Canon of Nikon camera, ga je binnenkort of later dit jaar op reis en wil jij een van onze testers zijn? Geef je dan op!


Over de Tamron 18-400mm F/3.5-6.3 Di II VC HLD
Nieuwsgierig wat je met de 18-400mm allemaal kunt fotograferen? Wij lichten de lens kort toe.


De 18-400mm is speciaal voor fotografen die uit praktisch oogpunt maar één objectief mee willen op reis, omdat je hiermee toch in staat bent onderwerpen van zowel dichtbij als veraf te kunnen fotograferen door de macro-, groothoek- en telemogelijkheden.

Dit objectief is de eerste ultra-telezoom all-in-one zoomlens voor het APS-C-formaat. Met een zoombereik van 18-400mm en 22,2x zoom heeft het een ultra-telefotobereik dat overeenkomt met 620mm in het 35mm-formaat. Dit brengt onderwerpen op afstand dichterbij en biedt effecten die alleen mogelijk zijn met een extreme telelens. Bovendien biedt deze Tamron-lens buitengewone optische prestaties over het hele zoombereik, van groothoek tot ultra-telefoto. Van prachtige landschappen en neonverlichte steden tot gedetailleerde portretten en macrofotografie: het ultra-telefoto bereik maakt het net zo gemakkelijk om dieren als sporten te fotograferen.

Reviews van vorig seizoen

Afgelopen jaar kwam de Tamron 18-400mm in Amerika, Afrika, IJsland, Zwitserland en Azië. Zoomers Marlies, Marielle, Sylvester, Amber en Thijs legden er mooie plaatjes vast met deze veelzijdige lens:


Op rondreis door Amerika maakte Marlies van Zetten deze foto van Route 66: het oudste en meeste bekende motel aan de route 66 waar vroeger veel filmsterren hebben overnacht. De volledige review van Marlies lees je hier.


Een giraf bij zonsondergang gefotografeerd door Marielle in Afrika. De volledige review van Marielle lees je hier.


Een grote kudde wilde paarden vastgelegd door Sylvester Danckaarts in IJsland. De volledige review van Sylvester lees je hier.


De Sustenpass in Zwitserland gefotografeerd door Amber van Kuilenburg. De volledige review van Amber lees je hier.


Een reflectie van een spelende Vietnamese jongen aan de rand van een rijstveld vastgelegd door Thijs van den Broek tijdens een hike in het gebied rondom Sa Pa in het noorden van Vietnam. De volledige review van Thijs lees je hier.